Topbanner Oversigt

Allt om livet med en Hyundai elbil

Vi på Hyundai har alltid lagt stor vikt vid ny teknologi, smarta idéer och annorlunda lösningar. Vi tror på att elektrifierade bilar är vägen framåt och därför breddar vi hela tiden vårt utbud. Här kan du lära känna våra elektriska bilar, hitta svar på vanliga frågor och ta reda på vad det innebär att köra elektriskt.

En laddad utveckling

Allt fler elbilar i Sverige

Allt fler elbilar i Sverige

Antalet elbilar i Sverige ökar blixtsnabbt. En bil som drivs helt eller delvis på el kan idag uppfylla samma behov som en bil med klassisk förbränningsmotor. Och på många sätt gör den elektriska utvecklingen bilägandet ännu bättre. Väljer du att köra en elektrifierad Hyundai får du en tystare upplevelse i kupén och lägre eller inga koldioxidutsläpp under körning på köpet. Vi vill vara med och bidra till att allt fler väljer elbilar i Sverige – därför är laddade körupplevelser vårt framtida huvudfokus.

Se vårt utbud

6 anledningar till att köra elektriskt

Noll eller lägre CO2-utsläpp

Noll eller lägre CO2-utsläpp

El- och bränslecellsbilar/vätgasbilar släpper ut noll gram koldioxid under körning. Hybridbilar ger lägre koldioxidsutsläpp under körning än klassiska bensin- och dieselbilar*.

*Ett visst CO2 släpps ut under tillverkning av bilen.

Mindre underhåll

Mindre underhåll

Underhåll av elbilar är billigare, eftersom bilen har färre mekaniska delar som ska servas och bytas ut.

Billigare i drift

Billigare i drift

Elektricitet är billigare än bensin och diesel. Inte ens de mest ekonomiska bensin- eller dieselbilar kan mäta sig med el- och hybridbilar när det gäller den totala bränslekostnaden. Dessutom kan du passa på att ladda bilen den tid på dygnet då det är som billigast enligt ditt elavtal.

Inget energi-svinn

Inget energi-svinn

Det regenerativa bromssystemet i el- och hybridbilar återvinner energi tillbaka till batteriet när du saktar ner eller bromsar. Det gör en elektrifierad bil mer ekonomisk vid stadskörning eller köbildning, där en klassisk bil med förbränningsmotor förbrukar mer bränsle.

 

Snabb acceleration

Snabb acceleration

En elbil har ingen växellåda. Det betyder snabb acceleration vid omkörningar i hög hastighet, men också kvick start från stillastående.

Tyst motor

Tyst motor

En elmotor är betydligt tystare än en bensinmotor. Det märks framförallt under körning, men påverkar även omgivningen. Därför har Hyundai-elbilar ett inbyggt virtuellt motorljud som aktiveras när bilen körs i hastigheter under 30 km/h, så att fotgängare och cyklister hör dom komma.

Upplev elkraften idag!

Upplev elkraften idag!

Om du vill uppleva alla fördelar med att köra elektriskt finns det bara en sak att göra: boka din provkörning nu.

Boka provkörning
10 påståenden om elbilar

10 påståenden om elbilar

Man ser allt fler elbilar och laddhybrider på vägarna i Sverige. Förra året (juli 2021) var 40,3% av alla nyregistrerade elbilar i Sverige laddbara. Trots det växande intresset och utbudet är det dock fortfarande vanligt med fördomar om elbilar. I den här artikeln sticker vi hål på några av de vanligaste myterna.

Läs mer

Vad vill du läsa mer om?

Vilken elektrisk bil passar mig?

Vilken elektrisk bil passar mig?

Uppladdning av elektriska bilar

Uppladdning av elektriska bilar

Tekniken och utrustningen i elektriska bilar

Tekniken och utrustningen i elektriska bilar

Vanliga frågor

Om att köra elektriskt

Ja! Det är minst lika säkert att köra en elektrisk bil som att köra en bensinbil. Om en kollision utlöser bilens krockkuddar frånkopplas högspänningsbatteriet genast från resten av bilen. I en helt elektrisk bil finns det dessutom inget bränsle som kan antändas.

Hittills har sträckan som du kan köra på en uppladdning av batteriet varit ett hinder för att välja en elektrisk bil. Men tack vare utvecklingen av batterierna i elektriska bilar är en elbil idag ett realistiskt val för de flesta bilister. Och i takt med att antalet snabbladdare blir allt fler blir det ännu lättare att vara ägare av en elbil.