En blå Hyundai Pony 1400 GLS.

Om Hyundai

Global närvaro

Hyundai Motor Company, som idag är en del av Hyundai Motor Group, grundades 1967 och lanserade sin första egentillverkade modell Hyundai Pony 1976. Från ett enkelt ursprung inom byggbranschen har verksamheten växt och idag är Hyundai den största biltillverkaren i Sydkorea – och den tredje största i världen. Följ med på en global resa och lär känna oss.

Globalt

Stadig tillväxt

Utforska några av Hyundais mest betydelsefulla historiska milstolpar. Från den första billansering till att bli en global bilproducent att räkna med.
1967
1975
1980
1990
Hyundais grundare Chung Ju-yung.

1967

Hyundai grundas

Hyundai Motor Company, idag kort och gott Hyundai, grundades 1967 som en lokal biltillverkare i Sydkorea. Företaget gjorde sig snabbt ett namn genom att producera pålitliga och prisvärda bilar.

En vit Hyundai Pony Excel.

1975

Hyundai Pony lanseras

1975 lanseras den första egentillverkade bilmodellen, Hyundai Pony. Den tillverkas både som 3- och 5-dörrars kombi samt som pickup. Pony blir en försäljningssuccé och är starten på Hyundais internationella tillväxtresa.

En vit Hyundai Pony Excel framifrån.

1980

Internationell export

Under 1980-talet etablerar sig Hyundai på en rad nya marknader runt om i världen. Bland annat börjar bilar att exporteras till USA och Kanada för första gången.

En ljus Hyundai med en amerikansk registreringsskylt.

1990

Fler försäljningsframgångar

Under 1990-talet lanseras en rad nya modeller, så som SONATA, COUPE och AVANTE, vilket stärker Hyundais position på den globala bilmarknaden. Under detta årtionde moderniseras också verksamheten och Hyundai erkänns som en innovativ och tillförlitlig bilproducent.

Europa

Stort avtryck

Sedan 90-talet har Hyundais närvaro gradvis ökat i Europa. Många viktiga designcenter och produktionsanläggningar har byggts och en rad specifika modeller har skapats för den europeiska marknaden.
Huvudkontor i Offenbach

Huvudkontor i Offenbach

År 2006 öppnade Hyundai Motor Europa sitt huvudkontor i Offenbach, Tyskland. Härifrån hanteras allt ifrån försäljning och marknadsföring till eftermarknad och återförsäljarnätverk för den europeiska marknaden.

Lokala fabriker

Lokala fabriker

Europa är en viktig Hyundai-marknad och verksamheten har stärkts genom etableringen av två produktionsanläggningar. 1997 öppnades en fabrik i Turkiet och 2008 tillkom ytterligare en i Tjeckien.

Tester på Nürburgring

Tester på Nürburgring

På den tyska racingbanan Nürburgring Nordschleife, hem för Hyundai Motor European Technical Center, utförs utförliga hållbarhetstester av alla bilar för att garantera högsta möjliga kvalitet.

Tekniskt center

Tekniskt center

Hyundai Motor Europe Technical Center som är beläget i Rüsselsheim i Tyskland ser till att alla Hyundai-bilar uppfyller de europeiska kundernas önskemål och behov.

En Hyundai i nattlig stadsmiljö med neonljus.
Målade gröna asiatiska dekorationer.

Sverige

Kvalitet som ledord

Hyundai har funnits i Sverige sedan 1991 och mer än 150 000 Hyundai-bilar finns på de svenska vägarna. För oss är kvalitet ett av de tyngsta ledorden och det genomsyrar allt från garantier och originaldelar till utveckling av ny teknik och innovativa modeller.
Huvudkontor i Malmö

Huvudkontor i Malmö

Det svenska huvudkontoret i Malmö arbetar med allt från import och försäljning till produktplanering och marknadsföring. De svenska Hyundai-kunderna erbjuds även attraktiva tjänster så som Hyundai service, Hyundai bilförsäkring och Hyundai finans. I Sverige finns 65 återförsäljare och över 80 serviceverkstäder. 

Ett brett modellutbud

Ett brett modellutbud

SUV:ar, elbilar, hybrider, familjebilar, N-bilar med stor prestanda och kompakta citybilar. Vårt modellutbud uppdateras ständigt och vi lanserar allt fler innovativa och elektrifierade bilar. Gemensamt för samtliga modeller är att de har hög komfort och är fyllda med smart teknik och klassledande säkerhet.

5 års nybilsgaranti med fri körsträcka

5 års nybilsgaranti med fri körsträcka

Med en ny Hyundai följer 5 års nybilsgaranti med fri körsträcka och 8 års batterigaranti för bilar med högspänningsbatterier (upp till 160 000 km). Dessutom ingår ett års Hyundai Vägassistans i Sverige och Europa, med undantag av Grönland och Färöarna. 

Vad vill du läsa mer om?

Hyundai N

Hyundai N

Upptäck alla våra spännande prestandabilar där vi har överfört vår stora erfarenhet från både motorsporten och högpresterande vardagskörning.

Läs mer

Global CO<sub>2</sub>-neutralitet 2045

Global CO2-neutralitet 2045

För att nå det globala målet satsar Hyundai bland annat på att utöka vårt sortiment av elbilar och investerar i fler hållbara energi- och tekniklösningar.

Läs mer

Vår syn på hållbarhet

Vår syn på hållbarhet

Under den globala företagsvisionen ”Progress for Humanity” strävar Hyundai efter en hälsosammare och mer hållbar värld för alla.

Läs mer

Mobilitet och innovation

Mobilitet och innovation

Från dagens prisvinnande elbilar till morgondagens elektriska mobilitetslösningar. Utforska alla Hyundais innovativa framsteg.

Läs mer