IONIQ 6

IONIQ 6

IONIQ 6 Topbanner

IONIQ 6

Startskottet på en ny hållbar era

Snart är det världspremiär för streamlinern IONIQ 6. En helt ny medlem i vårt elbilsvarumärke med en unik, strömlinjeformad design. Här kan du redan nu ta del av bilder och information om vår nykomling.

Bilen som visas är en prototyp. Vissa funktioner, färger, material, tillbehör och specifikationer kan variera när den anländer till Sverige.

Vill du veta mer?

Vill du vara först med det allra senaste om IONIQ 6? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad.

Tillåt kakor att titta på videon

Exteriör

Design med omtanke

IONIQ 6 är en helt elektrisk streamliner som är skapad med föraren i fokus. Bilens unika strömlinjeformade siluett sätter en ny standard för elbilar samtidigt som funktionaliteten och bekvämligheten är hög.
Vingformad spoiler

Vingformad spoiler

Den elliptiska bakre spoilern har iögonfallande transparenta, glas-liknande detaljer som lyfter den unika LED-ljussignaturen.

Parametriska pixlar

Parametriska pixlar

Över 700 parametriska pixlar är integrerade i bilen, bland annat på strålkastarna, bakre kombinationslamporna, främre nedre sensorerna, luftventilerna och mittkonsolindikatorn.

Aerodynamisk design

Aerodynamisk design

IONIQ 6 har en ultralåg luftmotståndskoefficient på endast 0,21 tack vare sin låga nos, aktiva luftspjäll i fronten, reducerat glapp mellan hjul och skärmbreddare samt slanka digitala sidospeglar som tillval.

Distinkt bakre design

Distinkt bakre design

Den distinkta bakre båtakterstrukturen hjälper spoilern att förstärka nedåtkraften, vilket minskar luftmotståndet – och väcker uppmärksamhet.

 

Separata luftflöden

Separata luftflöden

Separata luftflöden är placerade på båda sidor om den bakre stötfångaren. Heltäckande underrede, optimerade deflektorer och reducerat hjulhus skapar förbättrad aerodynamik.

Interiör

Medveten och personlig interiör

Den kokongformade kupén är designad för att vara både bekväm, praktisk och personlig. Fylld med smart teknik och hållbara material för att underlätta en mer medveten och hållbar livsstil.
Pixelljus

Pixelljus

De interaktiva pixelljusen, som utgörs av fyra punkter på ratten, möjliggör enkel kommunikation mellan föraren och bilen.

Framdörrar

Framdörrar

Avsaknaden av knappar på framdörrarna ger en rymlig känsla och mer förvaringsutrymme.

Konceptbilen

Förkroppsligar konceptbilen 'Prophecy'

Namnet säger allt. När den helt elektriska konceptbilen Prophecy Concept EV 2020 lanserades var vi säkra på en sak. Den skulle inte enbart utgöra ett koncept, utan även en möjlighet att testa nya idéer och funktioner innan de inkorporeras i en serietillverkad bil. Och nu, bara två år senare, förkroppsligas konceptet i IONIQ 6 och är redo att köras och älskas av människor i hela världen.
Sensuous Sportiness

Sensuous Sportiness

Vår designfilosofi Sensuous Sportiness syns tydligt i utformningen av sidorna på IONIQ 6. De genomskärs av en enkel och stilren One Curve-linje, som diskret sträcker sig ända från fronten till bakänden. Den dynamiska och eleganta boat-tail linjen baktill skapar ett framåtdrivande uttryck även när bilen står stilla.

Aerodynamisk design

Aerodynamisk design

IONIQ 6 är designad för maximal aerodynamik. Fälgarnas propellerform drar in luft och tvingar den sedan att strömma ner längs sidorna på bilen, likt vatten över en sten. Den integrerade bakspoilern förstärker den önskade aerodynamiska effekten genom att öka nedåtkrafterna, vilket gör att bilen bibehåller sin stabilitet vid höga hastigheter.

Rymligt inre

Rymligt inre

Interiören i Prophecy drar nytta av att bilen bygger på en helt elektrisk plattform med lång hjulbas. I stället för en traditionell kupé möts du av en mer avslappnad och luftig interiör med fokus på största möjliga bekvämlighet.

Läs mer IONIQ Vehicle Familie

Upptäck IONIQ

Fortsättning följer. IONIQ 6 har världspremiär i juli.