IONIQ 6

IONIQ 6

IONIQ 6 Topbanner

IONIQ 6

Awaken your world

Helt nya IONIQ 6 med sin unika, strömlinjeformade design är nästa modell i IONIQ-serien. En electrified streamliner skapad för att ge dig ett personligt och flexibelt utrymme som omdefinierar den traditionella kupén. Här kan du utforska vår innovativa nykomling.

Bilen som visas är en prototyp. Vissa funktioner, färger, material, tillbehör och specifikationer kan variera när den anländer till Sverige.

En återblick till världspremiären

Missade du världspremiären av IONIQ 6 den 14 juli 2022? Se den här nedan när det passar dig.

Tillåt kakor att titta på videon

Sofistikerad streamliner

Sofistikerad streamliner

Det sluttande taket hjälper till att framhäva den strömlinjeformade designen på ett dynamiskt och sportigt sätt och har sina rötter i konceptbilen Prophecy.

Upp till 610 km räckvidd

Upp till 610 km räckvidd

Tack vare en ultralåg luftmotståndskoefficient på endast 0,21 och ett anpassningsbart körsystem kan IONIQ 6 köra upp till 610 km på en enda laddning.

Slutgiltigt typgodkännande för räckvidd är ännu ej fastställt.

Innovativa material

Innovativa material

Innovativa och delvis återvunna material har använts vid skapandet av IONIQ 6, bland annat garn som tillverkats av återvunna plastflaskor och marint avfall.

Design

Enastående atmosfär inifrån och ut

Den kokongliknande interiören i IONIQ 6 är ett personligt utrymme på fyra hjul. Kupén fungerar både som en ombonad bekväm oas som effektivt stänger ute omgivningen och ett eget rum fyllt med praktiska funktioner och hållbara material som underlättar en mer medveten körupplevelse och livsstil.
En personlig rofylld oas

En personlig rofylld oas

Den kokongliknande kupén i IONIQ 6 är en perfekt kombination av komfort och funktion. Ett praktiskt och personligt utrymme där du lätt kan koppla bort stadens brus och vardagsbekymmer.

Flexibla säten

Flexibla säten

Den rymliga interiören gör att passagerarna i framsätet enkelt kan sträcka på benen och koppla av under resan. Framsätena är enkla att justera och kan fällas ner med ett enda knapptryck. 

Siluetten av en ny era

Den strömlinjeformade exteriören med sina rena linjer och aerodynamiska former ger IONIQ 6 ett sofistikerat uttryck. Designen har en perfekt balans mellan elegans och funktionalitet – genomtänkt in i minsta detalj för att tilltala dagens medvetna bilförare.
Aerodynamisk design

Aerodynamisk design

IONIQ 6 inspireras av konceptbilen Prophecy och kännetecknas av rena, enkla linjer och en slank aerodynamisk form som beskrivs som Emotional Efficiency.

Karaktäristisk baksida

Karaktäristisk baksida

Den distinkta baksidan väcker minst lika stor uppmärksamhet som framsidan. Båtakterstrukturen hjälper spoilern att förstärka nedåtkraften, vilket minskar luftmotståndet och förbättrar prestandan.

Vingformad spoiler

Vingformad spoiler

Den elliptiska bakre spoilern har iögonfallande transparenta, glas-liknande detaljer som framhäver den unika LED-ljussignaturen. Ett lysande designdrag som får IONIQ 6 att skilja sig ännu mer från mängden.

Hitta din favoritfärg

Konceptbilen bakom IONIQ 6

Konceptbilen bakom IONIQ 6

Namnet säger allt. När den helt elektriska konceptbilen Prophecy Concept EV 2020 lanserades var vi säkra på en sak. Den skulle inte enbart utgöra ett koncept, utan även en möjlighet att testa nya idéer och funktioner innan de inkorporeras i en serietillverkad bil. Och nu, bara två år senare, förkroppsligas konceptet i IONIQ 6.

Egenskaper

Skapad för en bekväm livsstil

IONIQ 6 omdefinierar gränserna för elektrisk mobilitet. Som förare erbjuds du imponerande prestanda, en ergonomisk interiör med massor av smart teknik och ultrasnabb laddning från 10-80 % på bara 18 minuter.
Intelligenta strålkastare

Intelligenta strålkastare

Njut av optimal sikt utan att blända andra bilister. De intelligenta LED-strålkastarna anpassar sig automatiskt efter rådande vägförhållanden.

Stämningsbelysning

Stämningsbelysning

Med Dual Color Ambient Lighting kan du ljussätta interiören med ett spektrum av 64 olika färger och sex dubbla färgteman, utvecklade av färgexperter för att hjälpa dig och dina passagerare att slappna av under resan.

Unika pixelljus på ratten

Unika pixelljus på ratten

I förarsätet bjuds du på en speciell användarupplevelse. Fyra pixelljus är integrerade i mitten på ratten och signalerar bland annat laddstatus, om röststyrning är aktiverat samt aktuellt körläge beroende på vilken färg de har.

Digitala sidobackspeglar

Digitala sidobackspeglar

Njut av minskat luftmotstånd och fri sikt bakåt, även i dåligt väder, med dessa valfria videobaserade sidobackspeglar.

Prestanda

Imponerande kraft och räckvidd

Helt nya IONIQ 6 kombinerar häpnadsväckande prestanda med ett omfattande utbud av smart teknik. Den har en räckvidd upp till 610 km och kan fås med fyrhjulsdrift.

Slutgiltigt typgodkännande för räckvidd är ännu ej fastställt.

IONIQ 6 Textpicker Performance All Wheel Drive Sandbg

Fyrhjulsdrift

IONIQ 6 med fyrhjulsdrift och 77,4 kWh-batteripaket drivs av två elmotorer integrerade i fram- och bakaxeln, vilket ger en kombinerad effekt på 239 kW och 605 Nm i vridmoment. 

IONIQ 6 Textpicker Performance Rear Wheel Drive Sandbg

Bakhjulsdrift

Modellen med 53 kWh-batteripaket drivs av en elektrisk motor som är integrerad i bakaxeln vilket ger en effekt på 111 kW.

IONIQ 6 Textpicker Performance Battery Range SE

Long Range

Väljer du det stora batteripaketet i den bakhjulsdrivna modellen får du en räckvidd på upp till 610 km och en effekt på 168 kW. Satsar du på den fyrhjulsdrivna varianten med dubbla motorer kan du utnyttja en räckvidd på upp till 570 km och en kombinerad effekt på 239 kW.

Slutgiltigt typgodkännande för räckvidd är ännu ej fastställt.

Avancerad teknik förenklar livet

Det stora utbudet av smart teknik och ett innovativt elektrisk körsystem gör att IONIQ 6 både kan laddas ultrasnabbt och erbjuda en lång räckvidd.
Multiladdningskapacitet

Multiladdningskapacitet

IONIQ 6 erbjuder 400 V/800 V-multiladdningskapacitet som säkerställer snabb laddning utan behov av ytterligare komponenter eller adaptrar.

IONIQ 6 Textpicker Performance Range

Upp till 610 km räckvidd

Tack vare Hyundais banbrytande teknologier och en luftmotståndskoefficient på endast 0,21, kan IONIQ 6 erbjuda en elektrisk räckvidd på upp till 610 km när den är utrustad med bakhjulsdrift och det stora 77,4 kWh-batteripaketet.

Slutgiltigt typgodkännande för räckvidd är ännu ej fastställt.

IONIQ 6 Textpicker Performance Charging

Ultrasnabb laddning

IONIQ 6 bygger på den helt elektriska plattformen E-GMP och har stöd för både 400 V- och 800 V-laddning, utan behov av ytterligare komponenter eller adaptrar. Med en 350 kW-snabbladdare kan bilen laddas från 10-80 % på bara 18 minuter. Det innovativa batterisystemet kan dessutom ge dig 100 km räckvidd efter bara 5 minuters laddning.

IONIQ 6 Textpicker Performance V2L

Vehicle-to-Load-funktion

IONIQ 6 är utrustad med en innovativ Vehicle-to-Load-funktion (V2L) som gör att du kan ladda andra elektriska enheter både inne i kupén och utanför bilen, så som mobiltelefoner laptops, elcyklar eller campingutrustning. Den innovativa funktionen har en maximal effekt på 3,6 kW och kan användas även när bilen är avstängd.

E-GMP - den nya standardplattformen

IONIQ 6 bygger på Hyundais nya elektriska plattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform) som möjliggör supersnabb laddning, längre räckvidd, kraftfullare prestanda, mer plats i kupén och en smidigare körupplevelse.
Flexibilitet

Flexibilitet

E-GMP kan användas i ett stort antal fordon tack vare sitt standardiserade batterisystem som är skräddarsytt för just elbilar.

Elektrisk prestanda

Elektrisk prestanda

Eftersom det inte finns någon bensinmotor i IONIQ 6 har vi kunnat placera elmotorn och batteripaketet på ett sätt som ger optimal viktfördelningen mellan fram- och bakdelen. Samtidigt är de två komponenterna placerade under kupén vilket ger bilen en låg tyngdpunkt och därmed bättre vägegenskaper.

Rymlig personlig kupé

Rymlig personlig kupé

E-GMP erbjuder en nästan tre meter lång hjulbas vilket resulterar i att IONIQ 6 har en otroligt rymlig kupé. Interiören är speciellt utvecklad för att kunna erbjuda ett bekvämt och personligt utrymme. En plats för dig att resa, slappna av och drömma stort.

Innovativa material

PET-flaskor och fisknät

Våra designers har använt innovativa material när de har utformat ut- och insidan i IONIQ 6. Det handlar om färg som innehåller vegetabiliska oljeextrakt och nya material som tillverkats med hjälp av återvunna PET-flaskor och fisknät.
Läder färgat med linfröolja

Läder färgat med linfröolja

Lädret som använts till sätena och vissa andra interiördetaljer har behandlats med växtextrakt och färgats med linfröolja.

Mattor som består av fisknät

Mattor som består av fisknät

Mattorna är gjorda av nylongarn som tillverkats av bland annat återvunna fisknät.

Växter har förvandlats till färg

Växter har förvandlats till färg

Innerdörrarna har målats med biofärg som bland annat är sammansatt av växtextrakt från rapsblommor och majs.

Återvunnen plast i sätena

Återvunnen plast i sätena

Tyget till sätena i IONIQ 6 är bland annat tillverkat av återvunna PET-platsflaskor.

Instrumentbräda av bio-TPO-skinn

Instrumentbräda av bio-TPO-skinn

Instrumentbrädan täcks av ett mjukt bio-TPO-skinn som innehåller biologiska komponenter som extraherats från sockerrör.

Innertak med återvunna PET-flaskor

Innertak med återvunna PET-flaskor

Innertaket är delvis klätt i PET-biotyg som skapats genom att återvunna PET-flaskor spunnits till tråd och sedan vävts till ett elegant tyg.

Garanti

5 års nybilsgaranti med fri körsträcka

Precis som alla bilar från Hyundai, är helt nya IONIQ 6 tillverkad enligt högsta möjliga kvalitetsstandarder. Därför erbjuder vi 5 års nybilsgaranti med fri körsträcka, så att du kan njuta av allt du älskar i livet och slippa oroa dig för din bil. Njut av en av branschens allra bästa garantier och den extra trygghet som den ger dig - som standard.

Vill du veta mer?

Vill du vara först med det allra senaste om IONIQ 6? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad.

Vad vill du läsa mer om?

Upptäck serien IONIQ

Upptäck serien IONIQ

Utforska IONIQ 5

Utforska IONIQ 5