Maximal körglädje med N-bilar

Att köra bil innebär inte bara att ta sig från A till B. Det är därför våra N-bilar är skapade för att leverera så mycket mer än bara hög prestanda. N står för maximal körglädje, både på och utanför racerbanan, vilket speglar N-märkets motto: Never just drive.

Tillåt kakor att titta på videon

Om N

Skapad för att leverera

I N-serien har vi på Hyundai överfört vår stora erfarenhet från både motorsporten och högpresterande vardagskörning i en rad riktigt spännande sportbilar: skapade för att leverera maximal körglädje och racerbilskänsla i vardagen. Alla N-bilar delar samma DNA, vilket sammanfattas i följande tre stycken.
Vass kurvtagning

Vass kurvtagning

Lika sugen på skarpa svängar som du är. Tack vare den elektroniska differentialen, eLSD, kan hjulen rotera i olika hastigheter. Det gör det möjligt att ta kurvorna i högre hastigheter utan att tappa kontrollen.

En sportbil för vardagen

En sportbil för vardagen

Filosofin bakom N-serien är enkel: oavsett hur stark måndagskänslan är ska det vara roligt att sätta sig bakom ratten. Det innebär att du inte bara får en bil med mer sportig och attraktiv design, utan också en som sätter nya standarder när det kommer till prestanda.

Skapade för racingbanan

Skapade för racingbanan

N-bilarna är skapade för racingbanan. Men de bör inte bara bedömas efter sin dynamiska respons och höga varvtal, utan främst efter den speciella känslan de ger dig som förare när du sätter foten på gaspedalen och tar kontrollen.

Hyundai i30 N race bil kör på Nürburgring.
N logotyp över Nürburgring.

Modeller

N-bilar

KONA N är det senaste tillskottet i vår växande högpresterande N-serie – och den första modellen med SUV-kaross. Tillsammans med i30 N och i20 N utgör den ett sortiment av högpresterande fordon designade för att alltid prestera optimalt och göra varje ögonblick bakom ratten till en hisnande upplevelse.

Prestanda-sommardäck kan orsaka måttligt buller vid utomhustemperaturer under 7º C. Vinterdäck rekommenderas för optimal prestanda vid låga temperaturer.

N Line-modeller

Gör din Hyundai extra iögonfallande med designelement tagna direkt från den högpresterande N-serien. Väljer du det motorsportinspirerade utrustningspaketet N Line får din Hyundai en rad prestandainspirerade designförbättringar, som märks både på utsidan och inne i kupén.
Hyundai KONA N prestanda SUV på racingbana.
Närbild på Hyundai N fälg och röda bromsok.

Följ Hyundai N i sociala medier

Få en djupare inblick i utvecklingen och testningen av alla våra N-bilar.

Tillåt kakor att titta på videon

Motorsport

Hyundai i toppen av Touring Car Racing och rallysport

Vi har ett stort motorsportsengagemang – både på racerbanan och i vardagen. i20 Coupe WRC skördar framgångar inom rallysporten och i30 TCR N befinner sig i toppen av Touring Car Racing. Genom att kamma hem flera titlar i rad i FIA World Rally Championship (WRC) samt ta 12 titlar, 67 segrar och 148 pallplatser under TCR-racing 2020, har vi visat att vi på Hyundai har vad som krävs. Erfarenheterna från motorsportsvärlden överför vi direkt till N-serien.

Vad vill du läsa mer om?

Historien om N

Historien om N

N-modeller

N-modeller

N Line-modeller

N Line-modeller

Ett unikt experiment

Ett unikt experiment

Temperaturer långt under nollstrecket. Hårda vindar. Kan helt eldrivna IONIQ 5 N hjälpa till att
övervinna vintertristessen i norska Rjukan – en av Europas mörkaste städer?

Läs mer