Privatleasing Hyundai IONIQ 5 elbil vid laddstation.

Privatleasa en elbil från Hyundai

Att leasa en elbil passar dig som vill ha en modern bil som släpper ut noll koldioxid under körning utan att kompromissa med körglädjen. Med privatleasing får du en ny elbil från Hyundai utan att behöva ta ett billån. Njut av en ny bil med lång räckvidd, omedelbar respons och säkerhet- och uppkopplingsfunktioner i världsklass. Vi tror att elbilar är vägen framåt, därför jobbar vi ständigt på att utveckla fler och ännu bättre modeller, fyllda med innovativ teknik.
IONIQ 5

IONIQ 5

IONIQ 5 passar dig som vill leasa en elbil som laddas blixtsnabbt, har omedelbar acceleration och minimalistisk design. Att ladda bilen från 10-80% tar bara 18 minuter och ger dig en räckvidd på upp till 507 km. Dessutom kan den dra riktigt tungt! Dragkapaciteten är upp till 1 600 kg.

Laddtider gäller vid uppladdning under optimala förhållanden med 800 volt. 

Privatleasing från 8 423 kr/mån

 

Mer om IONIQ 5Boka provkörning

IONIQ 6

IONIQ 6

Privatleasar du IONIQ 6 får du en banbrytande elbil med många egenskaper. Den elegant strömlinjeformade designen och stilrena interiören kombineras med avancerad, intuitiv teknik för säkerhet och komfort. Upplev enastående räckvidd på upp till 614 km, ultrasnabb laddning och kraftfull elektrisk prestanda.

Laddtider gäller vid uppladdning under optimala förhållanden med 800 volt. 

Kontakta din återförsäljare för tillgänglighet och priser

 

Mer om IONIQ 6Kontakta återförsäljare

KONA Electric

KONA Electric

Större och djärvare – privatleasa KONA Electric om du letar efter en elektrisk SUV med utmärkta egenskaper. Futuristisk design och avancerad teknik möter robustheten och rymligheten hos Hyundais ikoniska SUV. Med upp till 512 km räckvidd och utrustad med de senaste uppkopplingsfunktionerna är KONA Electric utformad för din aktiva vardag.

Kontakta din återförsäljare för tillgänglighet och priser

 

Mer om KONA ElectricKontakta återförsäljare

 

Vilken elbil från Hyundai ska jag välja?

Så vilken elbil från Hyundai ska du privatleasa? Deras gemensamma fördelar är att de släpper ut noll koldioxidutsläpp under körning samt oftast har lägre bilskatt och driftkostnader än bilar med klassiska förbränningsmotorer. Den blixtsnabba responsen tack vare elmotorns omedelbara vridmoment är en annan härlig fördel! Lär känna våra två mest populära elbilar lite bättre och se vilken som passar bäst in i ditt liv.
IONIQ 5

IONIQ 5

Väljer du att privatleasa IONIQ 5 får du en modern elbil som både är stilren och avancerad. Den kombinerar futuristisk design, innovativa interiörmaterial och en stor uppsättning intelligent teknologi. Du får njuta av upp till 507 km räckvidd och elektrisk acceleration från 0-100 km/h på bara 5,1 sekunder. Dessutom går det blixtsnabbt att ladda IONIQ 5. Bilens plattform erbjuder 400-800 volts laddningskapacitet vilket innebär att du har möjlighet att ladda den från 10–80 % på endast 18 minuter. IONIQ 5 kommer bland annat med 12,3” TFT LCD instrumentering, 19” aluminiumfälgar, 3-fas 10,5 kW ombordladdare och V2L (Vehicle To Load) invändigt och utvändigt.

Mer om IONIQ 5

Ska jag leasa en hybrid istället?

Ska jag leasa en hybrid istället?

Förutom elbilar erbjuder vi en rad andra elektrifierade modeller till fördelaktig privatleasing. En hybrid eller plug-in hybrid, som drivs av både av el och bensin, kan vara den perfekta inkörsporten för dig som vill förstå den nya hybridtekniken och uppleva känslan av att köra på el.

Upptäck fler modeller

4 fördelar med att leasa en elbil

1. Blixtsnabb acceleration

1. Blixtsnabb acceleration

En elbil har ingen växellåda. Det betyder blixtsnabb acceleration tack vare ökat vridmoment som gör körningen ännu roligare.

2. Lägre driftkostnad

2. Lägre driftkostnad

En elbil laddar du enkelt och framför allt billigt, antingen hemma via en laddbox eller på offentliga laddningsstationer.

3. Tyst körupplevelse

3. Tyst körupplevelse

En elmotor är betydligt tystare än bensin- och dieselmotorer. Skönt för dig som sitter bakom ratten och för din omgivning.

4. Utsläppsfri körning

4. Utsläppsfri körning

Körning på enbart el innebär även noll CO2-utsläpp och därmed lägre bilskatt – en fördel som märks i plånboken.

Så fungerar privatleasing av en Hyundai elbil

Inget billån och nybilsgaranti ingår.
En avgift – inte flera

En avgift – inte flera

Med vår privatleasing behöver du bara tänka på vart du vill åka och komma ihåg att betala en enda faktura. När du ska leasa elbil betalar du en månadskostnad som även inkluderar nybilsgaranti. Du slipper också att tänka på bilens andrahandsvärde samt en framtida bilförsäljning.

 Återlämna eller leasa en ny elbil

Återlämna eller leasa en ny elbil

Avtalet gäller som standard i 36 månader när du leasar en elbil och när det löpt ut lämnar du bara tillbaka bilen till återförsäljaren, som kontrollerar körsträckan och att inget onormalt slitage uppstått. Sedan är det upp till dig om du vill teckna ett nytt avtal och ta ut en ny elbil eller inte.

Förmånligt garantipaket på köpet

Förmånligt garantipaket på köpet

Givetvis får även du som väljer en elbil ett förmånligt garantipaket med på köpet. Högspänningsbatteriet i våra elbilar omfattas av en garanti på 8 år eller 160 000 km, beroende på vad som inträffar först. Och förutom det så ingår givetvis 5 års nybilsgaranti med fri körsträcka – så att du bara behöver fokusera på din elektriska resa.

Mer om garanti

Är det prisvärt att leasa en elbil?

Förutom att privatleasing som finansieringssätt kan innebära att du får mer över i plånboken varje månad, är den totala driftkostnaden för en elbil vanligtvis lägre än för en bil med en klassisk förbränningsmotor. På följande tre punkter kan det vara mer prisvärd att leasa än en bensin- eller dieseldriven bil:
Förbrukning

Förbrukning

Elektricitet är i regel billigare än bensin och diesel. Även de mest bränsleeffektiva konventionella bilarna har svårt att mäta sig med elbilar när det gäller den totala bränsleekonomin. Dessutom kan du själv påverka kostnaderna genom att t.ex. ladda bilen den tid på dygnet då det är som billigast enligt ditt elavtal.

Fordonsskatt

Fordonsskatt

Har du en elbil blir fordonsskatten betydligt längre än om du kör en bil med en förbränningsmotor. Detta beror på att skatten beräknas utifrån hur mycket koldioxidutsläpp bilen genererar. Och en av de största fördelarna med en elbil att den släpper ut noll gram koldioxid under körning!

Underhåll

Underhåll

Prislappen för att underhålla en elbil är oftast lägre än för en bensin- eller dieseldriven bil. Detta beror på att en elbil har färre mekaniska delar som måste servas och bytas ut jämfört med en konventionell bil. Du behöver till exempel inte byta olja, kamrem eller tändstift.

Elbil Elektrisk Break Stor 12
Elbil Elektrisk Break Lille 11

Vad kostar det att ladda en elbil?

Den slutgiltiga prislappen för en full laddning av en elbil beror på en rad olika faktorer, men avgörs till största del av var du väljer att ladda och vid vilken tidpunkt.
Ladda längs vägen

Ladda längs vägen

Än så länge finns det ingen standard när det kommer till prissättningen på publik laddstationer, likt den som finns för tankning av bensin och diesel, så kostnaden kan variera ganska mycket beroende på vilken operatör som äger laddstationen. I regel betalar du per uppladdad kilowattimme men kostnaden påverkas även av vald laddningshastighet samt eventuella startavgifter.

Ladda hemma

Ladda hemma

Att ladda hemma med hjälp av en laddbox är i regel mer prisvärt än att ladda längs vägen. Givetvis måste du ta med kostnaden för installationen av själva laddboxen i ekvationen men du kan ansöka om bidrag via Skatteverket. Med en laddbox har du större möjlighet att påverka den slutgiltiga prislappen genom att exempelvis ladda bilen den tid på dygnet då det är som billigast enligt just ditt elavtal.

Så lång tid tar det att ladda en elbil

Hur snabbt en elbil kan laddas beror bland annat på hur hög laddningshastigheten är samt vilket batteri bilen är utrustad med. Vanligtvis tar det längre tid att ladda bilen hemma med hjälp av en laddbox, eftersom hastigheten är lägre, än vid en publik laddstation.
Publik snabbladdning

Publik snabbladdning

Fyller du på batteriet längs vägen har du möjlighet att välja en snabbladdningsstation med likström (DC). Dessa kan i regel leverera en effekt på minst 150 kW upp till maximalt 350 kW. När du leasar en elbil är det bra om du kontrollerar hur hög effekt den har möjlighet att ta emot, så att du vet vilka stationer du kan ladda på.

Bekväm hemmaladdning

Bekväm hemmaladdning

En laddbox som du installerar hemma har lägre effekt än publika laddstationer. I dagsläget har de som lägst en effekt på 3,7 kW och som högst 22 kW. Det bästa med en laddbox är att det är enkelt, säkert och bekvämt. Du kan ladda precis när du vill, exempelvis när du sover, och vakna upp till ett en bil med ett fulladdat batteri morgon därpå.

4 vanliga myter om elbilar

Det finns många myter och påståenden om elbilar. Men vad är egentligen sant och falskt? Här slår vi hål på fyra vanliga myter.

1. Elbilar tar lång tid att ladda

FEL. Det är möjligt att de flesta elbilar ännu inte ”tankas” lika snabbt som bensin- och dieselbilar, men det närmar sig fort. Det tar till exempel bara 18 minuter att ladda IONIQ 5 från 10-80% med en snabbladdare. Och om du, som många andra, investerar i en hemmaladdare, kommer du alltid kunna ladda när det passar dig.

Laddtider gäller vid uppladdning under optimala förhållanden med 800 volt.

2. Elbilar kan inte dra tungt

FEL. Det har hänt massor på detta område det senaste året. Så JO! I dag blir allt fler elbilar godkända för en dragkapacitet på 1 000 kg eller mer, beroende på bilens batteristorlek. Var dock uppmärksam på att räckvidden kan påverkas av att dra ett tungt släp eller en husvagn – precis som med bensin- och dieselbilar.

3. Det är krångligt att semestra med en elbil

NJAAA. Det krävs lite planering om man ska åka på roadtrip till södra Europa med en elbil. Men, med lite framförhållning kan du planera var du ska ladda längs vägen och då kan stoppen bli en del av resan. En god hjälp är att ladda ner vår app Charge myHyundai.

4. Elbilar passar inte för pendlare

FEL. Som pendlare varierar avståndet till arbetet. Våra elbilar kan tillmötesgå de flesta pendlarbehoven. KONA Electric har en räckvidd upp till 481 km och IONIQ 5 upp till hela 507 km. Med en laddbox hemma har du dessutom möjligheten att vakna upp till en fulladdad bil varje morgon.

Få svar på ännu fler påståenden
Upplev hur det är att köra på el

Upplev hur det är att köra på el

Våra elbilar med sin snabba respons och långa räckvidd gör sig bäst i verkligheten! Boka en provkörning hos din närmaste Hyundai-återförsäljare på en gång.

Boka provkörning

Vanliga frågor

Är det värt att privatleasa en elbil?
Hur mycket kostar det att leasa en elbil?
Vilken elbil är mest prisvärd att leasa?

Vad vill du läsa mer om?

Se alla modeller

Se alla modeller

Hyundai privatleasing

Hyundai privatleasing

Privatleasa en hybrid

Privatleasa en hybrid

Privatleasa en plug-in hybrid

Privatleasa en plug-in hybrid