Privatleasa en elbil från Hyundai
I vår värld är uppladdning en del av vardagen

KONA Electric
KONA Electric är elbilen du ska leasa om du vill ha alla fördelarna med en kompakt-SUV, kombinerat med utsläppsfri körning på enbart el. Den har hög förarposition, kaxig design och gott om utrymme. KONA Electric finns med två olika batteripaket, där det stora ger dig upp till hela 484 km.
Privatleasing från 3 395 kr/mån

IONIQ 5
IONIQ 5 passar dig som vill privatleasa en elbil som laddas blixtsnabbt, har omedelbar acceleration och minimalistisk design. Att ladda bilen från 10-80% tar bara 18 minuter och ger dig en räckvidd på upp till 507 km. Dessutom kan den dra riktigt tungt! Dragkapaciteten är upp till 1 600 kg.
Laddtider gäller vid uppladdning under optimala förhållanden med 800 volt.
Privatleasing från 5 295 kr/mån
4 fördelar med att privatleasa en elbil
Så fungerar privatleasing av en Hyundai elbil

Inga oförutsägbara utgifter
Med vår privatleasing behöver du bara tänka på vart du vill åka och slipper oroa dig för oförutsägbara utgifter. När du ska leasa elbil betalar du en låg månadskostnad som inkluderar service och garanti. Du slipper också att tänka på bilens andrahandsvärde samt en framtida bilförsäljning.

Återlämna eller leasa en ny bil
Avtalet gäller som standard i 36 månader när du leasar en elbil och när det löpt ut lämnar du bara tillbaka bilen till återförsäljaren, som kontrollerar körsträckan och att inget onormalt slitage uppstått. Sedan är det upp till dig om du vill teckna ett nytt avtal och ta ut en ny elbil eller inte.
Vad kostar det att ladda en elbil?

Ladda längs vägen
Än så länge finns det ingen standard när det kommer till prissättningen på publik laddstationer, likt den som finns för tankning av bensin och diesel, så kostnaden kan variera ganska mycket beroende på vilken operatör som äger laddstationen. I regel betalar du per uppladdad kilowattimme men kostnaden påverkas även av vald laddningshastighet samt eventuella startavgifter.

Ladda hemma
Att ladda hemma med hjälp av en laddbox är i regel mer prisvärt än att ladda längs vägen. Givetvis måste du ta med kostnaden för installationen av själva laddboxen i ekvationen men du kan ansöka om bidrag via Skatteverket. Med en laddbox har du större möjlighet att påverka den slutgiltiga prislappen genom att exempelvis ladda bilen den tid på dygnet då det är som billigast enligt just ditt elavtal.
Så lång tid tar det att ladda en elbil

Publik snabbladdning
Fyller du på batteriet längs vägen har du möjlighet att välja en snabbladdningsstation med likström (DC). Dessa kan i regel leverera en effekt på minst 150 kW upp till maximalt 350 kW. När du leasar en elbil är det bra om du kontrollerar hur hög effekt den har möjlighet att ta emot, så att du vet vilka stationer du kan ladda på.

Bekväm hemmaladdning
En laddbox som du installerar hemma har lägre effekt än publika laddstationer. I dagsläget har de som lägst en effekt på 3,7 kW och som högst 22 kW. Det bästa med en laddbox är att det är enkelt, säkert och bekvämt. Du kan ladda precis när du vill, exempelvis när du sover, och vakna upp till ett en bil med ett fulladdat batteri morgon därpå.

4 vanliga myter om elbilar

Vad menas med bonus malus eller klimatbonus?
Bonus malus är ett latinskt uttryck som fritt kan översättas till "bra dåligt". I korthet innebär Bonus-malus-systemet att personer som köper bilar med låga koldioxidutsläpp kompenseras med en bonus från Transportstyrelsen, medan de som köper bilar med höga koldioxidutsläpp får betala en högre fordonsskatt. Klimatbonusen infördes i juli 2018 av regeringen för att främja försäljningen av elbilar och uppmuntra nybilsköpare att gå över till att köra elektriskt. Idag omfattas elbilar med nollutsläpp av en klimatbonus upp till maximalt 70 000 kr som betalas ut ett halvår efter inköpet*.
*Klimatbonus beslutas och utbetalas av Transportstyrelsen.
Upplev hur det är att köra på el
Våra elbilar med sin snabba respons och långa räckvidd gör sig bäst i verkligheten! Boka en provkörning hos din närmaste Hyundai-återförsäljare på en gång.