Skapade för trygga resor

Vi på Hyundai vill göra din körning så trygg som möjligt. Därför är alla våra bilar utrustade med omfattande säkerhetsfunktioner, så att både du och dina passagerare är trygga oavsett resmål.

Tillåt kakor att titta på videon

Tre typer av säkerhet

Din Hyundai är fylld med säkerhetsteknologi för att kunna ge dig den bästa och tryggaste körupplevelsen och utvecklar hela tiden nya och ännu mer innovativa tekniker som kan förbättra din Hyundais säkerhet ytterligare.
Aktiv säkerhet

Aktiv säkerhet

I varje enskild Hyundai finns avancerade elektroniska säkerhetssystem, som oavbrutet arbetar för att göra din körning så säker som möjligt och förhindra olyckor.

Passiv säkerhet

Passiv säkerhet

Alla fordon från Hyundai är konstruerade så att de kan stå emot sammanstötningar och samtidigt skydda alla passagerare vid en eventuell kollision.

Innovativ säkerhet

Innovativ säkerhet

Vi investerar otroligt mycket i forskning och utveckling av nya teknologier, och utvärderar konstant alla våra modellers säkerhet.

Aktiv säkerhet

Banbrytande system som alltid arbetar

En Hyundai är utrustad med en rad banbrytande och avancerade säkerhetssystem. De använder sig av sensorer som ständigt är aktiva och förser funktionerna med relevant data som gör körningen tryggare.
Frontkamera

Frontkamera

Kameran som är monterad framtill på bilen övervakar ständigt körfältet, och avläser hastighetsskyltar samt andra trafikskyltar. Vid behov kan systemet även stoppa bilen automtiskt.

Bilradar fram

Bilradar fram

Den främre kameran kompletteras av radarenheter som identifierar bilar, cyklister och fotgängare och håller bilen på säkert avstånd till dessa, samt ser till att hastigheten automatiskt sänks om det behövs.

Bilradar bak

Bilradar bak

Radarenheterna som är monterade bak på bilen hjälper till att upptäcka och varna dig för olika hinder, speciellt användbart när du ska parkera samt backa.

Passiv säkerhet

Inbyggt skydd från alla håll

Ibland är olyckan trots allt framme. Därför har vi på Hyundai konstruerat våra bilar så att de ger maximalt skydd för dig och dina passagerare och minimerar påverkan på andra.
Byggd för att hålla

Byggd för att hålla

Från det förstärkta chassit till de främre deformationszonerna, varje enskild Hyundai är byggd för att hålla dig säker vid en eventuell kollision.

Krockkuddar för alla

Krockkuddar för alla

Vid en kollision aktiveras snabbt bilens krockkuddar så att alla passagerare är skyddade från alla håll.

eCall ger automatisk hjälp

eCall ger automatisk hjälp

Om du är inblandad i en olycka kan denna standardfunktion automatiskt ringa upp 112.

Innovativ säkerhet

Ständig säkerhetsutveckling

Att förbättra säkerheten är vårt största fokus när vi undersöker, förfinar och utvecklar tekniken i våra bilar. Vi testar varje ny innovativ funktion så att de högsta standarderna uppfylls – för din säkerhets skull.
Forskning

Forskning

Genom intensiv forskning har vi utvecklat en rad intelligenta förarassistanstekniker som hjälper dig att fokusera på vägen och undvika kollisioner.

Krocktester

Krocktester

Varje fordon genomgår omfattande tester för att säkerställa maximalt förar- och passagerarskydd, även vid kollisioner.

Euro NCAP

Euro NCAP

Hyundais bilar får genomgående höga säkerhetsbetyg från det oberoende europeiska testinstitutet European New Car Assessment Program, Euro NCAP.

Säkerhet i elbilar

Redo för framtiden utan kompromisser

Det finns fortfarande de som oroar sig för säkerheten i elbilar. Vilket görs helt i onödan! Elbilar har samma höga säkerhetsnivå som konventionella bilar. Nedan förklarar vi varför.
Batteripaket under bilgolv.

Låg tyngdpunkt

Förutom att batteripaketet i elbilar är extremt väl inkapslat så är det även placerat under bilgolvet där det är som mest skyddat. Placeringen bidrar också till att ge bilen en mycket låg tyngdpunkt vilket gör den mer stabil och svårvält.

Batteripaket.

Automatisk batteriavstängning

Elbilar är utrustade med en automatsäkring som stänger av batteripaketet så fort ett fel upptäcks. Det innebär att strömmen till bilens högspänningskomponenter och kablar bryts automatiskt inom några millisekunder. Det elektroniska 12-voltssystemet fortsätter dock att ge ström till bilens varningsblinkers vid en olycka. Automatsäkringen minimerar också brandrisken avsevärt.

Elbilsplattform.

Inget brännbart bränsle

Till skillnad från det snabbantändliga flytande bränslet i bensin- eller dieseldrivna bilar, så brinner batteripaketet i en elbil i regel väldigt långsamt, vilket ger längre tid för evakuering i händelse av en olycka.

Vad vill du läsa mer om?

Aktiv säkerhet

Aktiv säkerhet

Passiv säkerhet

Passiv säkerhet

Innovativ säkerhet

Innovativ säkerhet