Bättre säkerhet genom forskning och utveckling

Vi på Hyundai har alltid haft stort fokus på nya idéer och annorlunda lösningar. Därför är det naturligt för oss att ständigt förbättra säkerheten i våra bilar genom forskning och utveckling. Läs mer om vårt arbete nedan.

Forskning

Funktioner i framkant

Målet är att våra innovativa säkerhetssystem ska göra din körning både enklare, roligare och säkrare. Våra forskare utvecklar ständigt nya innovativa funktioner som förbättrar körglädjen och körsäkerheten. Nedan kan du se några av de senaste resultaten.
Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Låter dig se högra och vänstra sidan av din Hyundai på instumenteringen. Kameror aktiveras när du sätter i gång bilens blinkers och byter körfält.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Varningssystem för glömda baksätespassagerare

Varningssystem för glömda baksätespassagerare

Ultraljudssensorer övervakar baksätet och om föraren lämnar bilen, och sensorerna registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt.

Airbag mellan framsätena

Airbag mellan framsätena

Med en airbag monterad på höger sida av förarsätet, förhindras föraren och den andra framsätespassageraren från att kollidera med varandra, vilket minimerar risken för allvarliga skador.

Motorvägsassistans (HDA)

Funktionen motorvägsassistans är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare, och använder sig av sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer.

Kollisionsvarnare vid korsning

Minskar kollisionsrisken i korsningar genom att upptäcka fordon som närmar sig från sidorna, och kan automatiskt bromsa bilen om det skulle krävas.

Krocktester

Alla bilmodeller genomgår omfattande och standardiserade krocktester för att säkerställa att du och dina passagerare förblir skyddade i händelse av en kollision.

Euro NCAP

Transparenta testresultat

På Hyundai tror vi på transparens när det kommer till våra testresultat. Varje enskilt fordon inspekteras och testas regelbundet av oberoende organisationer för att säkerställa att de lever upp till fastställda säkerhetsstandarder.
Läs om säkerhetsbetyg från Euro NCAP.

Hyundais bilar får genomgående höga säkerhetsbetyg från det oberoende europeiska testinstitutet European New Car Assessment Program, Euro NCAP.

Läs mer

Vad vill du läsa mer om?

Aktiv säkerhet

Aktiv säkerhet

Passiv säkerhet

Passiv säkerhet

Översikt säkerhetsfunktioner

Översikt säkerhetsfunktioner