Välj en Hyundai som tjänstebil

Hyundai Business

Välj en Hyundai som tjänstebil

När du väljer en Hyundai som tjänstebil eller förmånsbil får du en snygg, pålitlig och väl utrustad bil med lågt förmånsvärde. Utöver den låga ägandekostnaden vill vi också att du ska känna dig som hemma i din nya företagsbil. Därför har alla hög komfort och är utrustade med massor av smart teknik och klassledande säkerhets- och uppkopplingsfunktioner. Och hur du vill köra är upp till dig – du kan välja mellan bensin, diesel och el.

Skräddarsydd för dina behov

Skräddarsydd för dina behov

Tack vare vårt omfattande utbud kan vi erbjuda alla sorters företag skräddarsydda tjänstebilar med lågt förmånsvärde. Med Hyundai Finans kan du enkelt finansiera din tjänstebil för företaget. Din återförsäljare kan hjälpa dig att titta på olika alternativ såsom företagsleasing, finansiell leasing och operationell leasing.

Oavsett om du väljer en Hyundai som drivs av bensin, diesel eller el, ser vi till att den är full med utrustning som passar dig. Beroende på modell kan du till exempel välja till rattvärme, backkamera, trådlös mobilladdare, Apple CarPlay™, Bluelink® och head-up display.

Om tjänstebilar

3 fördelar med Hyundai som tjänstebil

Flexibilitet

Flexibilitet

Vi kan erbjuda ett brett utbud av drivlinor när du väljer förmånsbil eller tjänstebil för företaget. Allt från effektiva bensin- och dieselmotorer som är framtagna för att ge minskad bränsleförbrukning och CO2-utsläpp, samt elektrifierade modeller som hybrider, plug-in hybrider och elbilar.

Låg ägandekostnad

Låg ägandekostnad

Klassledande säkerhetsfunktioner möjliggör lägre försäkringskostnad och effektiva motorer förbättrar bränsleekonomin. Lägg till låga reparations- och underhållskostnader och högt restvärde och du kan njuta av att köra en tjänstebil med fördelaktigt låg ägandekostnad.

Garanti

Garanti

Nybilsgarantin täcker din nya tjänstebil i 5 år oavsett hur många mil du kör. Vi känner kvaliteten på våra bilar därför kan vi erbjuda garanti utan kilometerbegränsning. På våra el och hybridbilar erbjuder vi dessutom hela 8 års garanti på batteripaketet, upp till 160 000 km – beroende på vad som inträffar först.

Fler fördelar med Bluelink®-appen

Fler fördelar med Bluelink®-appen

Med Bluelink-appen är du alltid ansluten till din Hyundai. Kontrollera bilens bränsle- och laddnivå, planera din resväg på förhand och mycket mer – direkt i mobilen. Har du en elektrifierad Hyundai får du tillgång till ännu fler funktioner.

Läs mer

Tjänstebil eller förmånsbil: vad är skillnaden?

Tjänstebil eller förmånsbil: vad är skillnaden?

Det är viktigt att veta hur tjänstebilar och förmånsbilar skiljer sig åt, eftersom det påverkar hur du får använda bilen och vilka kostnader som tillkommer. Det du behöver komma ihåg är att en tjänstebil använder du endast i tjänsten, medan en förmånsbil får du även använda privat. En förmånsbil räknas som en förmån och därför omfattas den av en särskild förmånsbeskattning som ska betalas av dig som arbetstagare. Detta krävs inte med en tjänstebil.

Kvinna och mörkblå Hyundai TUCSON i stadsmiljö.
Hyundai Kore Bil 3 IONIQ 6 Breaker Lille

Våra modeller

Brett utbud av Hyundai tjänstebilar

Vilken är den bästa förmånsbilen eller tjänstebilen för dig? Tack vare vårt omfattande modellutbud finns det garanterat en Hyundai som matchar ditt tjänstebilsbehov. Vi lägger alltid stor vikt vid ny smart teknik, avancerade säkerhets- och uppkopplingsfunktioner, effektiva drivlinor och fördelaktiga finansieringslösningar. Du kan välja mellan allt från innovativa elbilar till rymliga och eleganta SUV:ar.

Elbil

Med en Hyundai elbil som tjänstebil kör du på enbart el. En elbil släpper inte ut någon koldioxid under körning och du kan enkelt ladda bilen hemma med en laddbox eller på en laddningsstation.
IONIQ 6

IONIQ 6

77,4 kWh Essential
Förmånsvärde: 2 633 kr
Prisbasbelopp: 11,9

Mer om IONIQ 6 som tjänstebil
IONIQ 5

IONIQ 5

77,4 kWh Essential
Förmånsvärde: 2 553 kr
Prisbasbelopp: 11,6

Mer om IONIQ 5 som tjänstebil
Helt nya KONA Electric

Helt nya KONA Electric

65,4kWh Essential
Förmånsvärde: 2 297 kr
Prisbasbelopp: 9,8

Mer om helt nya KONA Electric som tjänstebil
KONA Electric

KONA Electric

64 kWh Essential
Förmånsvärde: 2 121 kr

Prisbasbelopp: 9,0

Mer om KONA Electric som tjänstebil

Plug-in hybrid

Med en Hyundai plug-in hybrid som tjänstebil kör du på både el och bensin, och kan njuta av det bästa från två världar. Precis som en elbil kan du enkelt ladda bilen hemma med en laddbox eller på en laddningsstation.
TUCSON Plug-in Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

1.6 T-GDi 4WD 6-Aut Essential
Förmånsvärde: 2 664 kr

Prisbasbelopp: 9,0

Mer om TUCSON Plug-in Hybrid som tjänstebil
SANTA FE Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

1.6 T-GDi 4WD 6-Aut Essential
Förmånsvärde: 3 656 kr

Prisbasbelopp: 12,1

Mer om SANTA FE Plug-in Hybrid som tjänstebil

Hybrid

En Hyundai hybrid som tjänstebil använder automatiskt den drivkraft som lämpar sig bäst för stunden, och bilens batteri laddas automatiskt under tiden du kör.
TUCSON Hybrid

TUCSON Hybrid

1.6 GDi 4WD 6-Aut Essential
Förmånsvärde: 3 397 kr

Prisbasbelopp: 7,6

Mer om TUCSON Hybrid som tjänstebil
SANTA FE Hybrid

SANTA FE Hybrid

1.6 T-GDi 4WD 6-Aut Essential
Förmånsvärde: 4  477 kr

Prisbasbelopp: 10,2

Mer om SANTA FE Hybrid som tjänstebil
KONA Hybrid

KONA Hybrid

1.6 GDi 7-DCT Essential
Förmånsvärde: 2 963 kr
Prisbasbelopp: 6,5

Mer om KONA Hybrid som tjänstebil

Beräknat förmånsvärde för bilar tillverkade 2023 efter 50% marginalskatt.

Övriga modeller

Förutom våra elektrifierade tjänstebilar erbjuder vi också en rad bensin- och dieseldrivna modeller. Alla utrustade med avancerade säkerhet- och uppkopplingsfunktioner, högklassig komfort och effektiva bränslesnåla förbränningsmotorer.
TUCSON

TUCSON

En tjänstebil med revolutionerande design, fyrhjulsdrift och futuristiska parametriska signaturljus. Den fixar alla väglag galant och är mildhybrid som standard. Via den 10,25” pekskärmen styr du enkelt alla säkerhetsfunktioner och uppkopplingsmöjligheter.

1.6 T-GDi 4WD 7-DCT Essential
Förmånsvärde: 3 266 kr

Prisbasbelopp: 6,6
Hyundai Business pris: 384 900 kr

Mer om TUCSON som tjänstebil
SANTA FE

SANTA FE

En lyxig tjänstebil med fyrhjulsdrift som standard och plats för sju personer. Uppdaterad med helt ny design, ännu mer plats, teknologi och säkerhet. Drivs av en ny fyrcylindrig 2.2 liters dieselmotor med 200 hk. Möjlighet till Luxury-paket finns.

2.2 CRDi 4WD Essential
Förmånsvärde: 4 473kr

Prisbasbelopp: 9,5
Hyundai Business pris: 539 900 kr

Mer om SANTA FE som tjänstebil
KONA

KONA

Med helt nya KONA får du en tjänstebil med djärv futuristisk design. I den smart utformade interiören finns gott om utrymme för såväl medarbetare som utrustning. Med avancerade säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner som standard kommer du tryggt och bekvämt dit du ska.

1.0 T-GDi 7-DCT Essential
Förmånsvärde: 2 916

Prisbasbelopp: 5,9
Hyundai Business pris: 327 900 kr

Mer om KONA som tjänstebil
i30

i30

i30 är en praktisk och rymlig tjänstebil med stort fokus på säkerhet och komfort. Som standard drivs den av en bensinmotor tillsammans med ett stöttande mildhybridsystem på 48V. Perfekt för lägre CO2-utsläpp och bättre bränsleekonomi.

1.5 T-GDi 7-DCT Advanced
Förmånsvärde: 2 610 kr

Prisbasbelopp: 5,6
Hyundai Business pris: 314 900 kr

Mer om i30 som tjänstebil
i30 Kombi

i30 Kombi

i30 Kombi erbjuder hela 602 liters bagageutrymme. En perfekt tjänstebil för dig som drömmer om mycket utrymme och stor flexibilitet, utan att behöva kompromissa med vare sig modern design, hög komfort och säkerhet.

1.5 T-GDi 7-DCT Advanced
Förmånsvärde: 2 663 kr

Prisbasbelopp: 5,8
Hyundai Business pris: 324 900 kr

Mer om i30 Kombi som tjänstebil
i30 Fastback

i30 Fastback

Kännetecknas av en låg kaross och kraftfull turbomotor som ser till att den känns lika bra på vägen som den ser ut. Bränsleeffektiv mildhybrid som standard och topputrustad med N Line sportpaket.

1.5 T-GDi 7-DCT N Line
Förmånsvärde: 2 788 kr

Prisbasbelopp: 6,0
Hyundai Business pris: 334 900 kr

Mer om i30 Fastback som tjänstebil
BAYON

BAYON

Med BAYON som tjänstebil får du en mycket prisvärd crossover med hög körposition och unik design som är fullmatad med smart teknik och komfort.

1.0 T-GDi 7-DCT Essential
Förmånsvärde: 2 385 kr

Prisbasbelopp: 4,9
Hyundai Business pris: 269 900 kr

Mer om BAYON som tjänstebil
i20

i20

En sportig tjänstebil med distinkt dynamisk design och möjlighet till bränslebesparande 48 V mildhybridteknik. Nya i20 är ett prisvärt val med hög säkerhet, smart teknik och generöst bagageutrymme.

1.0 T-GDi 7-DCT Essential
Förmånsvärde: 2 421 kr*

Prisbasbelopp: 4,7
Hyundai Business pris: 246 900 kr

*Preliminärt förmånsvärde för 2023.

Mer om i20 som tjänstebil
i10

i10

En smidig tjänstebil som är överraskande rymlig, med 5 sittplatser och för sin klass ovanligt högutrustad som standard. i10 är ett mycket prisvärt val med sin höga effektivitet och låga kostnader.

1.0 MPi 5-AMT Essential
Förmånsvärde: 1 969 kr

Prisbasbelopp: 3,3
Hyundai Business pris: 179 900 kr

Mer om i10 som tjänstebil
NEXO

NEXO

En innovativ bränslecellsbil, som själv producerar elen du kör på. Det enda som släpps ut när du sitter bakom ratten är vatten. Njut av en räckvidd på upp till hela 666 km och en full vätgastank på bara 5 min.

FCEV Aut Trend
Förmånsvärde: 3 848 kr

Prisbasbelopp: 17,1
Hyundai Business pris: 899 900 kr

Mer om NEXO

Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar och felskrivningar. Beräknat förmånsvärde för bilar tillverkade 2023 efter 50% marginalskatt.

Vanliga frågor

Med en tjänstebil från Hyundai får du mycket bil till ett lågt förmånsvärde. Oavsett vilken modell du väljer kan du räkna med hög komfort, avancerad teknologi och mycket körglädje för varje tjänsteresa.

Den största skillnaden mellan tjänstebil och förmånsbil är när du får använda bilen. En tjänstebil ska du bara använda i yrkessammanhang, medan förmånsbil får användas även privat. En förmånsbil måste därför förmånsbeskattas av arbetstagaren, vilket inte är nödvändigt med en tjänstebil.

En tjänstebil ägs av arbetsgivaren och används i tjänsten, medan en förmånsbil får användas även privat mot kravet att du som kör den förmånsbeskattas. Tjänstebil kan vid enstaka tillfällen användas privat, men om du kör privat över 100 mil eller fler än 10 tillfällen blir det en bilförmån som du beskattas för. Det är brukligt att föra körjournal för alla resor i tjänsten, för att slippa risken för förmånsbeskattning.

Vad vill du läsa mer om?

Hybrid som tjänstebil

Hybrid som tjänstebil

Plug-in hybrid som tjänstebil

Plug-in hybrid som tjänstebil

Elbil som tjänstebil

Elbil som tjänstebil