Därför är elektriskt ett smart val

Varför bör du satsa på en elektrifierad bil? Kolla in serien "Shift to Electric" och upptäck några av fördelarna med elektrisk mobilitet som du får med vår prisbelönta IONIQ 5 och Hyundais andra elektrifierade bilar – testade i verkligheten och rekommenderade av bilägare. Se första avsnittet här:

Tillåt kakor att titta på videon

 

Se fler avsnitt av serien "Shift to Electric":

Tillåt kakor att titta på videon

Avsnitt 2: Uppladdning

Tillåt kakor att titta på videon

Avsnitt 3: Säkerhet

Tillåt kakor att titta på videon

Avsnitt 4: Hållbarhet

Tillåt kakor att titta på videon

Avsnitt 5: Underhåll

Anledningar att välja elektriskt

Det finns många skäl att välja elektrifierade bilar: Körupplevelsen, lägre bränslekostnader och mindre koldioxidutsläpp under körning – utforska allt om elektrifierade bilar och ta reda på vilken typ av drivlina som passar bäst för just din livsstil.
Minskade CO<sub>2</sub>-utsläpp

Minskade CO2-utsläpp

El- och bränslecellsbilar släpper inte ut någon koldioxid under körning. Hybridbilar ger lägre koldioxidutsläpp under körning än klassiska bensin- och dieselbilar.

Ett visst CO2 släpps ut under tillverkning av bilen.

Mer om hållbarhet

Kostnadseffektivt på sikt

Kostnadseffektivt på sikt

Att köpa ny bil innebär alltid en tämligen stor utgift. Men att välja en elektrifierad bil kan dock löna sig på sikt. Även de mest bränsleeffektiva konventionella bilarna har svårt att mäta sig med el- och hybridbilar när det gäller den totala bränsleekonomin.

Ett nöje att köra

Ett nöje att köra

Elmotorer har i regel högt vridmoment, vilket ger snabb acceleration vid omkörningar och kvick start från stillastående.

Rymlig interiör

Rymlig interiör

En helt elektrisk bil behöver inte lämna plats åt en växellåda eller drivaxel, vilket möjliggör större golvutrymme och mer plats för passagerare.

Tyst och lugnt

Tyst och lugnt

Tack vare den elektriska driften är elektrifierade bilar betydligt tystare än bensin- och dieselmotorer vid låga hastigheter.

Skapade för trygga resor

Skapade för trygga resor

Elektrifierade bilar från Hyundai är utrustade med klassledande säkerhetsfunktioner, så att både du och dina passagerare är trygga oavsett resmål.

Mer om säkerhet

Laddning har aldrig varit enklare

Laddning har aldrig varit enklare

Det byggs allt fler laddpunkter i städer och även fler snabbladdningstationer. Vilket gör det enklare och enklare att ladda bilen i Sverige.

Mer om uppladdning

Mindre behov av underhåll

Mindre behov av underhåll

Ingen motorolja eller växellåda – med färre mekaniska delar har elektriska bilar totalt sett ett mindre behov av underhåll jämfört med bensin- och dieselbilar.

Mer om underhåll och service

Olika livsstilar – olika val

Lär dig mer om våra olika elektriska drivlinor och vilken som passar din livsstil bäst.

Upptäck våra elektrifierade bilar

IONIQ 5

IONIQ 5

IONIQ 6

IONIQ 6

KONA Electric

KONA Electric

TUCSON Plug-in Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Ja! Det är minst lika säkert att köra en elektrifierad bil som att köra en bil med konventionell förbränningsmotor. Om en kollision utlöser bilens krockkuddar frånkopplas högspänningsbatteriet genast från resten av bilen. I en helt elektrisk bil finns det dessutom inget bränsle som kan antändas.

Mer om säkerhet

Tidiga elektriska bilar som släpptes på marknaden har i regel haft svårt att konkurrera med bilar med konventionella förbränningsmotorer i fråga om den möjliga räckvidden på en uppladdning av batteriet. Men tack vare utvecklingen av batterierna i elektriska bilar är de idag ett realistiskt val för de flesta bilister. Och i takt med att antalet snabbladdare blir allt fler blir det ännu lättare att vara ägare av en laddbar bil.

Det finns ett stort urval av elektrifierade bilar med flera typer av batterier. När du väljer bil bör du överväga: Kan du ladda bilen hemma eller ej? Om ej, hur nära har du till uppladdningsmöjlighet? Kör du långa eller korta sträckor? Hitta rätt Hyundai för dig här:

Guide till bilval

Med en elbil kör du endast på el. En elbil släpper inte ut något CO2 under körning. Du kan ladda bilens batteri via kabel hemma eller på laddstationer. Batteriet laddar dessutom upp sig själv när du bromsar.

Se vårt utbud här

Med en plug-in hybridbil kör du på el och bensin och får det bästa av två världar. Du kan ladda bilens batteri via kabel hemma eller på laddstationer. Batteriet laddar dessutom upp sig själv när du bromsar.

Se vårt utbud här