Byggd för att skydda dig

När vi designar en ny Hyundai är våra ingenjörer särskilt uppmärksamma på hur bilen hanterar en kollision. Fordonets design fungerar som ett första försvar som ska säkerställa att du och dina passagerare förblir skyddade.

Konstruktion

Inbyggd säkerhet

Varje enskild Hyundai är byggd för att tåla stötar och skydda alla passagerare, oavsett vilken sida de sitter på.
Förstärkt chassi

Förstärkt chassi

Chassit är ett fordons grundläggande yttre ram. På Hyundai använder vi höghållfasta aluminiumplåtar som är optimerade för att absorbera stötar.

Främre deformationszoner

Främre deformationszoner

Våra bilar är utrustade med främre deformationszoner, som absorberar stötenergin och därmed ökar säkerheten för dig och dina passagerare vid en eventuell kollision.

Minimal voltning

Minimal voltning

Alla våra modeller är konstruerade för att ha en låg tyngdpunkt, vilket minimerar risken att de voltar eller rullar vid en olycka.

Airbags

Omfattade skydd

En Hyundai har minst sex airbags, två fram, två på sidorna och två krockgardiner, så att du är skyddad från alla vinklar. De avancerade främre krockkuddarna avgör när och hur bilens övriga airbags ska utlösas genom att känna av passagerarnas position, deras användning av säkerhetsbälten samt olyckans svårighetsgrad. Vissa Hyundai-modeller har ett utökat airbagsystem med en extra krockkudde placerad mellan bilens framsäten.
Airbag mellan framsätena

Airbag mellan framsätena

Med en airbag monterad på höger sida av förarsätet, förhindras föraren och den andra framsätespassageraren från att kollidera med varandra, vilket minimerar risken för allvarliga skador.

eCall

Ger snabb automatisk hjälp

Vid händelse av en olycka kan eCall automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare inte är talföra kan tjänsten även uppge bilens position och körriktning, tidpunkt för olyckan samt bilmodell.

Vad vill du läsa mer om?

Aktiv säkerhet

Aktiv säkerhet

Innovativ säkerhet

Innovativ säkerhet

Översikt säkerhetsfunktioner

Översikt säkerhetsfunktioner