Kvinna och man vid IONIQ 6 elbil på uppfart.

Design

Sofistikerad streamliner

Den strömlinjeformade exteriören med sina rena linjer och aerodynamiska former ger IONIQ 6 ett sofistikerat uttryck. Designen har inspirerats av konceptbilen Prophecy och balansen mellan elegans och funktionalitet är perfekt.

Tillåt kakor att titta på videon

Interiör

Insida och utsida i perfekt harmoni

Interiören i IONIQ 6 har utvecklats samtidigt som exteriören med föraren i centrum. Detta integrerade tillvägagångssätt är ett okonventionellt sätt att designa en bil på, men det har gett ett exceptionellt resultat: en kokongliknande kupé där det är lätt att koppla av. Den tre meter långa hjulbasen förstärker bilens unika aerodynamiska form och resulterar i en otroligt rymlig interiör.
En personlig rofylld oas

En personlig rofylld oas

Den kokongliknande interiören är speciellt utvecklad för att kunna erbjuda ett bekvämt och personligt utrymme. En plats för dig att resa, slappna av och drömma stort.

Intuitiv körning

Intuitiv körning

Den förarfokuserade interiören har centralt placerade knappar för att minska distraktion och underlätta intuitiv körning.

Integrerade pekskärmar

Integrerade pekskärmar

Den eleganta instrumentbrädan har ett högteknologiskt utseende tack vare en snyggt integrerad 12,3" digital instrumentering och en lika stor pekskärm vid sidan om.

Anpassa känslan i kupén

Välj ett av sex olika färgteman för att hjälpa dig att slappna av under resan. Eller komponera din egen stämningsbelysning genom att välja mellan 64 olika färger. Dessutom förstärker Speed Sync Lighting-läget din körupplevelse genom att ändra ljusstyrkan i kupén baserat på hastigheten du kör i.

Wonderful day

Bli på glatt humör med djärva och livliga färger.

Mind Care

Mjuka färger som motverkar stress och oro.

Concentration

Vibrerande färger som ökar vakenheten och fokuset.

Healing forest

Hitta lugnet och harmonin med naturliga färger.

Meditation

Skapa en atmosfär med djupa färger för djupa tankar.

Creative moment

Bli inspirerad av sinnliga färger.

Ljus baserat på hastighet

Ljus baserat på hastighet

Speed Sync Lighting justerar ljusstyrkan på främre radens innerbelysning baserat på bilens hastighet, från 10 % vid 30 km/h till 100 % vid 100 km/h.

Den perfekta viloplatsen

Den perfekta viloplatsen

Njut av förstklassig komfort i de helt nedfällbara framsätena. Med ett enkelt knapptryck kan du ta en uppfriskande vilopaus medan du laddar.

Sträck ut benen

Sträck ut benen

Hyundais designers och ingenjörer har optimerat utrymmet i kupén både fram och bak, allt för att du ska kunna slappna av till hundra procent både när du kör och inte.

Hyundai IONIQ 6 transparent detalj interiör design.

Transparenta designdetaljer

Transparenta detaljer på krockkuddens dekor, dörrens sidofack och konsolens nedre kåpa förstärker den rymliga känslan i kupén.

Hyundai IONIQ 6 mittkonsol interiör design.

Mittkonsol

Den broliknande mittkonsolen erbjuder bekväm och generös förvaring inne i bilen. Den plana ytan är dessutom perfekt för att ställa en bärbar dator eller surfplatta.

Hyundai IONIQ 6 sollucka interiör design.

Sollucka

Det stora solluckan öppnas enkelt med en enda knapptryckning och ger dig frisk luft och en enastående utsikt.

Hyundai IONIQ 6 knapplös dörrdesign.

Dörrar utan knappar

För att förstärka den övergripande rymliga känslan har knapparna på framdörrarna flyttats till mittkonsolen. Detta gör inte bara det främre utrymmet ännu snyggare – du får också mer plats för knäna vilket ökar komforten under körning.

Hyundai IONIQ 6 skjutbart handskfack interiör design.

Skjutbart handskfack

Handskfacket är utformat likt en skjutbar byrålåda vilket gör att du enkelt når allt du behöver – även saker längst bak i facket. Du behöver inte längre gräva runt i evigheter för att hitta papper och penna.

Inspirerad av naturen

Interiören i IONIQ 6 är inspirerad av naturen och en rad innovativa material har använts vid utformningen. Det handlar till exempel om ekologiskt bearbetat läder, färg som innehåller vegetabiliska oljeextrakt och material som delvis tillverkats av återvunna PET-flaskor och fisknät.

Exteriör

Essensen av enkelhet

De enkla linjerna och den strömlinjeformade designen hos IONIQ 6 utstrålar stilren elegans. De svepande kurvorna och mjuka linjerna är en hyllning till de ikoniska aerodynamiska fordonen från 1920- och 30-talet – omgjorda för dagens hållbara mobilitet.
Elegant effektivitet

Elegant effektivitet

Flytande parametriska LED-strålkastare harmoniserar med den främre stötfångarens eleganta luftintag och Active Air Flaps för ett elegant och effektivt utseende framtill.

Stilig aerodynamisk siluett

Stilig aerodynamisk siluett

IONIQ 6 kännetecknas av rena, enkla linjer och en aerodynamiskt skulpterad siluett som är utformad för att leverera spänning och optimal räckvidd.

Karaktäristisk baksida

Karaktäristisk baksida

Baksidan har designats för att maximera aerodynamiken och den elektriska räckvidden. Båtakterstrukturen hjälper spoilern att förstärka nedåtkraften, vilket minskar luftmotståndet och förbättrar prestandan.

Lågt luftmotstånd innebär lång räckvidd

Aerodynamik och luftmotstånd är avgörande i utformandet av en elbil. Den bakre elliptiska spoilern, de aktiva luftintagen och det reducerade glappet mellan hjul och skärmbreddare är alla utformade för att sänka luftmotståndskoefficienten. Och resulterat för IONIQ 6 är det lägsta i Hyundais historia: 0,21 Cd.
Aktiva luftintag

Aktiva luftintag

När de aktiva luftintagen är stängda förbättrar de energieffektiviteten genom att leda luftflödet in genom luftintaget.

Effektiva hjullister

Effektiva hjullister

En liten men mycket effektiv list är placerad på den främre stötfångaren framför hjulet för att minska luftmotståndet.

Exklusiva aluminiumfälgar

Exklusiva aluminiumfälgar

De aero-optimerade aluminiumfälgarna är en förlängning av designtemat och utstrålar en exklusiv elektrisk känsla som harmoniserar med den eleganta profilen. Välj mellan 18" och 20".

Transparenta detaljer

Transparenta detaljer

Glasliknande, transparenta material framhäver IONIQ 6:s eleganta och effektiva utseende. Förekommer på både bakspoilern samt på de digitala sidospeglarna och hajfensantennen.

Nydesignad logotyp

Nydesignad logotyp

För att ytterligare framhäva IONIQ 6:s unika karaktär har den nydesignade H-logotypen placerats på fordonets fram- och baksida.

Infällda dörrhandtag

Infällda dörrhandtag

Sidorna framhävs av automatiskt infällda dörrhandtag som förstärker IONIQ 6 stilrena utseende och förbättrar aerodynamiken.

Vingformad spoiler

Vingformad spoiler

Den elliptiska bakre spoilern har iögonfallande transparenta, glasliknande detaljer som framhäver den unika LED-ljussignaturen.

Parametriska pixlar

Över 700 parametriska pixlar har integrerats runtom IONIQ 6 – ett designelement som genomsyrar alla medlemmar i vår helt elektriska serie. På IONIQ 6 återfinns pixlarna i LED-strålkastarna, bakljusen, de främre sensorerna, de digitala sidospeglarna, luftventilerna samt på mittkonsolens laddningsindikator.
Hyundai IONIQ 6 intelligenta matrix LED pixelstrålkastare.

Intelligenta strålkastare

Njut av optimal sikt utan att blända andra bilister. De intelligenta Matrix LED-strålkastarna anpassar sig automatiskt efter rådande vägförhållanden.

Hyundai IONIQ 6 pixel LED bakljus.

LED-bakljus

De karaktäristiska parametriska pixlarna återfinns både på de bakre kombinationsljusen samt bromsljuset i vingen. Iögonfallande detaljer som syns i alla situationer.

Hitta din favoritfärg

Du kan välja mellan elva exteriörfärger, inklusive två alternativ med en matt finish. Beroende på vilken färg du väljer kan listerna för karossbeklädnaden fås i Medium Silver eller halvblank Black Metallic.

Innovativa material

Nytänkande från naturen

En rad innovativa material har använts vid utformandet av IONIQ 6. Bland annat har återvunnen pigmentfärg från utslitna däck använts för att färga vissa delar av exteriören. På insidan återfinns ekologiskt bearbetat läder, återvunnet PET-tyg och fiskenät samt råvaror som utvunnits ur sockerrör.
Marint skräp blir golvmattor

Marint skräp blir golvmattor

Golvmattorna i IONIQ 6 är delvis tillverkade av nylongarn som kommer från återvunna överblivna fisknät som man hittat i havet.

Läderfärgning med linfröolja

Läderfärgning med linfröolja

Lädret som återfinns i interiören är färgat med linfröolja, som också är biologiskt nedbrytbart.

Växtextrakt blir målarfärg

Växtextrakt blir målarfärg

Innerdörrar har målats med biofärg som innehåller vegetabiliska oljor, vilket också bidrar till att förbättra luftkvaliteten i våra fabriker.

1. Exteriöra detaljer

Fram-, bak- och sidolisterna är målade med pigmentfärg från återvunna däck.

2. Förar-airbag

Skyddet på airbagen är målat med biofärg som innehåller vegetabiliska oljeextrakt.

3. Instrumentpanel

Instrumentpanelen är täckt av mjukt läder som innehåller biomaterial utvunnet ur sockerrör.

4. Säten

Tyget till sätena i IONIQ 6 är tillverkat av garn som framställts av återvunna PET-flaskor.

5. Mattor

Tyg tillverkat av garn från återvunna fisknät av nylon som bärgats från havet.

6. Dörrar

Målade med biofärg som innehåller vegetabiliska oljeextrakt.

7. Innertak

Innehåller biomaterial från sockerrör som bearbetas och blandas med polyestergarn.

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Djupdyk i alla egenskaper

Djupdyk i alla egenskaper