Elbiler Anhaenger Traek Ioniq 5 Topbanner

Elektrifierade bilar med drag­kapacitet

Större kapacitet och effektivitet

I takt med att batteripaketen blir större och effektivare får våra elektrifierade bilar allt större dragkapacitet, eftersom det då ofta finns ett överskott av elkraft. Ett ypperligt tillfälle att utrusta din elbil eller plug-in hybrid med en dragkrok!

Tiden då en elbil eller laddhybrid inte kunde dra ett släp är förbi. Även vår elektriska SUV KONA Electric erbjuder en dragkapacitet på upp till 300 kg. IONIQ 5, IONIQ 6 och plug-in hybriderna TUCSON och SANTA FE har större dragkapacitet och kan utan problem dra en mindre husvagn.

Elbil och laddhybrid med dragkrok

Elbil och laddhybrid med dragkrok

En IONIQ 5 som är utrustad med det stora 77,4 kWh-batteripaketet kan dra upp till 1 600 kg, medan IONIQ 6 med samma batteri kan dra 1 500 kg. Plug-in hybriderna TUCSON och SANTA FE kan dra upp till 1 350 kg eftersom bensinmotorn stöttas av en kraftfull elmotor. Bilarnas kraftfulla elektriska prestanda gör att de är otroligt flexibla och praktiska och kan dra tungt när du har behov av det.

Få med allt du behöver

Få med allt du behöver

Det är praktiskt att ha en elbil eller laddhybrid med dragkrok. Till och med vår SUV KONA Electric kan utrustas med en praktisk dragkrok. Så oavsett vilken elektrifierad bil du väljer från Hyundai kan du utan problem koppla på ett släp och transportera bort trädgårdsavfall, hjälpa en vän att flytta eller ta en tur till återvinningsstationen.

Tyngre last som husvagn och hästsläp

Tyngre last som husvagn och hästsläp

Om du behöver dra riktigt tungt med din elbil rekommenderar vi att du tar en närmare titt på IONIQ 5, IONIQ 6 eller laddhybriderna TUCSON och SANTA FE. Dessa har tillräckligt stor kapacitet för att dra allt från en mindre husvagn eller ett hästsläp till stora flyttlass.

Elbiler Traek Artikel 1 Se
Kona Electric Traek
Dragkrog TUCSON Cykelholder
Santa Fe Accessories Bike

Så mycket får du lasta på dragkroken

Modell

Drag-

kapacitet

Bromsat/obromsat släp
KONA Electric (48,4 kWh) 300 kg (både bromsat och obromsat)
KONA Electric (65,4 kWh) 750 kg (300 kg obromsat släp)
IONIQ 5 (58 kWh) 750 kg (både bromsat och obromsat)
IONIQ 5 (77,4 kWh) 1 600 kg (750 kg obromsat släp)
IONIQ 6 (53 kWh) 750 kg (både bromsat och obromsat)
IONIQ 6 (77,4 kWh) 1 500 kg (750 kg obromsat släp)
TUCSON Plug-in Hybrid 1 350 kg (750 kg obromsat släp)
SANTA FE Plug-in Hybrid 1 350 kg (750 kg obromsat släp)

Våra elektriska bilar

IONIQ 5

IONIQ 5

Dragkapacitet upp till 1 600 kg

IONIQ 6

IONIQ 6

Dragkapacitet upp till 1 500 kg

KONA Electric

KONA Electric

Dragkapacitet upp till 750 kg

TUCSON Plug-in Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

Dragkapacitet upp till 1 350 kg

SANTA FE Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

Dragkapacitet upp till 1 350 kg

Vilken drivlina passar dig bäst?

Elbil

Elbil

Nyfiken på elbil? Våra elbilar har lång elektrisk räckvidd och är utrustade med banbrytande teknik och avancerade säkerhetsfunktioner. Läs vidare i vår guide till bilval för att hitta den elbil som matchar din livsstil. 

Läs mer
Plug-in Hybrid

Plug-in Hybrid

Upplev fullständig flexibilitet med det bästa från två världar. Bakom ratten på en plug-in hybrid kan du köra helt på el men låta förbränningsmotorn ta över när den elektriska räckvidden tar slut.

Läs mer

Vad vill du läsa mer om?

Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Hur lång tid tar det att ladda batteriet? Vad är räckvidden? Vilken garanti har batteriet? Hur stora är servicekostnaderna? Vi svarar på de vanligaste elbils-frågorna.

Läs mer
Hur är det att köra elektriskt på vintern?

Hur är det att köra elektriskt på vintern?

Hur är det att köra elektriskt på vintern? Hur påverkas räckvidden? Med en uppvärmd bil och anpassad körstil, där du undviker kraftiga accelerationer och inbromsningar, så kan du bibehålla din elektriska Hyundais räckvidd.

Läs mer
10 påståenden om elbilar

10 påståenden om elbilar

Man ser allt fler elbilar och laddhybrider på vägarna i Sverige. Trots det växande intresset och utbudet är det dock fortfarande vanligt med fördomar om elbilar. I den här artikeln sticker vi hål på några av de vanligaste myterna.

Läs mer
Ta reda på mer om räckvidd

Ta reda på mer om räckvidd

Med en laddad bil är du klar att köra. Men hur långt kan du egentligen köra på en uppladdning? Och vad gör du när det börjar bli dags att ladda? Här reder vi ut begreppen och går på djupet kring räckvidd.

Läs mer