Modern säkerhet i elektrifierade bilar

Precis som för alla andra bilar är säkerhet högsta prioritet när det gäller utformningen av elektrifierade bilar. De genomgår samma krocktester och uppfyller dessutom specifika standarder för elektrifierade fordon. Vår innovativa elbilsplattform, E-GMP, har dessutom en förstärkt stålram som maximerar säkerheten för alla i bilen.

Väder

Temperatur och väderförhållanden

Hyundais elbilar är utrustade med omfattande säkerhetssystem för att ge dig en trygg körupplevelse i alla väder. Extrema temperaturer – varma eller kalla – är tuffa för litiumjonbatterier. Hyundai har därför utvecklat avancerade batterihanteringssystem för att se till att batteriet skyddas från att påverkas av omgivningen – vilket optimerar räckvidden och förlänger batteriets livscykel.
Kvinna laddar Hyundai IONIQ 5.

Skydd mot vatten

Du behöver aldrig oroa dig för att ladda bilen – inte ens när det regnar. Laddningsanslutningarna är utformade så att elektriciteten endast flödar när kontakten mellan laddmunstycket och bilen är ordentligt försluten och inget vatten upptäcks. Det går också utmärkt att köra i vattenpölar eller in i biltvätten – alla komponenter i din elektrifierade bil är välskyddade mot att fukt tränger in.

Hyundai IONIQ 5 elbil på snö säker furhjulsdrift.

Bevarad kapacitet

Batterier fungerar sämre i låga temperaturer, vilket påverkar räckvidden negativt. Hyundais högeffektiva värmepumpssystem har hyllats av experter som den senaste innovationen inom elfordonsteknik, då den drastiskt minskar effektivitetsförlusten i kyla. Ett annat sätt att komma runt kylan och spara på batteriet är att använda funktionen "schemalagd förvärmning" för att värma bilen medan laddkabeln är inkopplad.

Elbil Elektrisk Textpicker 10

Överhettningsskydd

En elektrifierad bil tar ingen skada av att stå parkerad i värmen. Men laddningen kan ta längre tid och den maximala topphastigheten kan minska något. Tack vare sitt smarta batterisystem kan din Hyundai avgöra när belastningen på batteriet blir för högt och därmed undvika att batteriet skadas vilket annars skulle kunna ske i temperaturer över 60 grader Celsius.

Olyckor

Säkerhet vid olyckor

Säkerheten för förare och passagerare har alltid varit av högsta prioritet. Naturligtvis gäller detta även för elektrifierade bilar. Hyundais innovativa elbilsplattform E-GMP är från grunden konstruerad med säkerhet i åtanke – den förstärkta stålramen maximerar säkerheten för alla som färdas i fordonet.

Tillåt kakor att titta på videon

Låg tyngdpunkt

Låg tyngdpunkt

Högvoltsbatteriet i en elbil från Hyundai är inbyggt i bilens golv. Det gör att bilen har en mycket låg tyngdpunkt och innebär en mindre sannolikhet att bilen välter jämfört med en konventionell bil.

Säkerställer din säkerhet

Säkerställer din säkerhet

Den låga tyngdpunkten ger också bättre stabilitet på vägen. I händelse av en kollision absorberar batteriets 8-punktsfästning kraften, för att hålla passagerarna säkra.

Inget brännbart bränsle

Inget brännbart bränsle

Till skillnad från det snabbantändliga flytande bränslet i bensin- eller dieseldrivna bilar, så brinner batteripaketet i en elbil i regel väldigt långsamt, vilket ger längre tid för evakuering i händelse av en olycka.

Högspänning med hög säkerhet

Högspänning med hög säkerhet

Elbilar är utrustade med en automatsäkring som stänger av batteripaketet så fort ett fel upptäcks. Det innebär att strömmen till bilens högspänningskomponenter och kablar bryts automatiskt inom några millisekunder.

12-volts backup

12-volts backup

Det elektroniska 12-voltssystemet fortsätter dock att ge ström till bilens varningsblinkers vid en olycka. Bara detta minskar risken för en plötslig brand avsevärt.

Se hur säker TUCSON Plug-in Hybrid är

Se hur TUCSON Plug-in Hybrid kombinerar klassledande säkerhetsfunktioner och avancerade förarassistanssystem med de senaste säkerhets- och batterihanteringssystemen hos elektrifierade bilar för att ge topprestanda och sinnesro i alla väder.

Tillåt kakor att titta på videon

Elektricitet

Allmänt om säkerhet

Hyundais elektrifierade bilar är säkra att använda och ladda tack vare avancerad teknik och noggrann design. Batteriet och elmotorn avger ungefär lika mycket elektromagnetiska vågor som en TV. För ökad trygghet låses även laddkontakten i båda ändar under laddning.
Elektromagnetisk strålning

Elektromagnetisk strålning

Batteriet och elmotorn i en elektrifierad bil från Hyundai avger ungefär lika mycket elektromagnetiska vågor som en lampa eller TV, oavsett om bilen kör eller står stilla.

Låst laddning

Låst laddning

När din bil är låst med centrallåset innefattar det även laddkabeln. Då är den fastlåst både i bilen och laddstationen och kan inte tas loss utan att först låsa upp bilen. 

Laddning

Laddning

Den kontinuerligt växande laddinfrastrukturen gör att möjligheterna att ladda offentligt, på jobbet och andra platser ständigt ökar. I kombination med möjligheten att ladda hemma gör det laddning enkelt, tillgängligt och oftast prisvärt.

Mer om laddning

Våra elektrifierade bilar

IONIQ 5 N

IONIQ 5 N

IONIQ 5

IONIQ 5

IONIQ 6

IONIQ 6

KONA Electric

KONA Electric

TUCSON Plug-in Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

Vad vill du läsa mer om?

Upplev körglädjen i våra elbilar

Upplev körglädjen i våra elbilar

Så påverkar de klimatet

Så påverkar de klimatet