Ta hand om din bil

Känslan av en helt ny bil är svårslagen. Tar du emellertid bra hand om din Hyundai kommer den att tjäna dig väl många år framöver. Här hittar du tips och råd för att hålla din bil i topptrim under hela sin livscykel.
Vi är specialister på Hyundai

Vi är specialister på Hyundai

Vi kan förklara mer ingående vad som behöver göras eller så kan vi utföra jobbet åt dig. Vid en Hyundai-service och reparationer hos en auktoriserad verkstad används endast original reservdelar som håller samma höga kvalitet som resten av din bil. Det betyder att den kan fortsätta att prestera optimalt – även om den kanske inte längre är helt ny.

Reparation av stenskott och byte av vindruta

Reparation av stenskott och byte av vindruta

Det kanske ser ofarligt ut, men ett litet stenskott kan snabbt bli ett större problem. Det finns risk att rutan spricker, vilket kan innebära en säkerhetsrisk. Vänd dig till oss för att reparera stenskott eller byta ut din spruckna vindruta så att du tryggt kan köra vidare.

Hyundai hälsokontroll för familjens säkerhet.
Hyundais underhållstekniker har koll på din bils hälsa.

Hälsokontroll

Vi går igenom 10 punkter

Bilen är ett viktigt färdmedel för många och därför är det väldigt viktigt att hålla bilen i gott skick hela året. Med en hälsokontroll så går vi igenom 10 punkter på din bil – så att du alltid kan känna dig trygg när du kör din bil. Besök din närmaste Hyundai-återförsäljare för mer info och priser.

Vad ingår i en hälsokontroll?

 • Torkarblad
 • Vindruta/stenskott
 • Yttre belysning och signalhorn
 • Kontroll av däck (mönsterdjup)
 • Kontroll av däcktryck
 • Spolarvätskenivå och kylarvätskenivå
 • Kontroll med GDS/KDS
 • Visuell kontroll av motor och växellåda för läckage
 • Kontroll av bromsar (belägg & skivor)
 • Kontroll underrede (hjulupphängning, stötdämpare, avgassystem och fästen)
Hyundai underhåll diagnos.
Uppdatera navigationen i din Hyundai.

Navigation

Så uppdaterar du navigationen

Om din Hyundai har navigation kan du själv uppdatera kartorna när det passar dig för en optimal körupplevelse.
Trådlösa uppdateringar

Trådlösa uppdateringar

IONIQ 5 och IONIQ 6 är de första Hyundai-modellerna som erbjuder OTA-uppdateringar. Det innebär att du kan uppdatera mjukvaran för kartor och infotainment via bilens infotainment-system med ett enda knapptryck.

Läs mer

Uppdatera med USB-sticka

Uppdatera med USB-sticka

Via Hyundai Navigation Update Portal kan du ladda ner de senaste uppdateringarna för kartor och infotainment till en USB-sticka. Sedan kan du själv installera dem snabbt och enkelt i din bil.

Läs mer

Vanliga frågor

Vid uppdatering av navigationen.

Här kan du kan se en lista över de modeller som det finns manuell uppdatering till:

Se lista

Du hittar guiden på den internationella webbsidan: update.hyundai.com

Gå till guiden

Om du stöter på patrull vid manuell uppdatering kan du ta del av vanliga frågor och svar på update.hyundai.com

Se FAQ


Om du inte hittar svaret på din fråga i FAQ kan du ringa en gratisjour. Observera dock att instruktioner inte ges på svenska, utan på följande språk:

 • Engelska
 • Tyska
 • Franska
 • Spanska
 • Portugisiska
 • Italienska
 • Turkiska

Kontakta kundsupport

Nej, det behöver du inte. Detta är bara ett alternativ för de kunder som vill göra det själva. Din lokala Hyundai-verkstad kan hjälpa till med den manuella uppdateringen av navigationen i samband med service.

Hitta verkstad

Med OTA-uppdateringar (Over The Air) kan du ladda ner och installera den senaste mjukvaran för kartor och infotainment i din bil med ett enda knapptryck.

För närvarande är IONIQ 5 och IONIQ 6 utrustade med OTA-uppdateringar av kartor och infotainment.

Däckskifte Hyundai IONIQ 5.
Vätskekontroll Hyundai underhåll.

Underhåll

Ta del av våra bästa underhållstips

Våra auktoriserade Hyundai-verkstäder är specialister på Hyundai och har därför de allra bästa förutsättningarna att serva just din bil. Men det finns mycket du kan göra på egen hand! Ta del av våra underhållstips, och utför kontrollerna regelbundet, så kommer din Hyundai att fortsätta prestera optimalt. Givetvis kan du alltid kontakta din Hyundai-återförsäljare om du behöver vägledning eller vill boka service.
Tvätta bilen

Tvätta bilen

Tvättar du bilen regelbundet så kommer lacken att hålla längre. Håll koll på repor i lacken som kan leda till rost. Mindre repor i lacken repareras enkelt med ett lackstift i originalfärg som finns tillgängligt hos din återförsäljare.

Tvätta underredet

Tvätta underredet

Spola av underredet på bilen med jämna mellanrum så blir du av med salt och smuts. Se till att du tvättar med rent vatten och att vattentrycket inte är för högt då det t.ex. kan skada en underredesbehandling.

Rekommenderas inte för elbilar.

Oljenivå

Oljenivå

Om du löpande kontrollerar oljenivån minimerar du risken för att det är för lite olja i motorn. För att kontrollera oljenivån ordentligt måste bilen vara varm. Så ta en tur i din bil, vänta 10 min, och kontrollera sedan oljenivån.

Ej relevant för elbilar då de inte använder motorolja.

Däcktryck

Däcktryck

Kontrollera däcktrycket regelbundet för att undvika onödigt slitage. Det ger samtidigt bättre bränsleekonomi och ett bättre väggrepp. Du hittar bilens rekommenderade däcktryck på insidan av dörren eller i instruktionsboken.

Laddning (för el- och laddhybridbilar)

Laddning (för el- och laddhybridbilar)

Du kan förlänga batteriets livslängd genom att ladda så mycket som möjligt hemma. Om du inte har installerat en laddbox hemma, använd standardladdare istället för snabbladdare. Använd endast snabbladdare vid behov, exempelvis om du måste köra långa sträckor. Gör det till en vana att bara ladda bilen upp till 80 % – det är mest skonsamt för batteriet.

Vätskenivåer

Vätskenivåer

Kontrollera regelbundet vätskenivån för spolar-, kylar- och bromsvätska. Platsen för dessa varierar mellan olika bilmodeller. Om du är osäker står din lokala återförsäljare redo att hjälpa dig.

Däckens skick

Däckens skick

Kontrollera regelbundet däckens skick inklusive lufttryck, skador, ojämnt slitage och däckmönster. På vissa däckmodeller finns en slitageindikator som visar däckmönstrets djup. Det är viktigt för din säkerhet att det är rätt mönsterdjup på dina däck.

Belysning

Belysning

Kontrollera regelbundet att bilens strålkastare, bromsljus och blinkers fungerar som de ska.

Sikt

Sikt

Se till att kontrollera skicket på dina torkarblad regelbundet. Det är viktigt att de ligger tätt till vindrutan och att de inte är spruckna. Är dom det bör de bytas ut så att du har de bästa förutsättningarna för en bra sikt.

Vi hjälper dig gärna

Om du har frågor eller känner dig osäker på hur du utför kontrollerna är du varmt välkommen att kontakta din lokala Hyundai-verkstad.

Återvinning

Producentansvar för uttjänta bilar

I Sverige lever en bil i genomsnitt ca 17 år. Biltillverkare och bilimportörer lyder under ett producentansvar för uttjänta bilar, det vill säga att man har ett ansvar för att bilen den dag den tjänat ut, ska tas om hand på ett miljöriktigt sätt.

Producentansvaret föreskriver att den uttjänta bilen ska återvinnas till minst 95 procent. Producentansvaret innebär också att uttjänta bilar ska tas emot kostnadsfritt i ett landsomfattande mottagningssystem.

Vad som gäller för producentansvaret kan du läsa mer om på Mobility Swedens hemsida.