Service Underhall Topbanner

Underhåll av din Hyundai

Underhåll

Ta del av våra 11 underhållstips

Våra auktoriserade Hyundai-verkstäder är specialister på Hyundai och har därför de allra bästa förutsättningarna att serva just din bil. Men det finns mycket du kan göra på egen hand! Ta del av våra underhållstips, och utför kontrollerna regelbundet, så kommer din Hyundai att fortsätta prestera optimalt. Givetvis kan du alltid kontakta din Hyundai-återförsäljare om du behöver vägledning eller vill boka service.
1. Tvätta bilen

1. Tvätta bilen

Tvättar du bilen regelbundet så kommer lacken att hålla längre. Håll koll på repor i lacken som kan leda till rost. Mindre repor i lacken repareras enkelt med ett lackstift i originalfärg som finns tillgängligt hos din återförsäljare.

2. Tvätta underredet

2. Tvätta underredet

Spola av underredet på bilen med jämna mellanrum så blir du av med salt och smuts. Se till att du tvättar med rent vatten och att vattentrycket inte är för högt då det t.ex. kan skada en underredesbehandling.

Rekommenderas inte för elbilar.

3. Oljenivå

3. Oljenivå

Om du löpande kontrollerar oljenivån minimerar du risken för att det är för lite olja i motorn. För att kontrollera oljenivån ordentligt måste bilen vara varm. Så ta en tur i din bil, vänta 10 min, och kontrollera sedan oljenivån.

Ej relevant för elbilar då de inte använder motorolja.

4. Däcktryck

4. Däcktryck

Kontrollera däcktrycket regelbundet för att undvika onödigt slitage. Det ger samtidigt bättre bränsleekonomi och ett bättre väggrepp. Du hittar bilens rekommenderade däcktryck på insidan av dörren eller i instruktionsboken.

5. Laddning (för el- och laddhybridbilar)

5. Laddning (för el- och laddhybridbilar)

Du kan förlänga batteriets livslängd genom att ladda så mycket som möjligt hemma. Om du inte har installerat en laddbox hemma, använd standardladdare istället för snabbladdare. Använd endast snabbladdare vid behov, exempelvis om du måste köra långa sträckor. Gör det till en vana att bara ladda bilen upp till 80 % – det är mest skonsamt för batteriet.

6. Vätskenivåer

6. Vätskenivåer

Kontrollera regelbundet vätskenivån för spolar-, kylar- och bromsvätska. Platsen för dessa varierar mellan olika bilmodeller. Om du är osäker står din lokala återförsäljare redo att hjälpa dig.

7. Däckens skick

7. Däckens skick

Kontrollera regelbundet däckens skick inklusive lufttryck, skador, ojämnt slitage och däckmönster. På vissa däckmodeller finns en slitageindikator som visar däckmönstrets djup. Det är viktigt för din säkerhet att det är rätt mönsterdjup på dina däck.

8. Belysning

8. Belysning

Kontrollera regelbundet att bilens strålkastare, bromsljus och blinkers fungerar som de ska.

9. Sikt

9. Sikt

Se till att kontrollera skicket på dina torkarblad regelbundet. Det är viktigt att de ligger tätt till vindrutan och att de inte är spruckna. Är dom det bör de bytas ut så att du har de bästa förutsättningarna för en bra sikt.

10. Avgassystem

10. Avgassystem

Kontrollera om det finns läckor i din bils avgassystem. Detta kan upptäckas genom avgasljudet, ju högre ljud, desto större eventuellt läckage.

Ej relevant för elbilar.

11. Styrningen

11. Styrningen

Se till att styrningen i bilen inte orsakar onormala slag eller vibrationer. När du kör rakt fram ska ratten inte vibrera onormalt. I så fall bör du kontakta din Hyundai-återförsäljare.

Vi hjälper dig gärna

Om du har frågor eller känner dig osäker på hur du utför kontrollerna är du varmt välkommen att kontakta din lokala Hyundai-verkstad.

Vi är specialister på Hyundai

Vi kan förklara mer ingående vad som behöver göras eller så kan vi utföra jobbet åt dig. Dessutom använder vi Hyundai originalreservdelar vid service och reparationer, som håller samma höga kvalitet som resten av din bil. Det betyder att den kan fortsätta att prestera optimalt – även om den kanske inte längre är helt ny.

Få service-påminnelse direkt i mobilen

Få service-påminnelse direkt i mobilen

I appen minHyundai hittar du massor av viktig information om din bil. Ladda ner den idag och få automatiska påminnelser, exklusiva erbjudanden, senaste Hyundai-nytt och snabb tillgång till vägassistans med mera.

Mer om minHyundai

Service Och Underhall Service Undersokning Breaker Stor
Service Och Underhall Service Team Breaker Lille

Hälsokontroll

Vi går igenom 10 punkter

Bilen är ett viktigt färdmedel för många och därför är det väldigt viktigt att hålla bilen i gott skick hela året. Med en hälsokontroll så går vi igenom 10 punkter på din bil – så att du alltid kan känna dig trygg när du kör din bil. Besök din närmaste Hyundai-återförsäljare för mer info och priser.

Vad ingår i en hälsokontroll?

 • Torkarblad
 • Vindruta/stenskott
 • Yttre belysning och signalhorn
 • Kontroll av däck (mönsterdjup)
 • Kontroll av däcktryck
 • Spolarvätskenivå och kylarvätskenivå
 • Kontroll med GDS/KDS
 • Visuell kontroll av motor och växellåda för läckage
 • Kontroll av bromsar (belägg & skivor)
 • Kontroll underrede (hjulupphängning, stötdämpare, avgassystem och fästen)
Service Och Underhall Service Diagnos Breaker Stor
Agare Breaker Small Kona Av Navi

Navigation

Så uppdaterar du navigationen

Om din Hyundai har navigation kan du själv uppdatera kartorna när det passar dig.
Navigationssystem

Det är dock viktigt att du följer instruktionerna noggrant vid uppdatering, eftersom felaktig uppdatering eller hantering kan sätta navigationsenheten ur drift. Här nedan kan du klicka dig vidare till en praktisk guide som berättar precis hur du ska gå till väga. Vill du istället ha hjälp med detta är du givetvis varmt välkommen att vända dig till din lokala Hyundai-verkstad.

Gå till update.hyundai.com

Vanliga frågor

Vid uppdatering av navigationen

Här kan du kan se en lista över de modeller som det finns manuell uppdatering till:

Se lista

Du hittar guiden på den internationella webbsidan: update.hyundai.com

Gå till guiden

Om du har några frågor angående uppdateringen, använd supportfunktionen på update.hyundai.com

Här kan du se vanliga frågor och svar.

Se FAQ


Om du inte hittar svaret på din fråga i FAQ kan du ringa en gratisjour. Observera dock att instruktionerna inte är på svenska, utan på följande språk:

 • Engelska
 • Tyska
 • Franska
 • Spanska
 • Portugisiska
 • Italienska
 • Turkiska

Kontakta kundsupport

Nej, det behöver du inte. Detta är bara ett alternativ för de kunder som vill göra det själva. Din lokala Hyundai-verkstad kan hjälpa till med uppdateringen i samband med service.

Hitta verkstad

Service Och Underhall Service Hjulskifte Breaker Stor
Service Och Underhall Service Olje Breaker Lille

Våra tjänster

I filmerna nedan kan du ta en närmare titt på de tjänster vi erbjuder hos en auktoriserad Hyundai-verkstad.

Tillåt kakor att titta på videon

Tillåt kakor att titta på videon

Tillåt kakor att titta på videon

Tillåt kakor att titta på videon

Tillåt kakor att titta på videon

Tillåt kakor att titta på videon

Har du frågor?

Om du har några frågor om underhåll - eller behöver ytterligare råd och vägledning - kontakta gärna din lokala Hyundai-återförsäljare eller verkstad.

Återvinning

Producentansvar för uttjänta bilar

I Sverige lever en bil i genomsnitt ca 17 år. Biltillverkare och bilimportörer lyder under ett producentansvar för uttjänta bilar, d.v.s. man har ett ansvar för att bilen den dag den tjänat ut, ska tas om hand på ett miljöriktigt sätt.

Producentansvaret föreskriver att den uttjänta bilen ska återvinnas till minst 95 procent. Producentansvaret innebär också att uttjänta bilar ska tas emot kostnadsfritt i ett landsomfattande mottagningssystem.

Vad som gäller för producentansvaret kan du läsa mer om på Mobility Swedens hemsida.