Veligeholdelse Hero

Underhåll

Få fram det bästa hos din Hyundai

Förutom att du får regelbunden service på en auktoriserad Hyundai-verkstad kan du som bilägare själv göra en hel del för att underhålla din Hyundai. Om du ser till att bilen tvättas regelbundet håller lacken längre. Om du med jämna mellanrum spolar av underredet på bilen sköljer du bort salt och smuts.

Om du dessutom löpande kontrollerar vätskenivåerna i din bil minimerar du risken för att det exempelvis är för lite olja i motorn. Och med rätt däcktryck slits däcken mindre vilket kan leda till att du får bättre bränsleekonomi. Samtidigt innebär rätt däcktryck ett bättre väggrepp och därmed ökas säkerheten.

Goda råd om underhåll

Vi har samlat en rad goda råd om underhåll åt dig. Dessa punkter bör du kontrollera regelbundet, så att du alltid är rätt förberedd och informerad för säker körglädje i din Hyundai.

Det här kan du själv göra:

Tvätta bilen

Tvätta bilen

Tvättar du bilen regelbundet så kommer lacken att hålla längre. Håll koll på repor i lacken som kan leda till rost. Mindre repor i lacken repareras enkelt med ett lackstift i originalfärg som finns tillgängligt hos din återförsäljare.

Tvätta underredet

Tvätta underredet

Spola av underredet på bilen med jämna mellanrum så blir du av med salt och smuts. Se till att du tvättar med rent vatten och att vattentrycket inte är för högt då det t.ex. kan skada en underredesbehandling.

Oljenivå

Oljenivå

Om du löpande kontrollerar oljenivån minimerar du risken för att det är för lite olja i motorn. För att kontrollera oljenivån ordentligt måste bilen vara varm. Så ta en tur i din bil, vänta 10 min, och kontrollera sedan oljenivån.

Däcktryck

Däcktryck

Kontrollera däcktrycket regelbundet för att undvika onödigt slitage. Det ger samtidigt bättre bränsleekonomi och ett bättre väggrepp. Du hittar bilens rekommenderade däcktryck på insidan av dörren eller i instruktionsboken.

Du bör också regelbundet kontrollera:

Vätskenivåer

Vätskenivåer

Kontrollera regelbundet vätskenivån för spolar-, kylar- och bromsvätska. Platsen för dessa varierar mellan olika bilmodeller. Om du är osäker står din lokala återförsäljare redo att hjälpa dig.

Däckens skick

Däckens skick

Kontrollera regelbundet däckens skick inklusive lufttryck, skador, ojämnt slitage och däckmönster. På vissa däckmodeller finns en slitageindikator som visar däckmönstrets djup. Det är viktigt för din säkerhet att det är rätt mönsterdjup på dina däck.

Belysning

Belysning

Kontrollera regelbundet att bilens strålkastare, bromsljus och blinkers fungerar som de ska.

Sikt

Sikt

Se till att kontrollera skicket på dina torkarblad regelbundet. Det är viktigt att de ligger tätt till vindrutan och att de inte är spruckna. Är dom det bör de bytas ut så att du har de bästa förutsättningarna för en bra sikt.

Du bör hålla ett öga på:

Avgassystem

Avgassystem

Kontrollera om det finns läckor i din bils avgassystem. Detta kan upptäckas genom avgasljudet, ju högre ljud, desto större eventuellt läckage.

Styrningen

Styrningen

Se till att styrningen i bilen inte orsakar onormala slag eller vibrationer. När du kör rakt fram ska ratten inte vibrera onormalt. I detta fall bör du kontakta din Hyundai-återförsäljare.

Vi hjälper gärna till

Känner du dig osäker med att utföra dessa kontroller på egen hand är du alltid välkommen att kontakta din lokala Hyundai-verkstad. Vi kan förklara mer ingående vad som behöver kontrolleras, eller så kan vi utföra kontrollen åt dig. Hos din auktoriserade Hyundai-verkstad är vi specialister på Hyundai och har därför de bästa förutsättningarna för att serva just din bil. Vi använder Hyundai originalreservdelar, som är utvecklade med samma kvalitetskrav som resten av bilen. Det betyder att din bil kan fortsätta att prestera optimalt - även om den kanske inte längre är helt ny. Hör mer om varför du ska välja en auktoriserad verkstad när du ska lämna in din bil på service.

 

Hitta återförsäljare

Tillåt kakor att titta på videon

Frågor?

Har du frågor när det gäller underhåll eller behöver du råd och vägledning? Då är du alltid välkommen att kontakta din lokala Hyundai-återförsäljare eller -serviceverkstad.

 

Hitta återförsäljare