Underhåll 

Få fram det bästa hos din Hyundai.

Förutom att du får regelbunden service på en auktoriserad Hyundai-verkstad kan du som bilägare själv göra en hel del för att underhålla din Hyundai. Om du ser till att bilen tvättas regelbundet håller lacken längre.

Och om du dessutom med jämna mellanrum spolar av underredet på bilen sköljer du bort salt och smuts. Om du löpande kontrollerar oljenivån minimerar du risken för att det är för lite olja i motorn. Och med rätt däcktryck slits däcken mindre och du får lägre bränsleförbrukning. Samtidigt innebär rätt däcktryck ett bättre väggrepp och därmed ökas säkerheten.

Goda råd om underhåll.

Vi har samlat en rad goda råd om underhåll åt dig. Du hittar också samma information i bilens garantihäfte eller instruktionsbok. Dessa punkter bör du kontrollera regelbundet, så att du alltid är rätt förberedd och informerad för säker körglädje i din Hyundai.


Du bör regelbundet kontrollera:

  • Vätskenivån för kylare
  • Koppling/bromsar och batteri Däckens lufttryck (samt kontrollera så att däcken inte har skador eller ojämnt slitage)
  • Elektriska instrument (inkl. strålkastarljus, bromsljus, blinkers och signalhorn)
  • Vindrutetorkare och vindrutespolare


Du bör hålla ett öga på:

  • Läckor i avgassystemet
  • Onormala slag eller vibrationer i styrningen

Välj auktoriserad service.

Hos din auktoriserade Hyundai-verkstad kontrolleras din bil vid varje service på alla väsentliga punkter. Vi är specialister på Hyundai och har därför de bästa förutsättningarna för att serva just din bil. Vi använder Hyundai Originaldelar, som är utvecklade med samma kvalitetskrav som resten av bilen. Det betyder att din bil kan fortsätta att prestera optimalt - även om den kanske inte längre är helt ny. Hör mer om varför du ska välja en auktoriserad verkstad när du ska lämna in din bil på service.

Frågor?

Har du frågor när det gäller underhåll eller behöver du råd och vägledning? Då är du alltid välkommen att kontakta din lokala Hyundai-återförsäljare eller -serviceverkstad.

 

Du måste godkänna marknadsföring av cookies om du vill se innehållet