Valmöjligheter för alla livsstilar

Helt elektrisk, bensin, hybrid, diesel eller plug-in hybrid? Vi har ett brett utbud av drivlinor så att du kan ta dig framåt med den drivkraft som bäst passar dig och dina körbehov.

Drivlinor

Vet du skillnaden mellan olika drivlinor?

Lär dig vad som skiljer våra olika drivlinor åt, och hur det påverkar din bil.
Elbil

Elbil

Med en elbil kör du enbart på elkraft. Elbilar släpper inte ut något CO2 under körning. Bilens högvoltsbatteri laddar du enkelt via laddbox hemma eller på en laddstation. Energin som skapas när du bromsar återvinns och lagras i batteriet.

Plug-in Hybrid

Plug-in Hybrid

Med en plug-in hybrid, även kallad laddhybrid, kör du på både el och bensin. Du tankar med bensin och laddar även bilens batteri hemma eller på en laddstation. Energin som skapas när du bromsar återvinns och lagras i batteriet.

Hybrid

Hybrid

En hybridbil kör på både el och bensin, vilket minskar bensinförbrukningen jämfört med en konventionell förbränningsmotor. Batteriet laddas automatiskt under körning via ett regenerativt bromssystem.

Bensin- och dieselbilar

Bensin- och dieselbilar

Våra bilar med moderna förbränningsmotorer drivs av bensin eller diesel och är optimerade för att leverera maximal effektivitet med låg bränsleförbrukning.

Elbil Elektrisk Break Stor 12
Hyundai Kore Bil 4 KONA Electric Breaker Lille

Elektriska fördelar

Fördelar med att köra på el

Det finns goda anledningar till att moderna bilar elektrifieras i allt högre grad – fördelarna med att köra på el är helt enkelt många: Ingen CO2 släpps ut vid körning, tyst och mjuk acceleration och lägre kostnader på sikt.
Lägre CO<sub>2</sub>-utsläpp

Lägre CO2-utsläpp

En av de omedelbara fördelarna med att köra elektriskt är lägre koldioxidutsläpp. Kör du till exempel elbil eller vätgasbil släpps inget CO2 ut under körning. Även plug-in hybrider släpper ut mindre CO2 när batteriet är laddat jämfört med konventionella bensin- eller dieselbilar.

Kostnadseffektivt på sikt

Kostnadseffektivt på sikt

Även om elektrifierade bilar oftast har ett högre inköpspris jämfört med traditionella bensin- eller dieselbilar, kan det löna sig på längre sikt. Elektrifierade bilar förbrukar mindre bränsle och skattas lägre i Sverige då fordonsskatten baseras på koldioxidutsläpp. Elbilar kräver dessutom mindre underhåll eftersom de är uppbyggda av färre mekaniska delar och behöver till exempel inga oljebyten.

Körglädje och komfort

Körglädje och komfort

Det höga vridmomentet från elmotorn ger en snabb och smidig acceleration. Motorljudet vid eldrift är dessutom tystgående i låga hastigheter vilket ger en bekväm komfort och mindre buller i exempelvis stadsmiljö.

Utforska drivlinor

Vilken drivlina passar dig?

Nu har du förhoppningsvis lite bättre koll på våra olika drivlinor och fördelarna de erbjuder. Välj en drivlina nedan för mer ingående information.
El

El

Helt elektrisk körning ger dig snabb respons, en tyst upplevelse och inga CO2-utsläpp under körning.

Utforska elbilar
Plug-in Hybrid

Plug-in Hybrid

Satsa på det bästa från två världar! Njut av den ultimata friheten att kunna köra på både el och bensin.

Utforska plug-in hybrider
Hybrid

Hybrid

Hybridsystemet väljer automatiskt den kraft som lämpar sig bäst för stunden. Smart, flexibelt och bränsleeffektivt.

Utforska hybrider
Bensin och diesel

Bensin och diesel

Klassiska effektiva förbränningsmotorer som är skapade för att ge dig optimal bränsleekonomi och lägre utsläpp under körning.

Utforska bensin- och dieselbilar