Välj en elbil som passar dig

Nyfiken på elbil? På den här sidan guidar vi dig till att hitta den elbil som matchar dina behov, både i förhållande till din körstil och hur stor bil du behöver. Dessutom får du reda på mer om laddning, säkerhet, service och underhåll av elbilar.
En parkerad IONIQ 6 laddas.
Elbil Elektrisk Break Lille 11

Att överväga

En elbil passar dig om...

Du vill köra utan utsläpp

Du vill köra utan utsläpp

Glöm bränsleeffektivitet – du vill köra helt utan bränsle. Noll utsläpp under körning är en viktig aspekt i ditt val av bil.

Du kan planera din körning

Du kan planera din körning

Du använder oftast bilen till arbetspendling och resor av det kortare slaget, och du har möjligheten att planera laddstopp för längre resor.

Du har tillgång till laddning

Du har tillgång till laddning

Du kan installera en laddbox hemma, har en laddstation nära hemmet och/eller på din arbetsplats.

Elbil eller plug-in hybrid?

Elbil eller plug-in hybrid?

Med elbil kör du enbart på el och helt utan koldioxidutsläpp vid körning. Bakom ratten på en plug-in hybrid kan du köra helt på el men låta förbränningsmotorn ta över när den elektriska räckvidden tar slut. Vilken typ som passar dig bäst beror på dina preferenser, körbehov och livssituation.

Mer om plug-in hybrider

Ta reda på mer om att köra elektriskt

Att köra på el är spännande för den som aldrig gjort det, då det är ganska annorlunda jämfört med att köra en bensin- eller dieseldriven bil. Våra elbilar har lång elektrisk räckvidd och alla modeller är utrustade med banbrytande teknik och klassledande säkerhetsfunktioner.
Körglädje och komfort

Körglädje och komfort

Med en elbil får du tyst körning, kvick acceleration och en rymlig kupé eftersom många av delarna som krävs i en förbränningsmotor inte är nödvändiga. Och den tystare körningen är inte bara bekväm för dig, utan avger också mindre buller i din omgivning.

Läs mer

Säkerhet

Säkerhet

Elbilar är precis lika säkra som traditionella bilar. Både sett till passagerarnas säkerhet men även vid laddning. Du kan tryggt ladda din elbil i ösregn, köra in i en biltvätt och parkera i solen. Alla komponenter i din elbil är välskyddade mot väder och fukt.

Läs mer

Uppladdning

Uppladdning

Oavsett om du laddar din elbil hemma eller någon annanstans så är den gemensamma nämnaren att det är enkelt. Och för att du ska kunna optimera laddningen så mycket som möjligt har vi sammanställt en detaljerad översikt över vad du behöver tänka på när du laddar din elbil – både vid offentliga laddstationer eller via en laddbox hemma.

Läs mer

Ta reda på mer om räckvidd

Ta reda på mer om räckvidd

Med en laddad bil är du klar att köra. Men hur långt kan du egentligen köra på en uppladdning? Och vad gör du när det börjar bli dags att ladda? Här reder vi ut begreppen och går på djupet kring räckvidd.

Läs mer

10 påståenden om elbilar

10 påståenden om elbilar

Trots det växande utbudet och intresset för elbilar finns det fortfarande en hel del återkommande fördomar om att köra på el. Läs artikeln där vi sticker hål på några av de vanligaste myterna.

Läs mer

Vad kostar det att ladda en elbil?

Vad kostar det att ladda en elbil?

Vad kostar det att ladda en elbil hemma jämfört med ett besök på en publik laddstation? Vi förklarar vad som gäller när du laddar el istället för att tanka bensin eller diesel.

Läs mer

Så klarar elbilen vintern

Så klarar elbilen vintern

Under vintermånaderna får en elbil känna på både kyla, fukt och vägsalt. Att ha koll på bilen under den kalla säsongen är en god idé för att undvika onödigt slitage. Vi har samlat 5 vintertips för alla elbilsägare.

Läs mer

Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Hur lång tid tar det att ladda batteriet? Vad är räckvidden? Vilken garanti har batteriet? Hur stora är servicekostnaderna? Vi svarar på de vanligaste elbils-frågorna.

Läs mer

Elbil Elektrisk Break Stor 3
Bakluckan på en IONIQ 5.

Fler fördelar med en elbil från Hyundai

Kraft i överflöd

Kraft i överflöd

Hyundais elbilar går att få med dragkrok. KONA Electric kan dra upp till 750 kg, praktiskt när du ska transportera cyklar eller trädgårdsavfall. Vill du kunna dra riktigt tungt kan IONIQ 5 och IONIQ 6 dra en mindre husvagn utan problem, då de kan dra upp till 1 600 kg respektive 1 500 kg. 

Läs mer

Ladda på över 500 000 platser

Ladda på över 500 000 platser

Med Charge myHyundai kan du ladda på över 500 000 platser i hela Europa – med en app eller ett fysiskt kort. För att komma i gång och ladda enklare och mer prisvärt behöver du bara registrera dig på chargemyhyundai.com, sedan är det fritt fram att fylla på batteriet hos alla ledande leverantörers laddstationer.

Mer om Charge myHyundai

Generöst garantipaket på köpet

Generöst garantipaket på köpet

Litiumjon-polymerbatteriet i våra elbilar omfattas av en garanti på 8 år eller 160 000 km, beroende på vad som inträffar först. Och förutom det så ingår givetvis 5 års nybilsgaranti med fri körsträcka – så att du kan fokusera på den elektriska körupplevelsen och njuta av ett bekymmersfritt bilägande.

Mer om garanti

Våra bilar

Möt våra elbilar

IONIQ 6

IONIQ 6

IONIQ 6 strömlinjeformade design ger bilen ett fenomenalt lågt luftmotstånd, som tillsammans med det kraftfulla batteriet ger upp till 614 km räckvidd. Med ultrasnabb laddning, nästa generations tekniska funktioner och sofistikerad interiör med innovativa materialval, kombinerar IONIQ 6 enastående prestanda med exceptionell elegans.

Kampanjpris från 554 900 kr
Tidigare lägsta pris 624 900 kr

 

Utforska IONIQ 6
IONIQ 5

IONIQ 5

IONIQ 5 är en helt elektrisk crossover för dig som vill ha en innovativ elbil med smarta funktioner. Bilen har futuristisk design, laddas från 10-80% på bara 18 minuter och tar dig från 0-100 km/h på 5,2 sekunder. Ett externt uttag på bilen låter dig använda den som en powerbank även när bilen är avstängd.

Laddtider gäller vid uppladdning under optimala förhållanden med 800 volt.

Kampanjpris från 504 900 kr
Tidigare lägsta pris 574 900 kr

Privatleasing från 8 423 kr/mån

 

Utforska IONIQ 5
IONIQ 5 N

IONIQ 5 N

IONIQ 5 N är den första helt elektriska modellen i vår sportiga N-serie. Upptäck en högpresterande elbil som tar renodlad, ofiltrerad körglädje till en helt ny nivå.

Från 834 900 kr

 

Utforska IONIQ 5 N
KONA Electric

KONA Electric

KONA Electric är en större, djärvare version av ikoniska KONA Electric. Med en helt ny futuristisk design, större dimensioner och den senaste tekniken får du en elektrisk SUV med utmärka egenskaper. Upp till 512 km räckvidd, Vehicle-to-Load-teknik och omfattande säkerhets- och förarassistanssystem

Kampanjpris från 464 900 kr
Tidigare lägsta pris 474 900 kr

Privatleasing: kontakta din återförsäljare för tillgänglighet och priser

 

Utforska KONA Electric

Upplev elkraften

Provkör en elbil från Hyundai

Att köra en elbil är en speciell upplevelse jämfört med bensin- och dieselbilar. Elmotorn utvecklar fullt vridmoment från start vilket innebär snabbare och framförallt tystare respons. Tänk över dina behov så som lastutrymme, räckvidd och laddning och provkör sedan en eller flera elbilar hos din lokala Hyundai-återförsäljare.

Upptäck våra andra motortyper

Tillbaka till startsidan

Tillbaka till startsidan

Plug-in hybrider

Plug-in hybrider

Hybrider

Hybrider

Bensin- och dieselbilar

Bensin- och dieselbilar

Vanliga frågor

Vilken elektrifierad bil ska jag välja?
Är det säkert att köra en elbil?
Vilken typ av service kräver en elbil?
Är det ekonomiskt fördelaktigt att pendla med en elbil?
Vilken elbil är bäst för dig?