Hyundai IONIQ 5 elbil på landsväg.

Så lång räckvidd har en elbil från Hyundai

Hur långt kan du egentligen köra på en uppladdning av en elektrifierad bil? Hur mycket drar en elbil per mil på ett ungefär? Och vad gör du när räckvidden börjar tryta och det är dags att ladda? Här reder vi ut begreppen och går på djupet kring våra elektrifierade bilars räckvidd.

Hur långt kan du köra med en elbil från Hyundai?

Våra elektrifierade bilar erbjuder olika lång räckvidd beroende på hur stort batteri de är utrustade med. Vilken Hyundai och räckvidd som är rätt för dig beror på många saker, bland annat är det viktigt att du tänker på hur långt du vanligtvis kör, om du behöver dra tungt och vilka laddningsmöjligheter du har i din närhet. Om du har frågor eller vill ha råd kring ditt bilval är du varmt välkommen att kontakta din lokala återförsäljare.
IONIQ 5

IONIQ 5

Upp till 507 km räckvidd

IONIQ 6

IONIQ 6

Upp till 614 km räckvidd

KONA Electric

KONA Electric

Upp till 512 km räckvidd

TUCSON Plug-in Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

Upp till 62 km elektrisk räckvidd

SANTA FE Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

Upp til 58 km elektrisk räckvidd

Räckvidd enl. WLTP. Räckvidden kan variera beroende på vägförhållanden, körstil, temperatur m.m.

Räckvidd för alla sorters resor

I vardagen

I vardagen

De flesta av våra elbilar och laddhybrider täcker en vardagspendlares räckviddsbehov. En fullt uppladdad plug-in hybrid kan ta dig flera mil på enbart el medan en helt elektrisk bil som IONIQ 5 erbjuder upp till 507 km. Behövs ännu mer levererar IONIQ 6 upp till hela 614 km räckvidd. Allt hänger på hur långa sträckor du vill och behöver köra dagligen.

Under helger

Under helger

På helgen finns det tid att ge sig iväg på äventyr. När högvoltsbatteriet i din elbil är laddat och bilen är uppvärmd kan du utan svårigheter åka på längre utflykter. Bakom ratten på en laddhybrid behöver du bara tänka på resmålet, hybridsystemet väljer automatiskt den kraft som lämpar sig bäst för stunden. De flesta av våra elbilar och plug-in hybrider har lång elektrisk räckvidd som gör att du kan ta dig långt utan problem – och med en gnutta planering hur långt som helst.

På semestern

På semestern

Långledig? Kanske dags att åka på bilsemester utomlands? Med Charge myHyundai kan du ladda din elektrifierade Hyundai på mer än 500 000 platser i Europa – via vår app eller ditt laddkort. Det gör det superenkelt att fylla på med ny energi, var du än är, och lägga all fokus på resan. I appen kan du dessutom se lediga laddpunkter, aktuella priser och laddhistorik.

Då är det dags att ladda

Bilen ger två varningar

Bilen ger två varningar

Innan batteriet är helt urladdat får du två varningar. Den första varningen är en notifikation och en ljudsignal om att du har en begränsad räckvidd. Den andra varningen består av två varningslampor och en reducering av kraft. När metertalet når 0 stannar din bil och du måste ladda den innan du kan köra vidare. Det är därför en god idé att ladda din elektrifierade bil vid varje möjlighet.

 

Blixtsnabb laddningsteknik

Blixtsnabb laddningsteknik

Bilarna i serien IONIQ bygger på den elektriska plattformen E-GMP. Detta möjliggör 400-800 volts laddningskapacitet utan behov av ytterligare komponenter eller adaptrar. I praktiken innebär det att du kan tillföra 100 km räckvidd till exempelvis IONIQ 5 efter bara 5 minuters laddning med en publik DC-snabbladdare. Räckviddsångesten är med andra ord som bortblåst.

Läs mer om uppladdning
Hyundai Kore Bil 4 Kona Electric Breaker Stor
Kona Ev Laddkabel Breaker Lille 4

Driftkostnad och förbrukning

I längden är det oftast mer ekonomiskt att köra en elbil än en bensin- eller dieselbil. Men vad är det som har störst betydelse för den totala driftkostnaden och vilka faktorer har en negativ inverkan på räckvidden?
Vad kostar det att köra elbil?

Vad kostar det att köra elbil?

Att köra på el är oftast billigare än bensin eller diesel. Exakt hur många kronor per mil det kostar beror på många olika saker, men sättet du väljer att ladda på har stor betydelse för den slutgiltiga prislappen. Ett exempel på snittpris för hemmaladdning är cirka 1,50 kr per kWh och en full uppladdning på en offentlig laddstation kan landa på omkring 6 kr per kWh. Läs mer i vår artikel om laddkostnader.

Läs mer om laddkostnader
Hur mycket drar en elbil?

Hur mycket drar en elbil?

Det finns en rad faktorer som påverkar hur mycket din elbil drar per mil. Låga temperaturer minskar exempelvis räckvidden eftersom det går åt mycket energi att värma upp bilens kupé och batteri. Andra saker som har leder till ökad energiförbrukning och därmed minskad räckvidd är bland annat bilens däck, totalvikten på bilen, din körstil (hög hastighet och snabba accelerationer förbrukar mer energi) samt om du exempelvis drar ett tungt släp.

5 tips för bättre räckvidd

5 tips för att köra så långt som möjligt på en uppladdning

5 tips för att köra så långt som möjligt på en uppladdning

  1. Använd ECO-läget.
  2. Kör jämt och anpassa din körning efter trafiken, så undviker du att slösa kraft på acceleration.
  3. Bromsa så mycket som möjligt med hjälp av den elektriska motorn.
  4. Genom att köra lite långsammare på motorvägen sparar du mycket energi, och restiden är i stort sett oförändrad.
  5. Använd klimatanläggningen endast på förarsidan om du kör ensam.

Vad vill du läsa mer om?

Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Hur lång tid tar det att ladda batteriet? Vad är räckvidden? Vilken garanti har batteriet? Hur stora är servicekostnaderna? Vi svarar på de vanligaste elbils-frågorna.

Läs mer
Hur är det att köra elektriskt på vintern?

Hur är det att köra elektriskt på vintern?

Hur är det att köra elektriskt på vintern? Hur påverkas räckvidden? Med en uppvärmd bil och anpassad körstil, där du undviker kraftiga accelerationer och inbromsningar, så kan du bibehålla din elektriska Hyundais räckvidd. Läs artikeln och få fler tips på hur du får ut det mesta av den kalla årstiden med din bil.

Läs mer
10 påståenden om elbilar

10 påståenden om elbilar

Man ser allt fler elbilar och laddhybrider på vägarna i Sverige. I oktober 2022 var drygt 59% av alla nyregistrerade bilar i Sverige laddbara. Trots det växande intresset och utbudet är det dock fortfarande vanligt med fördomar om elbilar. I den här artikeln sticker vi hål på några av de vanligaste myterna.

Läs mer

Vanliga frågor

Prisbelönta Hyundai IONIQ 6 har upp till 614 km räckvidd, tack vare ett stort och avancerat batterisystem och den aerodynamiska designen som ger IONIQ 6 mycket lågt luftmotstånd.

Utforska IONIQ 6

I optimala förhållanden kan du köra en Hyundai IONIQ 6 upp till 614 km på en laddning. Helt nya KONA Electric har upp till 512 km räckvidd och IONIQ 5 har upp till 507 km.

Räckvidden i en elbil varierar beroende på vilken modell du har, hur laddat batteriet är samt yttre omständigheter som till exempel temperatur, vind och underlag.