Kona Ev Topbanner Design

Så lång räckvidd har en elbil från Hyundai

Hur långt kan du egentligen köra på en uppladdning av en elektrifierad bil? Och vad gör du när det börjar bli dags att ladda igen? Här reder vi ut begreppen och går på djupet kring våra elektrifierade bilars räckvidd.

Räckvidd för dina behov

Våra elektrifierade bilar erbjuder olika lång räckvidd beroende på hur stort batteri de är utrustade med. Vilken Hyundai och räckvidd som är rätt för dig beror på många saker, bland annat är det viktigt att du tänker på hur långt du vanligtvis kör, om du behöver dra tungt och vilka laddningsmöjligheter du har i din närhet. Om du har frågor eller vill ha råd kring ditt bilval är du varmt välkommen att kontakta din lokala återförsäljare.
IONIQ 5

IONIQ 5

Upp till 507 km räckvidd

KONA Electric

KONA Electric

Upp till 484 km räckvidd

TUCSON Plug-in Hybrid

TUCSON Plug-in Hybrid

Upp till 62 km elektrisk räckvidd

SANTA FE Plug-in Hybrid

SANTA FE Plug-in Hybrid

Upp til 58 km elektrisk räckvidd

Räckvidd enl. WLTP. Räckvidden kan variera beroende på vägförhållanden, körstil, temperatur m.m.

Så långt kan du köra

I vardagen

I vardagen

Våra elektrifierade bilar täcker de flesta vardagspendlares räckviddsbehov. En fullt uppladdad plug-in hybrid kan ta dig flera mil på enbart el medan en helt elektrisk bil som IONIQ 5 erbjuder upp till 507 km. Den kommande modellen IONIQ 6 levererar upp till hela 614 km räckvidd. Allt hänger på hur långa sträckor du vill och behöver köra dagligen.

Under helger

Under helger

På helgen finns det tid att ge sig iväg på äventyr. När högvoltsbatteriet i din elbil är laddat och bilen är uppvärmd kan du utan svårigheter åka på längre utflykter. Bakom ratten på en laddhybrid behöver du bara tänka på resmålet, hybridsystemet väljer automatiskt den kraft som lämpar sig bäst för stunden. Våra elbilar och plug-in hybrider har alla lång elektrisk räckvidd som gör att du utan vidare kan ta dig långt – och med en gnutta planering hur långt som helst.

På semestern

På semestern

Långledig? Kanske dags att åka på bilsemester utomlands? Med Charge myHyundai kan du ladda din elektrifierade Hyundai på mer än 500 000 platser i Europa – via vår app eller ditt laddkort. Det gör det superenkelt att fylla på med ny energi, var du än är, och lägga all fokus på resan. I appen kan du dessutom se lediga laddpunkter, aktuella priser och laddhistorik.

Då är det dags att ladda

Bilen ger två varningar

Bilen ger två varningar

Innan batteriet är helt urladdat får du två varningar. Den första varningen är en notifikation och en ljudsignal om att du har en begränsad räckvidd. Den andra varningen består av två varningslampor och en reducering av kraft. När metertalet når 0 stannar din bil och du måste ladda den innan du kan köra vidare. Det är därför en god idé att ladda din elektrifierade bil vid varje möjlighet.

 

5 tips för bättre räckvidd

5 tips för att köra så långt som möjligt på en uppladdning

5 tips för att köra så långt som möjligt på en uppladdning

    1. Använd ECO-läget.
    2. Kör jämt och anpassa din körning efter trafiken, så undviker du att slösa kraft på acceleration. 
    3. Bromsa så mycket som möjligt med hjälp av den elektriska motorn.
    4. Genom att köra lite långsammare på motorvägen sparar du mycket energi, och restiden är i stort sett oförändrad.
    5. Använd klimatanläggningen endast på förarsidan om du kör ensam.

Vad vill du läsa mer om?

Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Hur lång tid tar det att ladda batteriet? Vad är räckvidden? Vilken garanti har batteriet? Hur stora är servicekostnaderna? Vi svarar på de vanligaste elbils-frågorna.

Läs mer
Hur är det att köra elektriskt på vintern?

Hur är det att köra elektriskt på vintern?

Hur är det att köra elektriskt på vintern? Hur påverkas räckvidden? Med en uppvärmd bil och anpassad körstil, där du undviker kraftiga accelerationer och inbromsningar, så kan du bibehålla din elektriska Hyundais räckvidd. Läs artikeln och få fler tips på hur du får ut det mesta av den kalla årstiden med din bil.

Läs mer
10 påståenden om elbilar

10 påståenden om elbilar

Man ser allt fler elbilar och laddhybrider på vägarna i Sverige. I oktober 2022 var drygt 59% av alla nyregistrerade bilar i Sverige laddbara. Trots det växande intresset och utbudet är det dock fortfarande vanligt med fördomar om elbilar. I den här artikeln sticker vi hål på några av de vanligaste myterna.

Läs mer