Miljöbilar – Vi satsar på framtiden

Hyundai värnar om miljön och är branschledande inom den nya vätgastekniken. Forsknings- och utvecklingsarbete inleddes redan i slutet av 1990-talet för att hitta ett effektivt sätt att minska luftföroreningarna från trafiken. Ett av resultaten är världens första serietillverkade bränslecellsbil som drivs av vätgas, Hyundai ix35 Fuel Cell, som bara släpper ut vattenånga. I januari 2013 rullade den första serietillverkade bilen av bandet i fabriken i Sydkorea, och fram till 2015 kommer ett stort antal ix35 Fuel Cell testas och utvärderas av företag runt hela världen. Tre av dessa bilar finns redan idag i Sverige, och testas och utvärderas av bland andra Region Skåne. När bilarna noggrant analyserats och utvärderats, och i takt med att efterfrågan för bränslecellsbilar växer, är vi redo att öka produktionstakten ytterligare. Hyundai arbetar också med att ständigt förbättra tekniken för bränslecellsbilar. Under motormässan i Geneve 2014 presenterades konceptbilen Intrado, en bil specialframtagen enbart för bränslecellsdrift.

Hur fungerar tekniken i en bränslecellsbil? En bränslecellsbil har trycksatta vätgastankar istället för en bensintank. I bränslecellen kombineras vätgas med syre för att generera elektricitet. Ett högspänningsbatteri lagrar elektricitet vid inbromsning och fartminskning, som med en hybridbil. Eftersom en bränslecellsbil drivs av en elmotor utan växellåda ger den en mjuk, kraftfull acceleration och en tyst gång, utan ljud och vibrationer från en förbränningsmotor. En bränslecellsbil kräver vätgas för att kunna fungera, och vätgas tankas på speciella tankstationer. I dagsläget finns det en station i Skåne, men för att kunna köra bilen utan besvär krävs ett utbrett nät av tankstationer i landet. Det finns flera organisationer som arbetar med denna viktiga fråga, och på några års sikt är förhoppning stor om ett rikstäckande nät av vätgasstationer.

Framställningen av vätgas
Det finns flera sätt att framställa vätgas. Den går att utvinna på fossil väg via t.ex naturgas, men det sätt vi förespråkar är den gröna framställningen, alltså via miljövänliga metoder som från biogas eller andra biodrivmedel eller via elektrolys av vatten med hjälp av förnybar el. Det enda som behövs för att framställa gasen är el och vatten. Därmed finns det mycket goda möjligheter att i stor volym framställa vätgas i Sverige, då vi bland annat har en väl fungerande vindkraft.

fuelcell--Images-Blocks1

Hyundai ix35 Fuel Cell

Nästa generationens miljöbil släpper endast ut vattenånga ur avgasröret. Läs mer om vårt koncept Hyundai ix35 Fuel Cell och den banbrytande tekniken.

Mer om bilen
miljöarbete-Images-Blocks-2

Utveckling

Hyundai har som mål att bli världsledande inom miljö. Redan nu finns vissa av våra modeller som miljöbilar med låga CO2-utsläpp. Dessutom har vi under många år forskat i förnybara bränslekällor som hybridteknik, solceller och elektricitet med nollutsläpp som mål.

miljöarbete-Images-Blocks-3

Design & teknik

Vi använder alternativa material för att göra bilarna lättare. Vi satsar på design som minskar luftmotståndet. Vi fokuserar på ny motorteknik. Allt för att minimera bränsleåtgången och negativ miljöpåverkan.

miljöarbete-Images-Blocks

Blue Drive

Tanken med Blue Drive är att göra bilar som kombinerar hög bränsleeffektivitet, kraft och minimala utsläppsnivåer. Med hjälp av ett antal smarta tekniska och mekaniska lösningar uppnås därmed maximal bränslesnålhet utan att kompromissa med kraften.

miljöarbete-Images-Blocks-4

ECO-driving

Hyundais ECO-driving är ett intelligent system för att spara bränsle. Systemet griper aktivt in och hjälper dig att köra bränslesnålt. Vår forskning visar att det kan minska bränsleförbrukningen med upp till 25%.

miljöarbete-Images-Blocks-5

Återvinning

En Hyundai byggs redan från början med minimal miljöpåverkan i åtanke. Vid tillverkningen ser vi till att hela 95% av bilen går att återvinna. Bilar som BIL Swedens medlemmar ansvarar för kan lämnas utan kostnad till ett mottagningsställe inom bilproducenternas nätverk. Läs mer om det här.
Exakt vad som gäller kring producentansvaret och hur du går tillväga för att skrota din gamla bil kan du läsa mer om på vår branschorganisation, BIL Swedens, hemsida. Dit kommer du via knappen nedan.

Läs mer
miljöarbete-Images-Blocks6

Lägre kostnader med en miljöbil

Köper du en personbil som uppfyller Transportsstyrelsens krav på miljöbil är du befriad från vägskatt i hela fem år. Eftersom en miljöbil i regel drar mindre bränsle kommer du dessutom att spara pengar där också.

Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Välj färg

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.33% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se