ELBILAR

Intresset för elbilar växer. I slutet av 2017 fanns 45 395 elbilar i Sverige, en siffra som förväntas stiga till 79 500 när 2018 är slut. Det innebär en ökning på nästan 100%. Vår vision är att tillverka 18 olika elektrifierade bilar till 2025.

ioniq-electric-kolumnbild-mirrored

Skillnaden mellan olika elbilar

Har du funderat på att skaffa elbil, men fastnat i tanken på hur du ska ladda? Undrar du över hur mycket bättre en hybrid faktiskt är jämfört en bensinbil? Eller hur du ska klara dig vid längre sträckor? Vi reder ut skillnaderna mellan olika typer av eldrivna fordon så du lättare kan jämföra elbilar och välja den som passar dig bäst.

hybrid-icon

Mild- och elhybrid

Drivs av både en förbränningsmotor och en elmotor. Batteriet laddas under körning genom att återvinna rörelseenergi.

Läs mer om hybridbilar

plug-in-icon

Laddhybrid

Drivs av el när du väljer det och bensin när du behöver det. Batteriet laddas under körning eller via sladd.

Läs mer om laddhybrider

electric-icon

Ren elbil

Drivs endast av en elmotor med ett batteri som laddas via sladd. Under körning återvinns rörelseenergi vid inbromsning.

ikon vätgas bränslecellsbil

Bränslecellsbil

Drivs av en elmotor där vätgas är energibärare. En bränslecell omvandlar vätgasen till elenergi som driver motorn. Biprodukterna blir endast värme och vatten.

Våra elbilar

Vi har i nuläget tre elbilar; IONIQ hybrid, IONIQ electric och IONIQ plug-in. Snart lanseras dessutom NEXO och KONA electric. I samband med att vi släppte vår första mildhybrid, Tucson, erbjuder vi Sveriges bredaste utbud av elektrifierade bilar.

Vilken modell som passar just dig beror på hur din situation ser ut. Har du möjlighet att ladda hemma eller inte? Om inte, hur ofta kan du ladda? Kör du regelbundet långa sträckor? Baserat på dina svar på den sortens frågor kan du välja den elbil som passar dig bäst. Om du är osäker kan du alltid prata med din Hyundaihandlare, så hjälper de dig välja rätt.nexo smal bild

Vilken elbil passar mig?tucson liten elbilar
Mild- och elhybrid
Upptäck Tucson
Upptäck IONIQ hybrid

 • För dig som har långa dagliga körsträckor
 • Har inte möjlighet att kunna ladda på jobbet och/eller i hemmet
 • Kör idag bensinbil eller dieselbilIONIQ-plug-in-cropped
Laddhybrid
Upptäck IONIQ plug-in

 • För dig som pendlar upp till 50-60 km, vill köra på el, samt slippa tänka på räckvidden vid längre sträckor
 • Har möjlighet att ladda bilen på jobbet och/eller i hemmet
 • Kör idag bensinbil, dieselbil eller elhybridelectric cropped
Ren elbil
Upptäck IONIQ electric och KONA electric

 • För dig som vill köra endast på el, med en räckvidd på upp till 449 km
 • Har möjlighet att ladda bilen på jobbet och/eller i hemmet
 • Kör idag bensinbil, dieselbil, elhybrid, laddhybrid eller elbilnexo cropped
Bränslecellsbil
Upptäck NEXO

 • För dig som vill vara steget före med lång räckvidd på 800 km och snabb tankning på 5 minuter
 • Har möjlighet att tanka vätgas i närheten av jobbet/hemmet
 • Kör idag bensinbil, dieselbil, elhybrid, laddhybrid eller elbil

nexotoppen

Säkerhet och teknik

Vi har satsat hårt på säkerheten i våra elbilar. Därför är autobroms, filbytesvarnare och adaptiv farthållare standard i alla våra IONIQ-modeller. Som ett resultat av våra satsningar har modellerna belönats med fem stjärnor av den oberoende trafiksäkerhetsorganisationen Euro NCAP.

Nya NEXO tar säkerheten till ytterligare en ny nivå med funktioner för autonom körning och nyheter speciellt utvecklade för ökad säkerhet, som Blind-spot View Monitor, vilket även KONA electric har. Dessutom sitter du tryggt och bekvämt, då KONA electric, NEXO och Tucson alla är SUV:ar

Biltekniken har utvecklats enormt under de senaste åren. Inte nog med att bilar kan drivas av el, de har även flera smarta funktioner utöver det som gör dina bilresor bekvämare.

Du kan till exempel hålla dig uppkopplad genom Apple CarPlay, som gör att du kan spegla din smartphone mot skärmen. Samtidigt laddar du enkelt mobilen trådlöst i bilen. Du kan även välja mellan flertalet olika körlägen, bli guidad till så effektiv körning som möjligt, samt använda våra utvecklade navigationssystem.

kona-ev-image-grid-4


Nedan syns ett urval av de priser våra elbilar har vunnit.

Vårt miljöarbete

Vi ser oss själva som miljöbilspionjärer och arbetar aktivt för att behålla den rollen. Ett av våra senaste initiativ var lanseringen av en renodlad elbilspool i Amsterdam.

Hyundai arbetar även med Project IONIQ, vårt långsiktiga forsknings- och utvecklingsprojekt, som genom innovation kommer att omdefiniera vår framtida syn på rörlighet.

I Project IONIQ är en av fyra huvudinriktningar att vi ska vara fria från miljöföroreningar och energiutsläpp. Det första steget i Project IONIQ var att lansera IONIQ hybrid, IONIQ electric och IONIQ plug-in. I och med lanseringen blev vi först i världen med att erbjuda en elhybrid, laddhybrid och ren elbil i en och samma biltyp.

Laddning

Våra elbilar laddar du effektivast och säkrast via en laddbox. Vi erbjuder tre olika lösningar för dig som vill installera en laddbox hemma, beroende på vilka krav och förutsättningar du har. Om du laddar hemma med en laddbox kostar en full laddning cirka 20-25 kronor, medan priset vid en laddstation kan variera från 0-80 kronor. Det låga priset per laddning är en av fördelarna med att införskaffa en laddbox.

Även om du inte har möjlighet att installera en laddbox hemma, kan du givetvis skaffa en elbil. Du kan ladda den på flertalet andra sätt. Bränslecellsbilar tankar du med vätgas på en tankstation. I dag finns fyra tankställen i Sverige som erbjuder vätgas; Göteborg, Stockholm/Arlanda, Mariestad och Sandviken. Ytterligare åtta tankstationer för vätgas är planerade.

ioniq 3 cropped

VÅRA LADDBOXAR - INSTALLERA EN LADDBOX

Upptäck våra laddboxar

IONIQ-cropped

3 ANLEDNINGAR TILL ATT INSTALLERA EN LADDBOX

Läs artikeln

ioniq cropped lästips

LADDA VAR DU ÄN ÄR - HEMMET, JOBBET, RESAN

Läs artikeln

Pris och finansiering

Att köpa en ny bil är en spännande investering. Inköpspriset för elbilar kan vara lite högre än för konventionella fordon. Det beror på att elbilar ännu är en tämligen ny teknik och än så länge produceras i relativt liten skala, där den dyraste kompontenten i ett laddbard fordon är batteriet. Däremot kan elbilar ha andra ekonomiska fördelar.

Köper du en personbil som enligt Transportsstyrelsen räknas som miljöanpassad, kan du få rätt till bonus och minimal skatt. Eftersom de bilarna i regel är billigare i drift sparar du pengar även där. Ett annat alternativ är givetvis att leasa en elbil. Oavsett om du vill köpa eller leasa kan våra duktiga återförsäljare hjälpa till.

Hitta Hyundaihandlare


Övriga frågor?

Vi har sammanställt vanliga frågor om elbilar, utöver de du fått svar på här. Har du ytterligare frågor, får du gärna höra med din närmaste Hyundaihandlare. Då kan du dessutom passa på att provköra en elbil.

nexo cropped

Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se