I10 Interior Kvinde Side Touchskaerm Topbanner

Egenskaper

Säkerhet och komfort i citysmarta i10

Med omfattande och uppdaterade säkerhetsfunktioner samt nya uppkopplingsfunktioner är Hyundai i10 ett lysande exempel på hur en liten citysmart bil kan göra ett stort intryck. Luta dig tillbaka och njut av trådlös uppkoppling, rattvärme och aktiva säkerhetsfunktioner.

I10 Egenskaber Connectivity Breaker Stor
I10 Egenskaber Connectivity Breaker Lille

Uppkoppling

Bluelink®

i10 bjuder på ett imponerande utbud av nya uppkopplade funktioner via den smarta 8" pekskärmen. När du köper en ny i10 får du Bluelink, som håller dig uppkopplad mot din Hyundai både före, under och efter din körning. Då ingår även Hyundais LIVE Services i 3 år, som ger dig tillgång till realtidsinformation om trafik, väder och lediga parkeringsplatser samt var du hittar närmaste Hyundai-återförsäljare.
Tankställen och bränslepriser i realtid

Tankställen och bränslepriser i realtid

Hitta bränsle effektivt och till ett bra pris. Den kontinuerligt uppdaterade informationen ger dig aktuella bränslepriser och platsinformation – tryck bara på skärmen för att ställa in ditt val av destination.

Lediga parkeringsplatser

Lediga parkeringsplatser

Hitta en parkeringsplats snabbare – och njut av effektiv och avslappnad manövrering av bilen när du parkerar. Funktionen med parkeringsinformation hjälper dig att hitta och jämföra parkeringsmöjligheter i garage, på parkeringsplatser och på gatan. Du kan se information om lediga parkeringsplatser, var de finns liksom pris, öppettider och eventuella restriktioner angående bilens storlek eller dylikt – allt i realtid.

Väder

Väder

Det är bra att känna till väderutsikterna för din region när du börjar din körning. Du kan alltid hålla koll på aktuella väderutsikter för din plats, din destination eller för de städer som du valt som favoriter.

Varning för fartkameror

Varning för fartkameror

En omfattande tjänst med varning för både fasta och mobila fartkameror. Så att du kan fokusera på en säker, trygg och avslappnad körning.

Där detta tillåts enligt lokal lagstiftning

Trafikinformation

Trafikinformation

Ständigt ökande trafik medför fler trafikstockningar på vägarna. Därför erbjuder Hyundai dig trafikinformation i realtid, som upplyser dig om de bästa rutterna med hänsyn till de aktuella förhållandena samt den beräknade ankomsttiden.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit enklare att söka efter en adress, en sevärdhet eller en kombination av båda. Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta den plats du letar efter.

OTA-uppdaterad mjukvara

OTA-uppdaterad mjukvara

OTA-uppdateringar (Over the Air) gör det enkelt att hålla sig uppdaterad. Du får uppdateringar av kartor och infotainmentmjukvara automatiskt, istället för att behöva ladda ner och installera dem manuellt eller hos en återförsäljare.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få tillgång till live-information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör långt hemifrån.

Bluelink®-appen

Bluelink®-appen

Med Bluelink-appen är du alltid ansluten till din i10. Du kan enkelt kontrollera bilens bränslenivå, planera din resväg på förhand och mycket mer – direkt i din smartphone. Med i10 har du dessutom tillgång till trådlösa OTA-uppdateringar av kartorna i din bil.

Mer om Bluelink®

Apple CarPlay™ & Android Auto™

Apple CarPlay™ & Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™ gör din resa ännu smartare och bekvämare. Spegla dina favorit-appar på den 8" stora pekskärmen.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc.

Prestanda

Bränslesnåla motorer för stadstrafik och landsväg

Hyundai i10 kommer med en bensinmotor med flerpunktsinsprutning: en 3-cylindrig 1.0-liters som utvecklar 67 hk och har ett vridmoment på 96 Nm. ISG-system (Idle Stop and Go) är standardutrustning. Det här systemet stänger automatiskt av motorn när bilen stannar vilket gör att bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen minskar och att effektiviteten ökar. Välj mellan manuell eller automatisk manuell växellåda.
Automatiserad manuell växellåda

Automatiserad manuell växellåda

Den fem-växlade automatiserade manuella växellådan (AMT) sköter växlandet åt dig och ger dig samma enkla och avslappnade körning som en automatisk växellåda, men med högre effektivitet. Detta tack vare dess lägre vikt och minskade friktion jämfört med en traditionell automatisk växellåda.

Bättre bränsleeffektivitet

Bättre bränsleeffektivitet

AMT erbjuder minskad bränsleförbrukning tack vare elektroniskt optimerad växling och hög mekanisk effektivitet. Ingen effekt går förlorad på grund av ineffektiva växlingar.

Njut av högre komfort

Njut av högre komfort

Enkelt och smidigt – koppling och växling sker automatiskt. Du slipper att ständigt behöva arbeta med kopplingspedalen och växelspaken vid start och stopp i trafiken.

Kör precis som du vill

Kör precis som du vill

Känner du för att ta kontrollen och växla själv? Inga problem med det manuella växelläget, där du kan välja att köra som du vill – utan att behöva kopplingen.

Femväxlad manuell växellåda

Femväxlad manuell växellåda

Den smidiga 5-växlade manuella växellådan är utformad för snabba och exakta växlingar.

Mer energi och bättre bränsleeffektivitet med ERS

ERS-systemet (Energy Regeneration System) i i10 fångar upp rörelseenergin som skapas vid framåtrörelse och ger din bil energi. När du tar bort foten från gaspedalen och rullar i en växel, omvandlar systemet rörelseenergin till el som lagras i batteriet. När du accelererar använder ERS denna energi för att driva bilens elektriska system, vilket avlastar motorn och ökar bränsleeffektiviteten.

Komfort

Stor komfort och flexibilitet

Rymlig och mångsidig – i10 är en progressiv citybil för ditt fartfyllda liv. Modellen är uppdaterad med elektriskt infällbara sidospeglar och det rymliga bagageutrymmet hör till de största i sin klass. Med backkamera och flera smarta funktioner gör i10 din vardag så mycket enklare.
Plats för vardagen

Plats för vardagen

i10 är en av få bilar i sin klass som erbjuder 5 sittplatser, och det rymliga bagageutrymmet rymmer 252 liter med baksätena uppfällda. Behöver du mer plats kan du fälla ner baksätena 60:40 om du vill ha kvar en sittplats, eller fälla dem helt och nyttja hela 1 050 liter.

4 eller 5 sittplatser

4 eller 5 sittplatser

i10 är överraskande rymlighet för en bil i sin storlek och finns både som 4- och 5-sitsig.

Trådlös laddning

Trådlös laddning

Via det sladdlösa laddningsfacket, behändigt placerat på mittkonsolen framför växelspaken, kan du enkelt ladda Qi-kompatibla smartphones utan att behöva trassla med sladdar.

USB-C uttag fram och bak

USB-C uttag fram och bak

Snabb laddning och universell kompatibilitet med USB-C-uttag såväl vid instrumentpanelen och för passagerare i baksätet. Det främre uttaget har också en USB-A-port för data.

I10 Egenskaber Komfort Bakkamera Textpicker

Backkamera

Backa enkelt, helt enkelt. Så fort du lägger i backen, visar backkameran dig vad som döljer sig bakom bilen.

I10 Design Interior Screen Textpicker

8" pekskärm

Via den stora, tydliga 8"-pekskärmen kan du enkelt styra olika fordonsfunktioner som infotainment- och navigationssystem och även ta del av trafikinformation i realtid.

I10 Egenskaber Klimasystem Textpicker

Automatiskt klimatsystem

Precis som du vill ha det ombord. Ställ helt enkelt in vilken temperatur du vill ha i kupén, så sköter det automatiska klimatsystemet resten.

I10 Design Interior Kabine Textpicker

Smidig förvaring

Från det öppna förvaringsutrymmet ovanför handskfacket till de större dörrfacken – i10 kommer med massor av praktisk förvaring för alla dina behov.

I10 Features Ecall

eCall

i10 ringer automatiskt efter hjälp om olyckan skulle vara framme och krockkuddarna löst ut. Du kan också trycka på SOS-knappen manuellt  för att få hjälp från räddningstjänsten – dygnet runt, alla dagar, året runt.

Säkerhet

i10 – säkrare än någonsin

i10 har fler säkerhersfunktioner från Hyundai Smart Sense, vårt banbrytande avancerade förarassistanssystem. Det gör att i10 har en av klassens mest omfattande uppsättningar av säkerhetsteknik – utvecklad för att göra dina resor tryggare och säkrare.

Filhållningsassistans (LKA)

Filhållningsassistenten (LKA) använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon, fotgängare och även cyklister.

Automatisk skyltavläsning (ISLW)

Kan läsa av hastighetsskyltar längs vägen och visa den aktuella hastighetsgränsen i realtid, både på navigationssystemets 8"-display och på LCD-displayen på instrumentpanelen.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Filkörningsassistans (LFA)

Filkörningsassistans (LFA)

När denna är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i sitt körfält (i hastigheter mellan 0 till 150 km/h), både på motorväg och i stan.

Varningssystem för glömt barn (ROA)

Varningssystem för glömt barn (ROA)

I i10 övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om föraren lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt.

i10 är här!

i10 är här!

Provkör citysmarta i10 redan idag.

Boka provkörning

Vad vill du läsa mer om?

Utforska N Line

Utforska N Line

Utforska designen

Utforska designen

Tillbaka till översikt

Tillbaka till översikt

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din i10.
14” Kumho-däck
15” Kumho-däck
16” Hankook-däck