Hyundai i10 smart LIVE Services.

Egenskaper

Säkerhet och komfort i citysmarta i10

Med ett av de mest omfattande säkerhets- och uppkopplingspaketen i sin klass är Hyundai i10 ett lysande exempel på hur en liten citysmart bil kan göra ett stort intryck. Luta dig tillbaka och njut av trådlös uppkoppling, rattvärme och aktiva säkerhetsfunktioner.

Smartphone med Hyundai Bluelink, i10 i bakgrund.
Hyundai i10 trådlös mobilladdare komfort.

Uppkoppling

Hyundai LIVE Services

Hyundai i10 bjuder på ett imponerande utbud av nya uppkopplade funktioner. Alla funktioner till denna avancerade teknik finns tillgängliga via den nya 8"-pekskärmen, som är klassens största. När du köper en ny i10 ingår ett abonnemang på Hyundais LIVE Services i 5 år. Det ger dig tillgång till realtidsinformation om bensinstationers placering samt priser, trafik, väder och lediga parkeringsplatser samt var du hittar närmaste Hyundai-återförsäljare – och även varning för fartkameror, om lagen tillåter detta där du befinner dig.
Lediga parkeringsplatser

Lediga parkeringsplatser

Hitta en parkeringsplats snabbare – och njut av effektiv och avslappnad manövrering av bilen när du parkerar. Funktionen med parkeringsinformation hjälper dig att hitta och jämföra parkeringsmöjligheter i garage, på parkeringsplatser och på gatan. Du kan se information om lediga parkeringsplatser, var de finns liksom pris, öppettider och eventuella restriktioner angående bilens storlek eller dylikt – allt i realtid.

Väder

Väder

Det är bra att känna till väderutsikterna för din region när du börjar din körning. Du kan alltid hålla koll på aktuella väderutsikter för din plats, din destination eller för de städer som du valt som favoriter.

Varning för fartkameror

Varning för fartkameror

En omfattande tjänst med varning för både fasta och mobila fartkameror. Så att du kan fokusera på en säker, trygg och avslappnad körning.

Där detta tillåts enligt lokal lagstiftning

Trafikinformation

Trafikinformation

Ständigt ökande trafik medför fler trafikstockningar på vägarna. Därför erbjuder Hyundai dig trafikinformation i realtid, som upplyser dig om de bästa rutterna med hänsyn till de aktuella förhållandena samt den beräknade ankomsttiden.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit enklare att söka efter en adress, en sevärdhet eller en kombination av båda. Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta den plats du letar efter.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få tillgång till live-information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör långt hemifrån.

Bluelink®-appen

Med Bluelink-appen är du alltid ansluten till din i10. Du kan enkelt kontrollera bilens bränslenivå, planera din resväg på förhand och mycket mer – direkt i mobilen.
Ladda ner appen

Ladda ner appen

Du kan ladda ned Bluelink®-appen från Google Play eller hämta den i Apple App Store.

Läs mer

Prestanda

Bränslesnåla motorer för stadstrafik och landsväg

Hyundai i10 kommer med en bensinmotor med flerpunktsinsprutning: en 3-cylindrig 1.0-liters som utvecklar 67 hk och har ett vridmoment på 96 Nm. ISG-system (Idle Stop and Go) är standardutrustning. Det här systemet stänger automatiskt av motorn när bilen stannar vilket gör att bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen minskar och att effektiviteten ökar. Det finns två växellådor att välja mellan.
1.0 MPi-bensinmotor

1.0 MPi-bensinmotor

Den 3-cylindriga bensinmotorn har flerpunktsinsprutning och levereras som standard med ISG (Idle Stop and Go). Det här systemet stänger automatiskt av motorn när bilen stannar vilket gör att bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen minskar. Välj mellan en 5-stegad automatiserad manuell växellåda eller en 5-växlad manuell växellåda. 

Automatiserad manuell växellåda (AMT)

Den 5-växlade automatiserade manuella växellådan sköter växlingarna åt dig och ger samma okomplicerade och avslappnande körning som en automatväxellåda, och är dessutom bränslesnålare. Detta beror på att en AMT-växellåda väger mindre och har lägre friktion än en automatväxellåda av traditionell typ.
Lägre bränsleförbrukning

Lägre bränsleförbrukning

Dra fördel av sänkt bränsleförbrukning tack vare elektroniskt optimerade växlingspunkter och hög mekanisk effektivitet. Ingen drivkraft går förlorad p.g.a. ineffektiva växlingar.

Mer bekvämlighet och komfort

Mer bekvämlighet och komfort

Enkelt och bekvämt. Växlingarna utförs automatiskt – slipp det ideliga arbetet med att trampa på kopplingspedalen och att växla när du kör.

Kör som du vill

Kör som du vill

Känner du för att ta över och växla själv? Inga problem! Det manuella växlingsläget gör att du kan växla så att det passar din körstil – utan att behöva trampa på någon koppling!

5-växlad manuell växellåda

5-växlad manuell växellåda

Den smidiga, 5-växlade manuella växellådan är konstruerad för snabba, exakta växlingar.

ERS – mer energi för lägre bränsleförbrukning

Energiåtervinningssystemet (ERS) i Hyundai i10 tar tillvara rörelseenergi och använder den till bilens elsystem. När du tar foten från gaspedalen och glider fram i växel, omvandlar ERS rörelseenergin till elektricitet som lagras i batteriet. När du accelererar, använder ERS-systemet denna elektricitet till bilens elsystem, vilket minskar belastningen på motorn och sänker bränsleförbrukningen.

Komfort

Njut av friheten att kunna leva storstilat!

Rymlig och mångsidig – den här kompakta citybilen fungerar bra för ditt fartfyllda liv. Det spelar ingen roll om du kommer fullastad med kassar från stormarknaden eller om du behöver plats till bagage för en helgutflykt – i10 är flexibel och har gott om plats för det du behöver ha med dig – så att du kan leva ditt liv obehindrat. Det förvånansvärt rymliga bagageutrymmet hör till de största i sin klass. En annan sak du kommer att gilla är bilens smarta funktioner som gör din vardag så mycket enklare.
Rymligt och flexibelt bagageutrymme

Rymligt och flexibelt bagageutrymme

Med en volym på 252 liter är det ett av de största i segmentet. Dessutom är bagageutrymmet mycket flexibelt. Med ena handen kan du enkelt fälla ned det delade baksätet och för en lastvolym på 1 050 liter.

Trådlös laddning

Trådlös laddning

Via det sladdlösa laddningsfacket, behändigt placerat på mittkonsolen framför växelspaken, kan du enkelt ladda Qi-kompatibla smartphones utan att behöva trassla med sladdar.

Hyundai i10 backkamera säkerhet.

Backkamera

Backa enkelt helt enkelt. Så fort du lägger i backen, visar backkameran dig vad som döljer sig bakom bilen.

Hyundai i10 touch screen.

8" pekskärm

Via den stora, tydliga 8"-pekskärmen kan du enkelt styra olika fordonsfunktioner som infotainment- och navigationssystemen och även ta del av trafikinformation i realtid.

Hyundai i10 air condition panel

Helautomatiskt klimatsystem

Precis som du vill ha det ombord. Ställ helt enkelt in vilken temperatur du vill ha i kupén, så sköter det helautomatiska klimatsystemet resten.

Hyundai i10 kupé rymlig interiör fram.

Smidig förvaring

Från det öppna förvaringsutrymmet ovanför handskfacket till de större dörrfacken – i10 kommer med massor av praktisk förvaring för alla dina behov.

Hyundai i10 e-Call.

e-Call

i10 ringer automatiskt efter hjälp om olyckan skulle vara framme och krockkuddarna löst ut. Du kan också trycka på SOS-knappen manuellt  för att få hjälp från räddningstjänsten – dygnet runt, alla dagar, året runt.

Säkerhet

Hyundai Smart Sense

Med Hyundai Smart Sense, våra avancerade förarassistanssystem, ger i10 dig en av klassens mest omfattande uppsättningar av aktiv säkerhetsteknik – utvecklad för att göra dina resor tryggare och säkrare. En ny multifunktionskamera ger tillgång till 5 olika funktioner: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), High Beam Assist (HBA), Lane Keep Assist System (LKA), Driver Attention Warning (DAW) och Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

Filhållningsassistans (LKA)

Filhållningsassistenten (LKA) använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Front Collision Warning (FCW)

Multifunktionskameran övervakar avståndet mellan din bil och fordonet framför. Om systemet upptäcker att det finns risk för en kollision, varnar det föraren om detta, både med ljus- och ljudsignaler.

Rörelsedetektor (LVDA)

Den här smarta funktionen meddelar föraren med en signal när framförvarande fordon börjar röra på sig igen efter att ha stått stilla, t.ex. vid ett stoppljus eller i en kö.

Automatisk skyltavläsning (ISLW)

Kan läsa av hastighetsskyltar längs vägen och visa den aktuella hastighetsgränsen i realtid, både på navigationssystemets 8"-display och på LCD-displayen på instrumentpanelen.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Helljusassistent (HBA)

Helljusassistent (HBA)

Kan registrera andra fordon på vägen och bländar automatiskt upp och ner mellan hel- och halvljus för att inte blända andra trafikanter. Underlättar körning i mörker.

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnare (DAW)

Gör resan säkrare genom att övervaka och analysera körningen. Föreslår en paus om systemet upptäcker ett körmönster som tyder på att föraren är trött eller distraherad.

Vad vill du läsa mer om?

Utforska designen

Utforska designen

Utforska N Line

Utforska N Line

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din i10