Hyundai TUCSON, IONIQ 5 och KONA Electric översikt.

Så fick modellerna sina namn

Kärt barn har många namn. KONA, IONIQ, TUCSON… Undrar du över varför Hyundais bilmodeller heter som de gör? Häng med oss på en liten resa för att lära dig mer om namnen på några av våra bilmodeller!

KONA

Vår populära kompakt-SUV presenterades för världen 2017 och redan året efter kom KONA Electric som Hyundais andra helt elektriska bil. Idag finns KONA med såväl konventionell förbränningsmotor som hybrid och som renodlad elbil. Och namnet då?

Kona-distriktet på Hawaii

Namnet kommer från Kona-distriktet på Hawaii. Bilens design är inspirerad av naturen – i KONAs fall reflekteras det i överdelens böljande former som drar tankarna till vatten, medan den mer robusta nederdelen av bilen vittnar om körning i utmanande terräng. Det är för övrigt i Kona som välkända triathlontävlingen Ironman World Championship hålls varje år. Och du har väl inte missat att KONA har fått ett helt nytt utseende 2023?

Upptäck nya KONA

TUCSON

Tucson, Arizona är ett populärt resmål känt för sin rika historia, mångkulturella influenser och spektakulära natur beläget i den ovanligt frodiga Sonoraöknen i södra USA. University of Arizona är stadens största arbetsgivare vilket dessutom gör Tucson till en tämligen progressiv stad.

Delar stolt stadens namn

Hyundai TUCSON delar stolt stadens namn, med sin terrängvänliga SUV-utformning, progressiva design och spektrum av olika drivlinor. Skulle du råka befinna dig i Tucson under den heta sommaren kan du med fördel njuta av TUCSONs innovativa ventilationsteknik som gör att luften som blåses ut i kupén upplevs mjukare och 3-zons klimatanläggningen som ger alla passagerare möjlighet att själva ställa in önskad temperatur.

Möt TUCSON-familjen

SANTA FE

Du kanske börjar ana ett mönster här. Hyundais SUV-modeller har namn från spännande resmål. Välkommen till Santa Fe, en av USA:s äldsta städer! Delstatshuvudstaden i New Mexico bär på ett historiskt arv från dess ursprungsinvånare, blandat med spanska och internationella influenser. Det ger staden en säregen look med vindlande gator och låga lerstenshus i adobe-stil.

Perfekt representation av staden

På samma sätt gör den distinkta stilen och arvet från Hyundais ikoniska SUV SANTA FE till en perfekt representation av staden som den delar namn med. Med över 20 år sedan lanseringen 2001, har trotjänaren SANTA FE genomgått tekniska och visuella förändringar genom åren, utan att tappa sin robusta karaktär. Under 2024 kommer en helt ny version av SANTA FE med spektakulära designförändringar och spännande nya egenskaper.

Möt SANTA FE-familjen

IONIQ

Nu kanske du funderar på var i hela friden staden Ioniq ligger någonstans. Ingenstans, såvitt vi vet...

Sammanslagning av orden ”ion” och ”unique”

IONIQ-modellerna från Hyundai utgör övergången till elektrifierade bilar och namnet är en sammanslagning av orden ”ion” och ”unique”. Ion är engelska för jon, det vill säga namnet på en atom eller molekyl som har elektrisk laddning. Unique står för Hyundais strävan efter originalitet och kreativitet. I skrivande stund har modellerna IONIQ 5 och IONIQ 6 lanserats medan IONIQ 7 presenteras först 2024.

Mer om IONIQ-serien