KONA 2023

KONA 2023

KONA Main ICE EV N Line Topbanner

Nya generationen KONA

Design reveal

Notera att bilarna du ser är prototyper, vilket innebär att somliga funktioner, färger, material, tillbehör och specifikationer kan förändras när bilarna kommer till Sverige.

En ny generation av ikoniska KONA ser dagens ljus med en djärvare, mer dynamisk elbilsdesign och unik styling över flera olika drivlinor. Här kan du se bilderna först.

Design

Nya generationen KONA: En dynamisk närvaro på vägen

Helt nya KONA har utvecklats till en större stadsorienterad SUV med djärvare styling som skapar en dynamisk vägnärvaro och förarcentrerad interiör. För att ge maximalt med utrymme i vardagen växte den helt nya modellen till 4 355 mm på längden, vilket är hela 150 mm längre jämfört med föregående generation (elbilsversionen). Utan att förlora sin ikoniska designidentitet har modellen växt 25 mm på bredden och 60 mm i axelavstånd mot den tidigare versionen.

Exteriör

Teknikdrivet designtänkade

Till skillnad från majoriteten av bilar som introduceras med flera drivlinor, utgår designen hos KONA från elbilsversionen, vilken sedan har anpassats för de andra modellerna. Ett något okonventionellt tillvägagångssätt som möjliggjort applicering av ett teknikcentrerat designtänkande på alla KONA-versioner, som trots olika drivlinor fått varsin distinkt futuristisk stil.
Futuristiskt utseende

Futuristiskt utseende

Trots sitt futuristiska utseende, gör KONA dig alltid påmind om att det är en SUV vi har att göra med. Den dynamiska stylingen accentueras av djärvt skulpterade skärmbreddare, som integrerar strålkastare och baklyktor, samtidigt som de förstärker KONA:s robusta uttryck.

Parametriska ytor

Parametriska ytor

Det skarpa diagonala vecket längs sidorna kopplar samman den satinkromade formen från bältlinjen till spoilern, vilket skapar en kontur som sveper runt hela fordonet.

SUV med föraren i centrum

Nya generationen KONA har utvecklats till en större stadsorienterad SUV med djärvare styling som skapar en dynamisk vägnärvaro och förarcentrerad interiör.
Seamless Horizon Lamp

Seamless Horizon Lamp

Fronten framhävs primärt av en utsträckt Seamless Horizon Lamp, som även är pixlad på elbilsversionen. Detta gör helt nya KONA till den första Hyundai-modellen med Pixelated Seamless Horizon Lamp, vilket bidrar till en ännu mer elektriskt präglad karaktär.

Interiör

Rymlig futuristisk komfort

Den vardagsrumslika interiören har flera praktiska funktioner för att tillgodose olika livsstilar. Den elbilsbaserade universella arkitekturen har en flytande horisontell instrumentpanel, som framhäver KONA:s slanka men breda interiör och skapar ett mångsidigt utrymme åt både förare och passagerare.
KONA Interior Displays Text Picker

Dubbel 12,3" display

De dubbla breda 12,3" skärmarna och den flytande modulen skapar ett högteknologiskt intryck.

 

KONA Interior Ambient Text Picker

Kupébelysning

Subtil och diskret kupébelysning höjer användarupplevelsen och bekvämligheten.

KONA Interior Seats Text Picker

Baksäte

Den bakre kurvlösa sätesbänken förstärker KONA:s urbana designestetik från 2000-talet. Interiörens vardagsrumslika utrymme skapar en unik upplevelse med maximal användbarhet, komfort och bekvämlighet. Bakom den bakre raden finns ett maximerat lastutrymme.

 

KONA Interior Shift By Wire Text Picker

Elektronisk växelväljare

Med det elektroniska växelreglaget flyttat från mittkonsolen till framför ratten, skapas en stilren layout och extra plats för tillhörigheter i utrymmet mellan de främre stolarna.

Drivlinor

Flera drivlinor – större frihet

De nya versionerna av KONA – som inkluderar KONA, KONA Hybrid, KONA Electric och en sportig N Line-version – delar en gemensam arkitektur men med unik styling för respektive modell.

Flera stylingelement skiljer drivlinevarianterna åt

Elbilsversionen får en luftintagsgrill och bakre stötfångare med detaljer i pixelgrafik, 19-tumsfälgar i pixeldesign, en svart omfamnande linje med svarta sidospeglar och svart tak som tillval. KONA och KONA Hybrid delar en djärv och robust design av stötfångare och hasplåt, tillsammans med svarta skärmbreddare. N Line-versionen stoltserar med tillvalen svart tak och svarta sidospeglar, spoiler av vingmodell, mer aggressiv främre och bakre design med vingformad stötfångare som framhäver en lägre hållning, markerade 19-tumshjul, dubbla ljuddämpare och silverfärgad sidokjol.

Håll dig uppdaterad

Fler detaljer om helt nya Hyundai KONA avslöjas de kommande månaderna.

Medan du väntar...

Vill du vara först med det allra senaste om nya generationen KONA? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad.