Egenskaber Topbanner

Egenskaper

KONA erbjuder en rad smarta egenskaper

Få det senaste inom uppkoppling och säkerhet – KONA är utrustad med massor av smart teknik för att stötta din aktiva livsstil.

Säkerhet

Ännu större säkerhet i trafiken

Inget är viktigare än säkerheten. Hyundai KONA är därför uppdaterad med en rad nya säkerhetsfunktioner som standard. Hyundai Smart Sense – är hjärtat i vårt banbrytande säkerhetssystem – och gör alla dina resor trygga och säkra.

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här standardfunktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

 

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Rörelsedetektor (LVDA)

Den här smarta funktionen meddelar föraren med en signal när framförvarande fordon börjar röra på sig igen efter att ha stått stilla, t.ex. vid ett stoppljus eller i en kö.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Full koll på korsande trafik

Full koll på korsande trafik

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när du backar ut från ställen där sikten är skymd. Systemet varnar dig både visuellt och med en ljudsignal.

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på instrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I KONA övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om du lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt. En ny standardfunktion.

Utökad automatisk nödbroms

Utökad automatisk nödbroms

Ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är standard och kan nu även registrera fotgängare och cyklister.

Uppkoppling

Klassens bästa uppkoppling

Hyundai KONA är givetvis uppgraderad med den alla senaste tekniken, däribland möjlighet till Bluelink®, som innebär att du kan styra många av bilens funktioner via din mobiltelefon. Med den stora 10,25” pekskärmen ingår det även en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services.
Ny 10,25” pekskärm

Ny 10,25” pekskärm

Den stora pekskärmen är snyggt integrerad i mittkonsolen. All navigation, infotainment och klimatval kan du styra enkelt och smidigt härifrån.

Beroende på utrustningsnivå

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är standard och gör din resa ännu smartare och bekvämare. Spegla dina favorit-appar på den 8” stora pekskärmen.

KRELL Premium ljudsystem

KRELL Premium ljudsystem

Den exklusiva ljudanläggningen från KRELL ger ett fantastiskt ljud i hela bilen tack vare tolv högtalare och en 200 mm subwoofer. Bara att skruva upp volymen och njuta!

Beroende på utrustningsnivå

Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Den trådlösa uppladdningsfunktionen i mittkonsolen är nu ännu kraftfullare och snabbare. Glöm skrymmande och besvärliga sladdar!

Beroende på utrustningsnivå

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna standardfunktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Hyundai LIVE Services

Med den 10,25” pekskärmen med navigation ingår det en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services. Njut av tjänster så som trafikinformation, väder, POI, lediga parkeringsplatser och fartkameravarning.
Personlig användarprofil

Personlig användarprofil

Spara dina personliga inställningar som språkval och navigationstyp i LIVE Services-systemet, så slipper du börja om på nytt när du kliver in i KONA.

Bränsle- och laddpriser

Bränsle- och laddpriser

Hitta ett tankställe eller en laddningsstation nära dig, och se vilket alternativ som är billigast. Informationen uppdateras löpande så att du alltid hittar det bästa priset.

Parkering

Parkering

Hitta snabbt en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner.

Väder

Väder

Det kan vara bra att känna till väderprognosen när du påbörjar din resa. Du kan alltid hålla ett öga på vädret för din aktuella position, destination eller favoritplats.

Fartkameravarning

Fartkameravarning

Varnar dig för både fasta och mobila fartkameror på vägen så du kan koppla av under körningen.

Där lokal lagstiftning tillåter det.

Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser (Point of Interest). Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör.

Bluelink®-appen

Med Bluelink-appen är du alltid ansluten till din KONA. Du kan enkelt kontrollera bilens bränslenivå, planera din resväg på förhand och mycket mer – direkt i mobilen.
Ladda ner appen

Ladda ner appen

Du kan ladda ned Bluelink®-appen från Google Play eller hämta den i Apple App Store.

Mer om Bluelink®

Komfort

Komfort i toppklass

När det kommer till bekvämlighet är KONA utrustad med ett brett utbud av innovativa funktioner och lösningar för att göra tiden i bilen till ett rent nöje – både för dig som förare och dina medpassagerare.
Uppvärmda framsäten

Uppvärmda framsäten

Varmt på vintern och härligt svalt på sommaren. Framsätena i KONA har eluppvärmda framsäten som standard.

Bekvämt i baksätet

Bekvämt i baksätet

Passagerarna som färdas i baksätet kan du också ge möjligheten att njuta av uppvärmda säten. Dessutom finns ett lättillgängligt USB-uttag så att alla enkelt kan ansluta sina digitala enheter.

Beroende på utrustningsnivå

LED-stämningsbelysning

Den nya belysningen invändigt lyser upp mittkonsolen och fotutrymmet vid förarsätet vilket förstärker bilens moderna utstrålning.

Beroende på utrustningsnivå

 

Elektronisk handbroms

Elektronisk handbroms

Den elektroniska handbromsen kan enkelt aktiveras och avaktiveras med ett enda knapptryck. Du finner den på bilens mittkonsol.

Beroende på utrustningsnivå

 

 

Backkamera

Backkamera

Backkameran är standard och gör det enkelt att backa och ger dig god sikt bakom bilen när du lägger i backen på din KONA.

Head-Up Display

Head-Up Display

Projicerar viktig information direkt på vindrutan, bland annat navigation, hastighet och trafikvarningar med mera.

Beroende på utrustningsnivå

Växlingspaddlar på ratten

Växlingspaddlar på ratten

Gillar du att ha kontroll? Väljer du en KONA med 7-växlad automatisk dubbelkopplingslåda (DCT) får du rattmonterade växlingspaddlar som standard.

Prestanda

Förbättrade motorer för ännu mer körglädje

Bättre kontroll, styrning och dynamik. Samtliga motoralternativ i Hyundai KONA ger dig en stabilare körupplevelse bakom ratten. Välj bland två effektiva T-GDi bensinmotorer.
Performance 1 120 Hk

1.0 T-GDi

1.0-liters motorn ger 120 hk och har en 6-stegad manuell växellåda. En 7-stegad automatisk dubbelkopplingslåda (DCT) finns som tillval. Högsta vridmoment: 172 Nm med 6 växlar, 200 Nm med 7 växlar.

Performance 2 198 Hk

1.6 T-GDi

1.6-liters turbomotorn levererar 198 hk och har en 7-stegad automatisk dubbelkopplingslåda (DCT). Högsta vridmoment: 265 Nm.

Förbättrad körkänsla

Förbättrad körkänsla

Vi har förbättrat fjädringen, stötdämpningen och upphängningen för samtliga motoralternativ. Det ger dig en ännu bättre känsla bakom ratten i KONA.

Max dragvikt 1 250 kg

Max dragvikt 1 250 kg

KONA får dra upp till 600 kg obromsat, och upp till 1 250 kg bromsat.

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Utforska den kaxiga designen

Utforska den kaxiga designen

Upptäck N Line

Upptäck N Line

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din KONA