12,3" pekskärm säkerhet i nya generationen Hyundai KONA

Egenskaper

KONA – en ny generations teknik

Nya generationen KONA utmärker sig i segmentet för kompakta SUV:ar med ett imponerande utbud av toppmodern teknik. Luta dig tillbaka med trådlösa anslutningsmöjligheter, smarta bekvämlighetsfunktioner och säkerhets- och förarassistanssystem som standard.

Prestanda

Effektiv bensinmotor

Den effektiva och kraftfulla 1.0-litersmotorn i helt nya KONA kan fås med 6-stegad manuell växellåda alternativt en 7-stegad automatisk dubbelkopplingslåda (DCT). Motorn levererar 120 hk samt ett högsta vridmoment på 172 Nm med den manuella växellådan eller 200 Nm med automatväxellådan.
7-växlad DCT

7-växlad DCT

Den 7-växlade dubbelkopplingslådan (DCT) kombinerar bränsleeffektiviteten och körglädjen hos en manuell växellåda med bekvämligheten hos en automatisk växellåda.

6-växlad manuell växellåda

6-växlad manuell växellåda

Den smidiga 6-växlade manuella växellådan är utformad för snabba och exakta växlingar.

Uppkoppling

En ny nivå av uppkoppling

Upplev en ny nivå av sömlös uppkoppling i helt nya KONA. Infotainmentsystemet visar intuitiv avancerad grafik i perfekt harmoni mellan skärmarna. Med den senaste versionen av Bluelink får du dessutom fullständiga OTA-uppdateringar (Over the Air) av fordonets mjukvara.
Kona Ice Egenskaber Digital Connectivity Breaker Stor (1)
Interiör design kupé Hyundai KONA 2023.
Bluelink® Connected Car Services

Bluelink® Connected Car Services

Bluelink® gör det möjligt för dig att styra en rad funktioner i bilen från din mobiltelefon eller med hjälp av röststyrning, för att göra din vardag i helt nya KONA ännu bekvämare.

Mer om Bluelink®

Alltid uppdaterad med OTA

Alltid uppdaterad med OTA

Helt nya KONA kommer med kompletta Over The Air (OTA) mjukvaruuppdateringar, en funktion som gör det möjligt att trådlöst hålla alla bilens system uppdaterade.

Mer om OTA

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Med hjälp av Apple CarPlay™ och Android Auto™ kan du enkelt spegla din smartphone på den stora 12,3" pekskärmen.

Säkerhet

Smarta säkerhets- och förarassistanssystem

Helt nya KONA är utrustad med Hyundai Smart Sense, vårt avancerade förarassistanssystem. Njut av tryggheten med bl.a. motorvägsassistans som hjälper dig hålla rätt avstånd mitt i körfilen.
KONA Sikkerhed Breaker Stor
KONA Sikkerhed Breaker Lille
Motorvägsassistans (HDA 1.5)

Motorvägsassistans (HDA 1.5)

Motorvägsassistans är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare, som håller säkert avstånd till framförvarande fordon och håller din bil i rätt körfil, även genom kurvor.

Backkamera

Backkamera

Få bättre överblick när du parkerar eller backar. På den stora 12,3" pekskärmen ser du en vyn bakom bilen i realtid för att tryggt kunna undvika att du backar på något.

Kupékamera (ICC)

ICC-systemet använder en kamera i kupén för att analysera förarens ansikte och i händelse av dåsighet eller ouppmärksamhet, varna föraren eller ingripa om det behövs.

Automatisk nödbroms (FCA-JT)

Bromsar automatiskt bilen för att undvika kollision. Med hjälp av radar och/eller frontkameran övervakar systemet vägen framför dig och varnar dig om kollisionsrisk med fordon, cyklister eller fotgängare föreligger. Vid vänstersväng i korsningar, genom att aktivera nödbromsen om kollisionsrisk med mötande trafik föreligger.

Dödavinkelvarnare (BCW)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om ett annat fordon upptäcks, indikeras detta genom att en varningslampa tänds på ytterbackspegeln. Om du därefter aktiverar blinkern, hörs en varningssignal.

Aktiv filhållningsassistans (LKA)

Filhållningsassistansen varnar föraren om bilen är på väg ut ur körfältet, och kan aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Varningssystem för korsande trafik bakom bilen (RCCA)

När du backar ut från områden med dålig sikt varnar systemet inte bara om fordon närmar sig från sidan – det ansätter även bromsarna automatiskt.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer

Komfort

Större och smartare interiör

Helt nya KONA erbjuder storartad komfort och bekvämlighet. Tack vare den uppskalade storleken får du en rymlig och flexibel kupé som blir ett slags andra vardagsrum.
Dubbel 12,3" display

Dubbel 12,3" display

Den flytande modulen skapar ett högteknologiskt intryck med sina dubbla breda 12,3" skärmar för infotainment och instrumentering.

Elmanövrerad baklucka

Elmanövrerad baklucka

Välj till elmanövrerad baklucka som öppnas automatiskt när bilnyckeln är i närheten i 3 sekunder. Du kan dessutom anpassa hur mycket luckan ska öppnas.

Sollucka

Sollucka

Öppna upp för världen och låt solen titta in genom att välja till den stora solluckan i helt nya KONA.

LED-stämningsbelysning

LED-stämningsbelysning

Skapa den perfekta atmosfären. Den subtila LED-stämningsbelysningen i instrumentpanelen och framdörrarna låter dig välja bland 64 konfigurerbara färger för att sätta din egen känsla i varje situation.

Elektronisk växelväljare

Elektronisk växelväljare

Allt du behöver inom räckhåll. Den eleganta shift-by-wire-växelspaken till din automatväxlade KONA är placerad precis bakom ratten och ger dig snabb, intuitiv och precis manövrering.

Rattpaddlar

Rattpaddlar

Växla upp eller ner själv i din automatväxlade KONA med rattpaddlar för en mer dynamisk körupplevelse.

Körlägesväljare

Körlägesväljare

Ändra körläge med en knapptryckning. Välj mellan Eco, Normal och Sport för att anpassa körstilen för din KONA till rådande situation eller humör.

Förvaring

Mugghållare

Vad vill du läsa mer om?

Utforska den djärva designen

Utforska den djärva designen

Tillbaka till översikt

Tillbaka till översikt

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din KONA.