Hyundai IONIQ 5 sikkerhed

Säkerhet IONIQ 5

Banbrytande funktioner

IONIQ 5 är den första Hyundai-modellen som är utrustad med nivå två av förarassistanssystemet, Highway Driving Assist, plus det avancerade säkerhetssystemet, Hyundai Smart Sense. Det ger dig tillgång till en lång rad avancerade säkerhetsfunktioner baserade på den allra senaste teknologin – vilket ger dig högsta möjliga trygghet i trafiken.
Avancerad head-up display

Avancerad head-up display

För första gången i en Hyundai har IONIQ 5 en head-up display med AR-funktioner som förvandlar vindrutan till en stor skärm. I ögonhöjd projiceras viktiga kördata, trafikvarningar och aktuell hastighet med mera.

Beroende på version

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

IONIQ 5 har ett avancerat airbagsystem som innehåller sju olika airbags, däribland en centrerad airbag som är placerad mellan bilens framsäten.

Nästa generations förarassistanssystem

Nästa generations förarassistanssystem

IONIQ 5 är den första serietillverkade Hyundai-modellen med det nya förarassistanssystemet, Highway Driving Assist II, som kan hjälpa dig med allt från att kontrollera hastighet, räckvidd och filbyte under körning.

Extrautrustning

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Beroende på version

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande: bilens position och körriktning, tidpunkt för olyckan och bilmodell.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

Ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är standard och registrerar fordon, cyklister och fotgängare.

 

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

 

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när man backar ut från ställen där sikten är skymd. RCCW varnar föraren både visuellt och med en ljudsignal.

 

Backsensor med stoppfunktion (RCTA)

När du lägger i backen på IONIQ 5 registrerar backsensorn om fordon närmar sig från sidan och varnar dig. Funktionen kan också bromsa för fordon om det behövs.

 

Filhållningsassistans, aktiv (LKA)

Filhållningsassistansen använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

 

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Parkering är enkelt. Med denna funktion parkerar bilen sig själv, utan att någon finns i bilen. Den kan också köra ut igen, så att det blir lätt för dig att komma in.

 

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på intrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

 

Smart Cruise Control (NSCC)

Använder navigationssystemet för att förutse kommande kurvor eller motorvägar och justerar hastigheten för säkrare körning.

 

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Helljusassistans (HBA)

Helljusassistans (HBA)

Registrerar såväl mötande fordon som sådana som ligger framför i det egna körfältet och bländar automatiskt ner till halvljus för att inte blända andra trafikanter. När systemet inte registrerar några andra fordon, bländar det automatiskt upp till helljus igen.

Vad vill du läsa mer om?

En helt ny prestanda

En helt ny prestanda

Mer om prestanda
Supersnabb uppladdning

Supersnabb uppladdning

Mer om uppladdning
Alltid uppkopplad i farten

Alltid uppkopplad i farten

Mer om uppkoppling
Oslagbar komfort

Oslagbar komfort

Mer om komfort