Hyundai IONIQ 5 interiör egenskaper.

Egenskaper

IONIQ 5 har banbrytande egenskaper

Med en kombination av fantastisk prestanda, ett otroligt utbud av smart teknik och en räckvidd på upp till 507 km är IONIQ 5 en banbrytande elbil. Den har skapats för att ta dig längre med blixtsnabb uppladdning och elegant stil.

Hyundai IONIQ 5 digital sidobackspegel.
Hyundai IONIQ 5 interiör livsstil.

Prestanda

IONIQ 5 höjer ribban för elbilar

Med imponerande design och kördynamik, samt ett lättviktsbatterisystem på 800 volt som möjliggör blixtsnabb laddning, kan IONIQ 5 leverera hisnande prestanda. Allt är möjligt tack vare att den bygger på Hyundais helt nya elektriska plattform E-GMP som är en teknisk milstolpe inom e-mobilitet.
Acceleration

Acceleration

325 hk låter dig accelerera från 0-100 km/h på bara 5,1 sekunder.

Beroende på version

Räckvidd

Räckvidd

Njut av upp till 507 km räckvidd på en enda laddning.

Toppfart

Toppfart

IONIQ 5 erbjuder fantastiska sportiga köregenskaper och en toppfart på 185 km/h.

Dragkraft

Dragkraft

Fyrhjulsdrift och dragkapacitet på upp till
1 600 kg gör att du tryggt och säkert kan köra din last precis dit den ska.

Hyundai IONIQ 5 elmotor.

Fyrhjulsdrift

IONIQ 5 med fyrhjulsdrift drivs av två kraftfulla elmotorer som ger en total effekt på 239 kW och ett vridmoment på 605 Nm.

Acceleration: 0-100 km/h på 5,1 sekunder

Tvåhjulsdrift

Väljer du tvåhjulsdrift drivs bilen av en elmotor med en effekt på 168 kW och ett vridmoment på 350 Nm.

Acceleration: 0-100 km/h på 7,3 sekunder

Hyundai IONIQ 5 elmotor.

Fyrhjulsdrift

IONIQ 5 med fyrhjulsdrift drivs av två kraftfulla elmotorer som ger en total effekt på 173 kW och ett vridmoment på 605 Nm.

Acceleration: 0-100 km/h på 6,1 sekunder

Tvåhjulsdrift

Väljer du tvåhjulsdrift drivs bilen av en elmotor med en effekt på 125 kW och ett vridmoment på 350 Nm.

Acceleration: 0-100 km/h på 8,5 sekunder

Högpresterande 800 V batterisystem

Högpresterande 800 V batterisystem

IONIQ 5 är en av de första serietillverkade bilar med ett 800 volts lättviktsbatterisystem. Det möjliggör blixtsnabb uppladdning och jämn hög elektrisk prestanda.

En eller två elmotorer

En eller två elmotorer

IONIQ 5 finns i en fyrhjulsdriven version med två elmotorer eller en tvåhjulsdriven version med en enkel elmotor.

HTRAC™-fyrhjulsdrift

HTRAC™-fyrhjulsdrift

Den elektriska HTRAC-fyrhjulsdriften, gör det säkrare och bekvämare att köra IONIQ 5 på hala stadsgator och ojämna landsvägar.

Justerbar bromskraftsåtervinning

Justerbar bromskraftsåtervinning

Det regenerativa bromssystemet gör att du får ut ännu mer energi under varje resa. Som förare kan du lätt justera nivån för hur mycket energi som ska återvinnas vid inbromsning via paddlarna på baksidan av ratten

Elektrisk plattform

Driver den elektriska eran framåt

IONIQ 5 är den första modellen som bygger på Hyundais nya elektriska plattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Detta möjliggör supersnabb laddning, ökad räckvidd, mer plats i kupén och bättre hantering. Batteripaketets placering lågt i chassit förbättrar viktfördelningen mellan fram- och bakvagnen vilket ger ökad aerodynamisk effektivitet.
Hyundai IONIQ 5 E-GMP elbilsplattform.

En ny standard-plattform

Den nya elektriska plattformen E-GMP (Electric-Global Modular Platform) innebär att batteridrivna Hyundai-modeller kan anpassas i mycket större utsträckning, och erbjuda fördelar som kraftfullare prestanda, längre räckvidd och mer utrymme.

Hyundai IONIQ 5 elbilsbatteri plattform.

Elektrisk prestanda

Utrymmet som vanligtvis skulle upptas av en konventionell förbränningsmotor har vigts åt elmotorn, som har placerats lågt i chassit. Den låga placeringen av batteripaketet ger också optimal viktfördelning mellan fram- och bakvagnen, så att du kan njuta av kraftfull elektrisk prestanda och stabila köregenskaper i höga hastigheter.

Hyundai IONIQ 5 innovativ säkerhet elbilsplattform.

Designad för säkerhet

E-GMP kombinerar karaktäristiska designdetaljer som den breda hjulbasen med krocksäkerhet, maximalt passagerarutrymme och batterisäkerhet.

Flexibla säten

Flexibla säten

Det helt plana golvytan gör det också möjligt att arrangera fram- och baksätena på många olika sätt för att passa alla situationer och resor – vilket resulterar i en innovativ elektrifierad upplevelse.

Mer benutrymme

Mer benutrymme

Den låga placeringen av batteripaketet och den plana golvytan resulterar i mycket mer benutrymme för passagerarna.

 

Rymligare kupé

Rymligare kupé

E-GMP plattformen har också gett möjlighet att skapa en helt ny öppnare interiörkänsla. Klimatanläggningen har flyttats och ryms i den främre delen av bilen tillsammans med elmotorn – vilket ger otroligt gott om plats för framsätespassagerarna.

Uppladdning

Blixtsnabb uppladdning med upp till 800 V

Ladda hemma över natten eller tillför lite extra räckvidd på en publik laddningsstation. Beroende på vilken typ av elnät du har i bostaden eller vilken typ av laddstation du har tillgång till ger Hyundai IONIQ 5 dig en rad flexibla laddningsmöjligheter. Bilens plattform erbjuder 400-800 volts laddningskapacitet, för ännu snabbare uppladdning.
Påfyllning

Påfyllning

Tillför 100 km räckvidd på bara 5 minuter.

Blixtsnabb uppladdning

Blixtsnabb uppladdning

Du kan ladda från 10–80 % på endast 18 minuter.

Laddtider gäller vid uppladdning under optimala förhållanden med 800 volt.

Hur långt pendlar du?

Se hur många dagar det kan gå mellan laddningarna beroende på pendlingsavstånd och val av batteripaket.

Räckvidd enl. WLTP. Räckvidden kan variera beroende på vägförhållanden, körstil, temperatur m.m. 

Patenterad laddningsteknik

Patenterad laddningsteknik

Hyundais världspatenterade teknik stöttar 400-800 volts laddningsinfrastruktur utan behov av ytterligare komponenter eller adaptrar.

Ladda snabbare än blixten

Ladda snabbare än blixten

Det fantastiska batterisystemet kan ge dig 100 km räckvidd efter bara 5 minuters laddning! En publik likströmsnabbladdare med en effekt på 220 kW kan ladda IONIQ 5 från 10-80 % på endast 18 minuter.

 

 

Fyll på hemma eller på väg

Fyll på hemma eller på väg

Ladda hemma över natten eller fyll på utanför köpcentret – den kraftfulla trefas 11 kW ombordladdaren ger dig en rad flexibla laddningsmöjligheter.

Mindre väntetid och större flexibilitet

Mindre väntetid och större flexibilitet

Batterisystemet stöttar både 400 V och 800 V laddningsinfrastruktur vilket ger dig möjlighet att både ladda snabbt och använda flera olika typer av laddstationer.

Hyundai IONIQ 5 snabbladdning IONITY.

Snabbladdning 10-80%

77,4 kWh-batteripaket

Med en 350 kW DC-snabbladdare kan du ladda IONIQ 5 upp till 80% på cirka 18 min. Om du istället använder en laddare med en effekt på 50 kW tar uppladdning cirka 57 min.

58 kWh-batteripaket

Att ladda IONIQ 5 med det mindre batteripaketet upp till 80% med hjälp av en 350 kW DC-snabbladdare tar ungefär 18 min. Om bilen är ansluten till en 50 kW snabbladdare landar uppladdningstiden på cirka 46 min.

 

Hyundai IONIQ 5 laddning hemma elbil.

Standardladdning 10-100%

77,4 kWh-batteripaket

När bilen är ansluten till en laddbox hemma eller en offentlig AC-laddare tar en full laddning cirka 6 timmar och 6 minuter.

58 kWh-batteripaket

Att ladda en bil fullt med det mindre batteripaketet med hjälp av en laddbox hemma eller en offentlig AC-laddare tar cirka 4 timmar och 59 minuter.

 

De beräknade laddningstiderna är cirkatider, och tar inte hänsyn till eventuella effektförluster i omvandlingsfasen. Hur snabbt bilen kan laddas beror på vilken effekt laddaren har. Ju högre effekt desto kortare uppladdningstid. Andra faktorer som också kan påverka laddningstiden är rådande väderlek, elanläggningens anslutning och belastning samt batteriets aktuella temperatur och uppladdningsnivå.

Säkerheten i en elektrifierad bil

Säkerheten i en elektrifierad bil

Precis som för alla bensin- och dieseldrivna Hyundai-bilar är säkerheten högsta prioritet när det gäller utformningen av våra elektrifierade bilar. Ta reda på mer om hur bilarna är konstruerade för att maximera säkerheten vid exempelvis olyckor.

Mer om säkerhet

Komfort

Bekvämare resor med smart teknik

IONIQ 5 omdefinierar synen på e-mobilitet med sitt breda utbud av högteknologiska funktioner som både är unika, smarta och roliga att använda. IONIQ 5 främjar också en mer hållbar elektrifierad livsstil med sin innovativa V2L-funktion, som låter dig använda eller ladda andra elektriska enheter, både när du är på väg eller stannat på resmålet.
Ladda i kupén när du är på väg

Ladda i kupén när du är på väg

Med IONIQ 5 Vehicle-to-Load (V2L) kan du ladda elektriska apparater inuti kupén via ett uttag som är placerade under andra sätesraden.
Eller när du står still på resmålet

Eller när du står still på resmålet

Och med hjälp av en omvandlare, som ansluts till den externa laddningsporten, kan du använda eller ladda elektriska enheter upp till 3,6 kW även när bilen är avstängd.
2-zons klimatanläggning

2-zons klimatanläggning

Låt alla få som de vill! En 2-zons automatisk klimatanläggning ger frisk luft och rätt temperatur för samtliga passagerare i IONIQ 5.

Flexibla säten

Flexibla säten

Både fram- och baksätena är elmanövrerade. Passagerarna bak kan enkelt justera baksätet fram och tillbaka, medan framsätena kan fällas ned hela 90 grader – för optimal avkoppling under tiden du laddar bilen.

Extra utrymme framtill

Extra utrymme framtill

Där den konventionella förbränningsmotorn normalt sitter framtill i bilen, finns det istället plats för bagage i IONIQ 5 – upp till 57 liter som du kan fylla med precis vad du vill!

584 liters bagageutrymme

584 liters bagageutrymme

Bagageutrymmet i IONIQ 5 rymmer 527 liter och fäller du ner baksätet ökar det till hela 1 587 liter, perfekt för situationer då du behöver extra gott om plats.

Automatisk baklucka

Automatisk baklucka

Bakluckan öppnas automatiskt när bilen registrerar din Smart Key. Praktiskt när du har händerna fulla. Du kan givetvis ställa in exakt hur högt du vill att bakluckan ska öppnas.

Luftventiler baktill

Luftventiler baktill

Baksätespassagerarna kan njuta av frisk luft som strömmar ut från dedikerade luftventiler.

Uppkoppling

Gör livet så uppkopplat som du önskar

Hyundai IONIQ 5 är givetvis även utrustad med den allra senaste tekniken, däribland Bluelink® som gör det möjligt att styra många av bilens funktioner via en app i din smartphone – eller med röststyrning. Med den 12,3” pekskärmen ingår det dessutom en 3 års prenumeration på Hyundai LIVE Services.
12,3" digital instrumentering

12,3" digital instrumentering

Den 12,3" stora digitala instrumenteringen ger dig snabbt en tydlig överblick över den viktigaste kördatan, som exempelvis hastighet och batteristatus.

12,3" pekskärm

12,3" pekskärm

En stor pekskärm är integrerad i den eleganta instrumentbrädan vid sidan om den digitala instrumenteringen. Härifrån styr du enkelt all navigation, underhållning och klimatval.

Bose® Premium ljudsystem

Bose® Premium ljudsystem

Bose premium ljudsystem levererar unikt ljud genom de åtta högpresterande högtalarna.

Trådlös uppladdning

Trådlös uppladdning

Den trådlösa 15 watt laddplattan med inbyggd kylfunktion är praktiskt placerad i den skjutbara mittkonsolen.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande: bilens position och körriktning, tidpunkt för olyckan och bilmodell.

USB-uttag fram och bak

USB-uttag fram och bak

I framsätet finns ett 12V-eluttag och två USB-uttag, ett med datasupport. I baksätet finns två USB-uttag.

Smart digital sikt bakåt

För första gången finns IONIQ 5 även tillgänglig med videobaserade digitala sidobackspeglar. De ger dig inte bara fri panoramavy bakåt i alla typer av väder, utan förstärker också bilens unika exteriördesign.
Digitala sidobackspeglar

Digitala sidobackspeglar

De innovativa digitala sidobackspeglarna ger dig perfekt sikt bakåt längs bilens båda sidor samt en bredare vinkel än traditionella sidobackspeglar.

Bluelink® Connected Car Services

Håll dig uppkopplad mot IONIQ 5 via din mobiltelefon! Bluelink® Connected Car Services erbjuder en mängd funktioner som underlättar i vardagen och gör körningen till ett rent nöje.
Mer exakta rutter

Mer exakta rutter

Körrutter beräknas med hjälp av en kraftfull server i Bluelink®-molnet. Detta säkerställer mer exakta trafikprognoser, ankomsttider och omberäkningar av rutter.

Hitta laddstationer

Hitta laddstationer

IONIQ 5 hjälper dig att hitta lediga laddningsstationer och ger dig realtidsuppgifter om priser, effekt och kabel-typ.

Stressfri parkering

Stressfri parkering

Du kan snabbt hitta en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner i realtid. 

Användarprofiler

Användarprofiler

Få det precis som du vill ha det. Nu kan du spara dina infotainmentinställningar, så som valt språk och inställningar för Bluetooth och navigering med mera.

Röststyrning

Röststyrning

Du kan både aktivera och reglera funktioner så som klimat, infotainment och rattvärme med hjälp av röststyrning.

Ladda ner appen

Ladda ner appen

Du kan ladda ned Bluelink®-appen från Google Play eller hämta den i Apple App Store.

Mer om Bluelink®

Säkerhet

Innovativa funktioner

IONIQ 5 är utrustad med det avancerade säkerhetssystemet Hyundai Smart Sense. Det ger dig tillgång till en lång rad avancerade säkerhetsfunktioner baserade på den allra senaste teknologin – vilket ger dig högsta möjliga trygghet i trafiken. Vill du kan du även uppgradera till nivå två av förarassistanssystemet Highway Driving Assist.
Full pott av Euro NCAP

Full pott av Euro NCAP

Den oberoende testinstansen Euro NCAP har gett IONIQ 5 högsta möjliga säkerhetsbetyg – 5 stjärnor av 5 möjliga.

Mer om Euro NCAP
Avancerad head-up display

Avancerad head-up display

För första gången i en Hyundai har IONIQ 5 en head-up display med AR-funktioner som förvandlar vindrutan till en stor skärm. I ögonhöjd projiceras viktiga kördata, trafikvarningar och aktuell hastighet med mera.

Nästa generations förarassistanssystem

Nästa generations förarassistanssystem

IONIQ 5 är den första serietillverkade Hyundai-modellen som finns med det nya förarassistanssystemet, Highway Driving Assist II, som kan hjälpa dig med allt från att kontrollera hastighet, räckvidd och filbyte under körning.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

IONIQ 5 har ett avancerat airbagsystem som innehåller sju olika airbags, däribland en centrerad airbag som är placerad mellan bilens framsäten.

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Låter dig se högra och vänstra sidan av din IONIQ 5 på instrumenteringen. Kameror aktiveras när du sätter i gång bilens blinkers och byter körfält.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

Ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är standard och registrerar fordon, cyklister och fotgängare.

 

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

 

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när man backar ut från ställen där sikten är skymd. RCCW varnar föraren både visuellt och med en ljudsignal.

 

Backsensor med stoppfunktion (RCTA)

När du lägger i backen på IONIQ 5 registrerar backsensorn om fordon närmar sig från sidan och varnar dig. Funktionen kan också bromsa för fordon om det behövs.

 

Filhållningsassistans, aktiv (LKA)

Filhållningsassistansen använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

 

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Parkering är enkelt. Med denna funktion parkerar bilen sig själv, utan att någon finns i bilen. Den kan också köra ut igen, så att det blir lätt för dig att komma in.

 

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på intrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

 

Smart Cruise Control (NSCC)

Använder navigationssystemet för att förutse kommande kurvor eller motorvägar och justerar hastigheten för säkrare körning.

 

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Helljusassistans (HBA)

Helljusassistans (HBA)

Registrerar såväl mötande fordon som sådana som ligger framför i det egna körfältet och bländar automatiskt ner till halvljus för att inte blända andra trafikanter. När systemet inte registrerar några andra fordon, bländar det automatiskt upp till helljus igen.

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Utforska den futuristiska designen

Utforska den futuristiska designen

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din IONIQ 5.