IONIQ 5 N Egenskaber Bil Side Topbanner

Egenskaper

Total kontroll med IONIQ 5 N

IONIQ 5 N kombinerar hisnande prestanda med lyxig komfort och ett häpnadsväckande utbud av avancerad teknik för kontroll, bekvämlighet och uppkoppling.

Skapad för racingbanan

Knivskarp kurvtagning

En sportbil för vardagen

Prestanda

Laddad N-prestanda

Öka spänningen i vardagskörningen och vrid upp den till max under helgerna på racingbanan. IONIQ 5 N utnyttjar lärdomar från motorsporten och många år av utveckling i Hyundais Electric Rolling Lab, för att höja N-prestandan till en elektrifierande upplevelse.
Topphastighet

Topphastighet

Sätt ner foten och släpp loss den fulla kraften. Med en topphastighet på 260 km/h är IONIQ 5 N byggd för att locka fram din inre racingförare.

Högt vridmoment

Högt vridmoment

IONIQ 5 N:s högpresterande elmotorer ger varvtal upp till 21 000 RPM. Med N Grin Boost aktiverad får du fri tillgång till 650 hk och 770 Nm.

Ursinnig acceleration

Ursinnig acceleration

Känn det kittla i magen när du trycks tillbaka i stolen. Med kapacitet att gå från 0-100 km/h på 3,4 sekunder är IONIQ 5 N en ändlös källa till körglädje.

Tvåmotorig fyrhjulsdrift med rallyegenskaper

IONIQ 5 N förhöjer N:s karaktäristiska kurvtagning med direkt respons och motorsportinspirerad AWD-kapacitet. WRC-inspirerade integrerade drivaxlar (IDA) både fram och bak har förstärkts för att klara det starka vridmomentet från elmotorn.
Elektronisk differentialspärr

Elektronisk differentialspärr

Njut av optimerad kurvtagning och kontroll med e-LSD på bakaxeln (electronic limited slip differential).

IONIQ 5 N Performance Textpicker14

Förbättrad kaross och chassi

IONIQ 5 N:s vassa kurvtagning grundar sig i förbättringar av body-in-white-strukturen (BIW) med 42 extra svetspunkter och 2,1 meter extra sammanfogningar för ökad styvhet. Motor- och batterifästena har förstärkts, medan de främre och bakre underramarna har förbättrats för att öka styvheten i sidled.

IONIQ 5 N Performance Textpicker15

Mer direkt styrning

För mer responsiv styrning och feedback har rattstången förstärkts med extra rigiditet. Det specialanpassade N Rack-Mounted Motor-Driven Power Steering-systemet har en högre styrutväxling och förbättrad återkoppling av vridmomentet. Dessa förbättringar ger dig en mer direkt och kommunikativ styrupplevelse.

N Torque Distribution

N Torque Distribution

Utnyttja kraften till max. N Torque Distribution ger helt variabel momentfördelning fram och bak, som kan justeras över 11 nivåer.

N Pedal

N Pedal

En intelligent mjukvarufunktion som är utformad för att ge omedelbar inbromsning och större gaspedalskänslighet, för snabb och spännande kurvtagning.

N Drift optimizer

N Drift optimizer

Sofistikerad teknik hjälper till att bibehålla driftvinkeln genom att balansera flera fordonssystem som reagerar i realtid. Med Torque Kick Drift-funktionen kan du simulera kopplingskicken från bakhjulsdrivna bilar för en omedelbar driftstart.

Upplev maximal körglädje

IONIQ 5 N är skapad för att leverera maximal körglädje. Bilen balanserar kraft och kapacitet på racingnivå med möjligheten till komfortabel daglig pendling. Den är verkligen en sportbil för vardagen – byggd för att göra varje ögonblick bakom ratten spännande.
N-ratt

N-ratt

Full kontroll i dina händer. N-ratten i läder ger utmärkt grepp och direkt åtkomst till körfunktioner, som växelpaddlarna samt N Grin Shift och Drive Mode-knapparna.

N-stolar

N-stolar

De förstärkta N-skålstolarna är byggda för högprestandakörning och ger ett stadigt stöd för över- och underkroppen vid acceleration och skarp kurvtagning, så att du behåller kontrollen i alla lägen.

Centerkonsol

Centerkonsol

IONIQ 5 N:s mittkonsol är optimerad för körning på bana, med knäskydd och stöd för smalbenen samt ett skjutbart armstöd. En förlängning av den nedre delen av konsolen ökar styvheten ytterligare för att stödja sportkörning.

Känn prestandan

Känn prestandan

N e-Shift-teknik ger dig en känsla av kontroll över kraftöverföringen och en tydlig förnimmelse av att skifta mellan växlar för bättre förarfeedback och kontroll.

Hör prestandan

Hör prestandan

Hör och känn din körning – N Sound+ använder ett system med 10 högtalare som dynamiskt reagerar på hur du kör, baserat på hastighet och gaspedalsposition.

N Road Sense

N Road Sense

Låt IONIQ 5 N visa vägen. Denna kamerabaserade funktion föreslår automatiskt aktivering av N-läget när vägskyltar för dubbelkurva upptäcks.

Banbrytande teknik för maximal prestanda på banan

IONIQ 5 N är utrustad för att prestera på racingbanan med ett spännande utbud av innovativa funktioner. På banan stöds du av banbrytande teknik som låter dig leva ut dina racingfantasier i verkligheten.
IONIQ 5 N Performance Bil Beraker Stor 2
IONIQ 5 N Performance Bil Beraker Lille 2
Hyundais mest kraftfulla bromssystem

Hyundais mest kraftfulla bromssystem

IONIQ 5 N har optimerats för vänsterfotsbromsning och har 400 mm bromsskivor fram med fyrkolvs monoblock-kalibrar, 360 mm bakre bromsskivor samt optimerat luftflöde för effektiv kylning.

Högpresterande däck

Högpresterande däck

IONIQ 5 N är utrustad med 275/35R21 Pirelli P-Zero-däck för förbättrad väghållning och bättre grepp på banan.

21” aluminiumfälgar

21” aluminiumfälgar

De smidda 21” aluminiumfälgarna ser fantastiska ut samtidigt som de förbättrar köregenskaperna och greppet genom minskad vikt.

N Brake Regen

N Brake Regen

Det regenerativa bromssystemet där elmotorerna bromsar bilen används vanligtvis för att ladda batteriet. Det har omtolkats i IONIQ 5 N för att även förbättra bromsprestandan. Systemet ger en decelerativ kraft på upp till 0,6 G, vilket är en branschledande siffra.

Elektroniskt styrd fjädring

Elektroniskt styrd fjädring

Mer prestanda eller mer komfort? Du väljer själv! Med elektroniskt kontrollerad fjädring kan du justera fjädringens styvhet beroende på vilket körläge du väljer: N/Sport/Normal.

Racingprestanda med banbrytande teknik

Med en bil som är så kapabel att leverera ren och otyglad spänning som IONIQ 5 N gör vänjer du dig snabbt vid att köra med ett leende på läpparna. Full av innovativ teknik och flera exklusiva funktioner som bidrar till kapacitet för racingbanan, som N Grin Boost, N Launch Control, N Battery Preconditioning och N Race.
N Grin Boost

N Grin Boost

Njut av ökat vridmoment och effekt upp till 478 kW / 650 hk när du trycker på N Grin Boost-knappen. En boost som ger dig acceleration från 0-100 km/h på bara 3,4 sekunder.

N Launch Control

N Launch Control

Kom iväg som ett proffs. Launch Control hjälper dig att accelerera din bil från stillastående så snabbt som möjligt genom att kontrollera motorns vridmoment.

N Battery Preconditioning

N Battery Preconditioning

Optimerar battericellerna till den mest effektiva temperaturen. Välj "Drag"-läget för en kort stunds full effekt eller "Track"-läget om vill köra flera varv.

N Race

N Race

N Race-funktionen optimerar elbilens uthållighet på banan med en motorsportinspirerad metod för att maximera resurserna och ge snabbast möjliga varvtider.

IONIQ 5 N Performance Bil Beraker Stor 1
IONIQ 5 N Performance Bil Beraker Lille 1

Uppladdning

Kraftfull laddning

Ladda hemma över natten eller fyll på vid en snabbladdningsstation längs vägen på bara några minuter. IONIQ 5 N är utrustad med ett innovativt 800V-batterisystem som möjliggör några av branschens snabbaste laddningstider. Samtidigt är den även kompatibel med 400V-laddning och AC-laddning.
Ultrasnabb laddning

Ultrasnabb laddning

800V-batterisystemet i IONIQ 5 N kan öka räckvidden med 100 km på 5 minuter! Med stöd för laddning på upp till 350 kW vid en snabbladdningsstation (DC) laddar du från 10 % till 80 % på 18 minuter.

Mindre väntan, mer flexibilitet

Mindre väntan, mer flexibilitet

Snabbare in och ut ur snabbladdningsstationer. 400V- och 800V-tekniken ger dig flexibiliteten att använda olika typer av laddare om en typ är upptagen.

AC-laddning

AC-laddning

Ladda hemma över natten med en laddbox eller medan du är i mataffären för att handla – den kraftfulla 11 kW ombordladdaren ger dig en rad flexibla möjligheter för AC-laddning.

Hur långt pendlar du?

Se hur många dagar det kan gå mellan laddningarna beroende på pendlingsavstånd och val av batteripaket.

Räckvidd enl. WLTP. Räckvidden kan variera beroende på vägförhållanden, körstil, temperatur m.m. 

Teknik

Skönheten i stora skärmar och BOSE-ljud

Den elegant intuitiva instrumentpanelen är sömlöst integrerad med två skärmar: en 12,3” infotainmentpekskärm och en 12,3” digital instrumentering med en högteknologisk look som ger en fullständig överblick över bilens funktioner.
12,3” digital instrumentering

12,3” digital instrumentering

Den fullt digitala 12,3” instrumenteringen ger dig viktig information om exempelvis hastighet och batteriets laddningsstatus där du kan se den bäst: rakt framför dig.

12,3” infotainmentskärm

12,3” infotainmentskärm

Få enkel åtkomst till alla uppkopplingsmöjligheter och bilens avancerade prestandainställningar via den helt digitala 12,3” stora infotainment-pekskärmen.

BOSE premium ljudsystem

BOSE premium ljudsystem

BOSE avancerade ljudsystem levererar enastående akustik med åtta högtalare i toppklass, optimalt inställda för att ge ett fantastiskt ljud.

Ladda dina enheter med bilen

Från elcyklar till smartphones – ladda dina prylar med bilen! Med sin innovativa V2L-funktion gör IONIQ 5 N att du fritt kan använda och ladda alla elektriska enheter, som elcyklar, skotrar eller campingutrustning – var du än befinner dig.
Vehicle-to-Load (V2L)

Vehicle-to-Load (V2L)

Nu kan du driva vilken enhet som helst eller ladda elektrisk utrustning upp till 3,6 kW med den inbyggda 230V-kontakten. Med hjälp av en omvandlare som du ansluter till den externa laddporten kan du driva enheter upp till 3,6 kW – även när bilen är avstängd.

Trådlös laddning

Trådlös laddning

Snabbt, smart och enkelt – den trådlösa snabbaddningsporten i mittkonsolen har en kylfunktion som motverkar överhettning av telefonen så att du kan ladda tryggt.

USB-C fram och bak

USB-C fram och bak

Utrustad med ett 12V-uttag och 3 USB-uttag för de främre sätena: två USB-C och en USB-A med datastöd. För den bakre sätesraden finns även 2 USB-portar.

Uppkoppling

Håller dig fullt uppkopplad

IONIQ 5 N är utrustad med ett stort utbud av intuitiv teknik som gör att du kan vara precis så uppkopplad som du vill. Smarta uppkopplingsfunktioner som Bluelink® Connected Car Services låter dig styra din bil från din telefon eller med din röst. En kostnadsfri treårsprenumeration på Hyundais LIVE Services ingår också i navigationssystemet.
Bluelink Connected Car Services

Bluelink Connected Car Services

Bluelink ger dig sömlös uppkoppling och smarta funktioner som gör din tid i bilen enklare och bekvämare.

Mer om Bluelink
Alltid uppdaterad med OTA

Alltid uppdaterad med OTA

Dra nytta av kontinuerliga prestandauppdateringar och nya funktioner genom Over The Air-mjukvaruuppdateringar för bilen.

Läs mer
Live Services

Live Services

Hyundai LIVE Services-abonnemanget hjälper dig att hitta laddstationer – och priser – samt att navigera till din destination med trafik- och väderinformation i realtid.

Läs mer
Amazon Music

Amazon Music

Streama din favoritmusik och spellistor med Amazon Music i IONIQ 5 N.

Läs mer
Apple CarPlay™  och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Tack vare trådlös Apple CarPlay™ och Android Auto™ kan du spegla din smartphones appar och musik på den stora infotaintmentskärmen, utan att behöva koppla in telefonen med sladd.

Hyundai Digital Key 2

Hyundai Digital Key 2

Med nya Hyundai Digital Key 2 kan du använda din smartphone för att låsa och låsa upp dörrarna. Du kan även ställa in appen att låsa upp bildörrarna automatiskt när du närmar dig. Nu kan du ha telefonen i fickan och starta bilen genom att helt enkelt trycka på start.

Läs mer

Komfort

Utomordentlig kraft möter smart komfort

N-seriens fokus på kraft och prestanda betyder inte att vi prioriterat bort komfort. Med sitt breda utbud av smarta komfortfunktioner är IONIQ 5 N verkligen en racingbil för vardagen.
IONIQ 5 N Egenskaber Bil Beraker Stor 1
IONIQ 5 N Egenskaber Bil Beraker Lille 1
Behåll kylan

Behåll kylan

Automatisk tvåzons-luftkonditionering låter föraren och passageraren ställa in önskad temperatur individuellt. Passagerarna i baksätet har individuella luftinsläpp. En värmepump ser till att du kan köra AC utan att tömma elbilsbatteriet.

Panoramatak

Panoramatak

Släpp in solen. Det fasta panoramaglastaket skapar en ljusare atmosfär i kupén. Den motoriserade rullgardinen kan aktiveras med en knapptryckning för att skydda mot intensiv sol under varma dagar.

Smart automatisk baklucka

Smart automatisk baklucka

Den elmanövrerade bakluckan öppnas när bilnyckeln är nära i minst 3 sekunder. En smidig funktion som är praktisk om du har båda händerna fulla när du kommer ut från affären.

Rymligt och flexibelt bagageutrymme

Alla dagar kan inte tillbringas på racingbanan. Ibland behöver du lasta saker och ta dem med dig i bilen. IONIQ 5 N ger dig gott om utrymme med ett bagageutrymme på 527 liter, vilket ökar till drygt 1 600 liter med baksätena helt nedfällda. För extra flexibilitet kan baksätet skjutas framåt upp till 135 mm och fällas i förhållandet 6:4.

Säkerhet

Trygghet för alla situationer

Njut av maximal säkerhet och komfort med den högsta nivån av säkerhets- och förarassistansfunktioner som Hyundai har att erbjuda. IONIQ 5 N har utrustats med de allra senaste funktionerna från det avancerade förarassistanssystemet Hyundai Smart Sense och teknik för nivå 2 autonom körning.
Bättre sikt, större säkerhet

Bättre sikt, större säkerhet

Två praktiska funktioner för bättre sikt: Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM) låter dig se bakåt längs vänster och höger sida på den digitala instrumenteringen. Surround View Monitor (SVM) ger dig en 360-gradersvy runt din bil för att göra manövrering i trånga utrymmen enklare och säkrare.

Nivå 2 autonom körning

Med Highway Driving Assist 2 kontrollerar bilen själv hastigheten, avståndet till andra bilar och hjälper dig när du byter fil.

Fjärrstyrd smart parkeringsassistans 2 (RSPA2)

IONIQ 5 N kan parkera sig själv i flera parkeringsscenarier som parallellparkering, diagonalparkering och vinkelrät parkering samt backa in i och köra framåt ut ur en parkeringsficka själv - med dig stående utanför bilen.

 

Autobroms vid backning (PCA Side/FR/R)

Vid parkering och backing säkerställer PCA-systemet att du varnas för fotgängare eller objekt kring bilen. Systemet aktiverar automatiskt bromsen vid en förestående kollision.

 

Digital mittbackspegel

Digital mittbackspegel

Perfekt sikt bakåt även om baksätespassagerare eller bagage blockerar bakrutan. När den digitala mittbackspegeln är aktiverad använder den en kamera som är monterad i spoilern för att projicera vyn i realtid på spegeln för ett bredare synfält.

Projicerad Head-up display

Projicerad Head-up display

Den avancerade head-up-displayen vägleder dig säkert genom trafiken genom att projicera viktig information så som vägbeskrivningar och trafikvarningar direkt på vindrutan.

Vad vill du läsa mer om?

Upptäck designen

Upptäck designen

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din IONIQ 5 N.
21” Pirelli-däck