IONIQ 5 N Design Bil Side Topbanner

Design

IONIQ 5 N – design möter prestanda

Med utgång i prisbelönta förlagan IONIQ 5 med dess rena, distinkta linjer och minimalistiska strukturer, har IONIQ 5 N förstärkts med högpresterande designelement som balanserar rå kraft med elegant pondus.

IONIQ 5 N Design Bil Beraker Stor 1
IONIQ 5 N Design Bil Beraker Lille 1

Exteriör

Prestandahöjande egenskaper

Precis som alla N-modeller pryds IONIQ 5 N av flera prestandaförbättrande designelement. Den vingliknande bakre spoilern, tillsammans med en aktiv luftklaff i fronten för extra kylning, förstärker modellens sportiga aspekter och maximerar racingpotentialen hos denna unika högpresterande elbil.
Fronten

Fronten

Den dynamiska fronten markeras av en "N Mask Graphic Fascia" med flera funktioner som luftintag och aktiva luftklaffar vilka ger bilen extra kylning. En läppspoiler löper längs den lägre delen av fronten och förstärker bilens låga hållning och prestandauttryck.

Sidan

Sidan

Den lysande orange accentlinjen längst ned på den svarta främre stötfångaren är exklusiv för elektriska N-modeller. Linjen fortsätter längs sidokjolarna för att komplettera en look som får dig att längta efter racingbanan.

Bakdelen

Bakdelen

Baktill bidrar den framträdande N-spoilern av vingtyp till optimal aerodynamisk prestanda. Den bakre diffusern och luftutsläppen med sina iögonfallande detaljer i Luminous Orange understryker IONIQ 5 N:s högpresterande egenskaper och förstärker dess aggressiva styling.

Design som gör skillnad

IONIQ 5 N:s motorsportinspirerade designelement är inte bara skulpterade för att göra ett dynamiskt uttryck – de är alla konstruerade för att förbättra elbilens hisnande prestanda och körglädje.
Främre luftintag

Främre luftintag

De aggressivt skulpterade luftintagen är utformade för optimal aerodynamik och kylning av det högpresterande bromssystemet med 4-kolvs främre bromsok och högfriktionsbelägg.

21" aluminiumfälgar

21" aluminiumfälgar

De stora och djärva 21" aluminiumfälgarna följer exteriörens dynamiska intryck och bidrar till bättre väghållning och grepp genom minskad vikt.

Vingliknande spoiler

Vingliknande spoiler

Den framträdande N-spoilern av vingtyp är längre än på förlagan IONIQ 5 och hjälper till att kontrollera luftflödet för ökad downforce som i sin tur ger dig bättre grepp.

Större, djärvare och kraftfullare

Dimensionerna för IONIQ 5 N skiljer sig från grundmodellen IONIQ 5. Hela bilen är 20 mm lägre och den har blivit 50 mm bredare för att få plats med bredare däck. IONIQ 5 N är dessutom 80 mm längre tack vare den spektakulära diffusern som ger bättre aerodynamik.
IONIQ 5 N Priser Size Front Textpicker SE
IONIQ 5 N Priser Size Side Textpicker SE

Jämför IONIQ 5 N med IONIQ 5

Interiör

Högteknologisk racinginspirerad kupé

Den förarfokuserade kupén skapar en delikat balans mellan lyxig komfort och motorsportinspirerad prestanda. Varje liten detalj är utformad med ett mål i sikte – att göra varje åktur till en spännande upplevelse.
IONIQ 5 N Design Bil Beraker Stor 2
IONIQ 5 N Design Bil Beraker Lille 2
N-sportstolar

N-sportstolar

Sitt bekvämt och säkert i alla lägen. Dessa sportiga säten har en lyxig finish i återvunnen poly-alcantara och läder, med N-logotyper som lyser upp när du öppnar dörren.

Racingpedaler

Racingpedaler

I sann N-anda är IONIQ 5 N:s pedaler utformade för att köra på bana, med större kapacitet att hantera överstyrning, drifting och power slides. Designen minskar risken för att foten glider av vid tvåfotskörning.

Optimerad mittkonsol

Optimerad mittkonsol

Mittkonsolen i IONIQ 5 N är optimerad för bankörning, med skydd för knän och stöd för smalben samt extra förstärkningar för ökad rigiditet. För vardagens komfort finns dessutom ett skjutbart armstöd, USB C, trådlös mobilladdare och mugghållare.

Medvetna sportiga material

IONIQ 5 N:s dynamiska interiör bär exklusiva Performance Blue-kontrastsömmar genomgående i hela kupén. Det nya temat med rutiga flaggor – en racinginspirerad variant av IONIQ 5:s ikoniska parametriska pixlar – återfinns på dörrlisterna, metallpedalerna och fotstödet.
Subtil stämningsbelysning

Subtil stämningsbelysning

Flerfärgad subtil stämningsbelysning sätter en sportig ton tillsammans med IONIQ 5 N:s nya schackrutiga flaggtema på dörrarna.

1. Bio-textilier

Innertaksklädseln innehåller biokomponenter som utvunnits ur sockerrör och majs, tillsammans med polyestergarn. En lösning som är både återvinningsbar och stilren.

2. Färgpigment från uttjänta däck

Medvetna materialval präglar IONIQ 5 N. Färgpigment från uttjänta däck återfinns i dörrhandtag, luftventilernas infattning, rattinfattningen och konsolens sidolist.

3. Biofärg

Många komponenter i IONIQ 5 N är målade med biofärg som innehåller olja utvunnen ur växter som rapsblommor och majs. Bland annat rattkåpan, dörrhandtagens infattning, head up-displayens kåpa och konsolens kåpa.

4. Återvinningsbar dekor

De dekorativa detaljerna i dörren har samma lätthet och struktur som traditionellt koreanskt papper, men är tillverkat av återvinningsbart HDPE (högdensitetspolyeten).

5. Återvunnen poly-Alcantara

N-sportstolarna finns med en lyxig läderfinish och återvunnen poly-Alcantara, som är tillverkad av 60% återvunnen polyester för ytlagret och 100% återvunnen polyester för undertyget.

6. Återvunnet PET-garn

Tillverkning av återvunnen textil genom bearbetning av avfall från PET-plastflaskor och dylikt.

7. Bio TPO

Instrumentpanelens krockskyddsplatta och dörrlisterna innehåller biomaterial utvunnet ur sockerrör. Den innovativa användningen av naturmaterial är ett led i Hyundais arbete att minska användningen av oljebaserade produkter.

Vad vill du läsa mer om?

Djupdyk i alla egenskaper

Djupdyk i alla egenskaper

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten