Egenskaper i 7-sitsiga SUV:en Hyundai SANTA FE.

Egenskaper

Stora SANTA FE är en lyxig 7-sits SUV med hög prestanda

Innovativ teknik i premiumklass med extra fokus på komfort och säkerhet gör SANTA FE till en av de ledande i sin klass. De olika drivlinorna inkluderar hybrid- och plug-in-hybridalternativ vilket ger dig avancerad prestanda och bränsleeffektivitet.

Nedfällt baksäte med ett barn i Hyundai SANTA FE.
SANTA FE ICE Breaker Lille 6

Komfort

Maximal komfort

SANTA FE erbjuder dig det bästa inom komfort och bekvämlighet med ett flexibelt sätessystem och smarta hjälpfunktioner, som exempelvis den elmanövrerade bakluckan. Dessutom kan passagerarna på både andra och tredje sätesraden njuta av mer benutrymme och smarta förvaringslösningar runt om i kupén.

KRELL Premium ljudsystem

Den exklusiva ljudanläggningen från KRELL ger ett fantastiskt ljud i hela bilen tack vare tio högkvalitativa högtalare. Detta härliga kraftpaket drivs av en förstärkare på sammanlagt 589 watt.
Flexiblare än någonsin

Flexiblare än någonsin

Nu kan alla sju passagerare njuta av förstklassig komfort och ännu mer lastutrymme. Den andra och tredje sätesraden kan enkelt delas med hjälp av ett enda knapptryck.

 

Smart elektronisk bagagelucka

Smart elektronisk bagagelucka

Denna smarta funktion säkerställer att det alltid finns tillräckligt med plats för att öppna bakluckan då du exempelvis parkerar mot en vägg.

 

 

360°-kamera

360°-kamera

Trångt parkeringshus? Inga problem! 360°-kameran i nya SANTA FE gör manövreringen lekande lätt och säker.

Integrerad minnesfunktion

Integrerad minnesfunktion

Förutom de vanliga inställningarna (av speglar, ryggstöd, säteslängd med mera) omfattar den integrerade minnesfunktionen i nya SANTA FE även inställning av sätesdynans längd i förarsätet.

 

8-punktssäten

8-punktssäten

Sätena fram på SANTA FE har 8-punktsinställning, som gör att alla kan få en perfekt personlig sittposition.

Head-Up Display

Head-Up Display

Projicerar viktig information direkt på vindrutan, bland annat navigation, hastighet och trafikvarningar med mera.

En man kör 7-sitsiga Hyundai SANTA FE.
Förvaring i mittkonsolen i Hyundai SANTA FE.

Uppkoppling

Nya uppkopplingsmöjligheter

SANTA FE är naturligtvis också uppgraderad med den allra senaste tekniken, däribland Bluelink® som gör det möjligt att styra många av bilens funktioner via en app i din smartphone – eller med röststyrning. Med 10,25" pekskärmen ingår det dessutom en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services.
Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Den trådlösa uppladdningsfunktionen i mittkonsolen är nu ännu kraftfullare och snabbare. Glöm skrymmande och besvärliga sladdar.

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™ gör din resa ännu smartare och bekvämare. Spegla dina favorit-appar på den 10,25" stora pekskärmen.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc.

Bättre trafikinformation

Bättre trafikinformation

Med Hyundai LIVE Services beräknas din rutt via Bluelink-systemets molnbaserade tjänster snarare än via bilens inbyggda navigationssystem. Det möjliggör mer exakta trafikprognoser, mer exakta ankomsttider och mer tillförlitliga omräkningar av rutten.

Håll dig uppkopplad mot din bil via din smartphone

Håll dig uppkopplad mot din bil via din smartphone

Bluelink® Connected Car Services erbjuder en mängd funktioner som underlättar i vardagen och gör körningen till ett rent nöje.

Mer om Bluelink®
En svart Hyundai SANTA FE vid ett broräcke i stadsmiljö.
Hyundai SANTA FE har en 12,3" digital display.

Prestanda

Nya motorer för ökad effektivitet och kraft

SANTA FE har en ny dieselmotor med 202 hk och en ny 8-växlad dubbelkopplingslåda som ger ännu bättre acceleration och bränsleeffektivitet.
Ny 8-växlad dubbelkopplingslåda

Ny 8-växlad dubbelkopplingslåda

För att kunna hantera det kraftfulla vridmomentet från den nya dieselmotorn har vi utvecklat en ny 8-växlad dubbelkopplingslåda, som ger blixtsnabba och bekväma växlingar.

Hyundai SANTA FE 4-cylindrig dieselmotor.

2.2 CRDi diesel

Den nya fyrcylindriga dieselmotorn har 202 hk och ett vridmoment på 440 Nm. Motorn består av aluminium istället för stål, vilket resulterar i en viktminskning på hela 36,7 kg. Andra komponenter har också förbättrats för en ökad prestanda och bränsleeffektivitet. Fyrhjulsdrift som standard.

Hyundai SANTA FE plug-in hybridmotor.

1.6 T-GDi Hybrid

Hybridversionen av nya SANTA FE har en kombinerad effekt på 230 hk och drivs med en 1.6 liters turbobensinmotor tillsammans med en elmotor. Fyrhjulsdrift är standard.

Hyundai SANTA FE plug-in hybridmotor.

1.6 T-GDi Plug-in Hybrid

Plug-in hybridversionen drivs av en 1.6 liters turbobensinmotor och en elmotor. Den samlade effekten uppgår till 265 hk och kommer med fyrhjulsdrift som standard.

Körlägesväljare

Snö eller sand? Sport eller ECO? Med körlägesväljare kan du enkelt byta körläge efter den rådande miljön. Välj Sport-läget för bättre prestanda med modifierad gasrespons, växlingar och styregenskaper. ECO-läget maximerar bränsleeffektiviteten genom bland annat minskad acceleration och luftkonditionering. Välj komfortläget för jämn prestanda och effektivitet.
Snö

Snö

Optimerar bilens styrning och väggrepp vid hala och snötäckta väglag genom att justera motorns vridmoment, växling och vridmomentfördelningen på alla hjul.

Sand

Sand

Ger en smidig start, bättre väggrepp och prestanda under mjuka och motståndskraftiga förhållanden genom att justera motorns vridmoment, växling och vridmomentfördelningen på alla hjul.

Lera

Lera

Optimerar bilens prestanda och väggrepp under hala och mycket motståndskraftiga förhållanden genom att justera motorns vridmoment, växling och vridmomentfördelningen på alla hjul.

HTRAC™-fyrhjulsdrift

Dåligt underlag? Skarpa svängar? SANTA FE har HTRAC™-fyrhjulsdrift, som gör det säkrare och mer behagligt att köra på hala stadsgator och ojämna landsvägar. Du kan välja mellan fyra olika körlägen.
Comfort

Comfort

Comfort-läget ger bättre stabilitet. Under hala förhållanden fördelar systemet automatiskt kraft till alla fyra hjulen.

ECO

ECO

I ECO-läget säkerställer HTRAC bättre bränsleeffektivitet genom att bara fördela kraft till framhjulen. Vid halt väglag distribuerar systemet automatiskt kraft till alla fyra hjulen.

Sport

Sport

I Sport-läget levererar HTRAC bättre acceleration med upp till 50% vridmoment fördelat på bakhjulen. Vid halt väglag distribuerar systemet automatiskt kraft till alla fyra hjulen.

Smart

Smart

I Smart-läget anpassas systemet till din körstil och vägförhållandena i realtid, och växlar automatiskt mellan ECO, Sport och Comfort.

Helt ny fordonsplattform

Helt ny fordonsplattform

SANTA FE bygger på den tredje generationens fordonsplattform för optimal kördynamik, bränsleekonomi och säkerhet.

Fjädring

Fjädring

MacPherson-fjädring ger förbättrad stabilitet och köregenskaper.

Ett barn passerar baksidan på en mökgrå Hyundai SANTA FE.
Hyundai SANTA FE är utrustad med dödvinkelvarnare med bildvisning.

Säkerhet

SANTA FE skyddar dig och dina kära

Nya avancerade säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem som motorvägsassistent och dödavinkelvarnare, lyfter SANTA FE till premiumklassen. Utöver detta finns det möjlighet för självparkeringssystem, så att du kan fjärrstyra bilen att parkera på egen hand.

Motorvägsassistans (HDA)

För första gången någonsin är SANTA FE utrustad med en så kallad motorvägsassistans Funktionen är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare som använder sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer.

Aktiv dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelsensorn övervakar bilens bakre hörn med hjälp av radar. Med hjälp av denna funktion känner du ett motstånd i ratten som gör det svårare att lämna filen om ett annat fordon registreras i döda vinkeln. Detta sker vid aktivering av bilens blinkers.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är nu utökad och kan även registrera fotgängare och cyklister.

 

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Med självparkeringssystemet parkerar nya SANTA FE sig själv, utan att någon sitter i bilen. Den kan också köra ut själv, så att det blir lätt för dig att komma in.

Backsensor med stoppfunktion (RCTA)

När du lägger i backen på nya SANTA FE registrerar backsensorn om fordon närmar sig från sidan och varnar dig. Funktionen kan också bromsa för fordon om det behövs.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Som något helt nytt kan man nu se högra och vänstra sidan av SANTA FE på pekskärmen. Kameror aktiveras när du sätter igång bilens blinkers och byter körfält.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I SANTA FE övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om föraren lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Kan även aktiveras manuellt genom ett knapptryck.

Krocksäkerhet för alla passagerare

SANTA FE är designad för att skydda dig och alla dina passagerare med sex airbags. Två fram, två på sidorna och två krockgardiner. Alla med uppgift att minimera stötar och deformering av kupén vid en eventuell kollision.

Vad vill du läsa mer om?

Utforska designen

Utforska designen

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din SANTA FE