120818 Hyundai Model Nexo 3100X1330 Performance

Egenskaper

Prestanda och effektivitet i toppklass

Med sin rekordhöga bränslecellseffektivitet står NEXO i en klass för sig själv. Den har utformats från grunden för att vara effektiv, med en unik fordonsarkitektur som ger ett förbättrat effekt/viktförhållande, snabbare acceleration och mer utrymme interiört.

Prestanda

Banbrytande teknologi

Ännu en gång visar Hyundai vägen med ny, banbrytande teknologi för vätgasbilar. Hyundai NEXO är den andra masstillverkade vätgasbilen från Hyundai och har marknadens bästa räckvidd och prestanda. Alltihop utvecklat på Hyundais eget utvecklingscenter.

Vätgasteknologi för vardagen

Vätgasteknologi för vardagen

Med sitt unika bränslecellssystem blickar NEXO in i framtiden för bränslecellsteknik. Bilen drivs av vätgas och tekniken släpper inte ut någon CO2, vilket gör NEXO till ett medvetet val för den som värnar om att köra utsläppsfritt.

Regenerativa bromsar

Regenerativa bromsar

Genom att använda elmotorn för att bromsa in, återvinner NEXO energi för att ladda batteriet och bibehålla en god SOC (state of charge). Du kan justera nivån på bromskraftsåtervinningen med hjälp av paddlarna på ratten.

Påfyllning av bränsle

Påfyllning av bränsle

Du kan nå en räckvidd på hela 666 km (WLTP). Detta gör det enkelt att pendla mellan hem och arbete och även att kunna köra långa sträckor. Navigationssystemet visar dig var du kan tanka vätgas.

Så funkar bränslecellstekniken

När vätgasen som lagras i tankarna kommer in i bränslecellsstacken bryts den ner till protoner och elektroner. Det flöde av elektroner som skapas i bränslecellen ger elektricitet som driver elmotorn, medan protonerna reagerar med luftens syremolekyler och genererar värme och vatten vilket är det enda utsläppet.
NEXO Egenskaper Step 1

Steg 1

Vätgas som lagras i de tre tankarna levereras till bränslecellsstacken.

NEXO Egenskaper Step 2

Steg 2

Ett inflöde av luft tillförs bränslecellsstacken.

NEXO Egenskaper Step 3

Steg 3

Reaktionen mellan luft och väte i bränslecellsstacken genererar elektricitet och vatten.

NEXO Egenskaper Step 4

Steg 4

Den genererade elektriciteten går till elmotorn.

NEXO Egenskaper Step 5

Steg 5

Det vatten som bildas genom reaktionen släpps ut – NEXO:s enda utsläpp från avgasröret. Vätgas är en mångsidig, ren och säker energibärare. Den genererar inga utsläpp vid körning och kan produceras från förnybar el samt från fossila bränslen som inte ger upphov till koldioxidutsläpp, vilket innebär att man kan uppnå helt utsläppsfria transporter.

Köldtest

Hyundai NEXO har testats för att kunna startas vid temperaturer ner till ca -30 °C. Bilen testades under extrema förhållanden i nordligaste Sverige, en timmes resväg från Polcirkeln. Driftsäkerhet och daglig användning har hög prioritet hos Hyundai.

Tillåt kakor att titta på videon

Uppkoppling

Enkel uppkoppling

Med ett stort utbud av multimediafunktioner, och ett enkelt sätt att koppla upp din mobil, gör NEXO det lätt för dig att njuta av din musik eller att få upp dina kontakter på skärmen för snabb uppringning.
12,3-tums pekskärm med navigation

12,3-tums pekskärm med navigation

Den eleganta skärmen är placerad i mitten och ger dig en bra överblick. Förutom navigation, multimedia och temperatur visar den också närmaste vätgasstation och din aktuella förbrukning m.m. Splitskärmen gör det möjligt att anpassa den till varje förare. Apple CarPlay™ och Android Auto™ finns också, så att du enkelt kan ansluta din mobil.

Trådlös uppladdning

Trådlös uppladdning

Bekvämt placerad i mittkonsolen hittar platsen där du kan ladda din mobil trädlöst. Där kan man ladda utrustning, som stöttar Qi-standarden utan att använda sladdar.

KRELL premium ljudsystem

KRELL premium ljudsystem

KRELL-ljudsystemet ger en fantastisk ljudkvalitet. 8 högtalare och en extern förstärkare ger alla ombord en fin ljudupplevelse.

Komfort

Nästa generations funktionalitet

Hyundai NEXO har såväl förstklassig komfort som smarta funktioner som gör dig säkrare och bilen enklare att köra.
Säten med värme och kyla

Säten med värme och kyla

Varmt eller kallt? Välj själv med 3-stegs reglering av värme och kyla på framsätena.

Beroende på modellversion.

Värme i ratten

Värme i ratten

Under kalla dagar njuter man extra mycket när värmen sprider sig genom ratten. Nu slipper du att köra bil med kalla händer.

Plats till bagage

Plats till bagage

Finns det plats till bagaget? Ja, även om NEXO är en vätgasbil, så har den ändå ett stort och praktiskt bagageutrymme. Hela 461 liter (VDA) och hela 1466 liter om du fäller ner baksätena.

Säkerhet

Hyundai Smart Sense

Slappna av och njut av bilkörningen. Hyundai NEXO har banbrytande säkerhetsutrustning, som skyddar dig och dina passagerare. Du kan till och med låta den parkera själv.

Lane Following Assist (LFA)

Lane Following Assist är en intelligent säkerhetsfunktion, som inte bara ser till att bilen håller sig i filen, den anpassar styrningen så att bilen är centrerad i filen, med hjälp av en avancerad kamera. Fungerar från 0 till 150 km/h.

Aktiv dödavinkelvarnare (BCA)

Med hjälp av två radarsensorer i bakre stötfångaren blir du varnad för fordon, som kommer bakifrån och som kan befinna sig i den döda vinkeln.

Automatisk nödbroms (FCA)

Automatisk nödbroms med fotgängarigenkänning. Kombinationen av en radar i kylargrillen och en kamera i vindrutan ser till att NEXO automatiskt kan bromsa in för bilar eller fotgängare, som du kanske inte har upptäckt.

 

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Dödavinkelvarning som visas på skärmen

Dödavinkelvarning som visas på skärmen

Hyundai NEXO kan inte bara varna om bilar som befinner sig i den döda vinkeln, den visar det också på instrumentbrädan. Skärmen lyses upp om du byter fil och systemet upptäcker att en bil befinner sig i den döda vinkeln. Gäller på båda sidorna av bilen.

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Parkering är enkelt. Med denna funktion parkerar NEXO sig själv, utan att någon finns i bilen. Den kan också köra ut igen, så att det blir lätt för dig att komma in.

Vad vill du läsa mer om?

Utforska designen

Utforska designen

Tillbaka till översikt

Tillbaka till översikt

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din NEXO.
17" Hankook-däck
19" Hankook-däck