Hyundai NEXO vätgas bränslecellsbil på gata.

Design

Elegant futuristisk

NEXO är ett djärvt steg mot en bättre framtid. Exteriören har utformats för att återspegla detta, vilket resulterat i en strömlinjeformad och elegant futuristisk design. Den rymliga interiören är stilrent funktionell med avancerad teknik inom räckhåll för dig i förarsätet.

Hyundai NEXO vätgasbil med bränsleceller parkerad på gata i stad.
Hyundai NEXO bränslecellsbil kör förbi hund i annan bil.

Exteriör

Vackert designad, byggd för effektivitet

Den eleganta exteriören hos NEXO är noggrant aerodynamiskt optimerad för att skapa bästa möjliga bränsleekonomi. NEXOs totala luftmotståndskoefficient är en förbättring av hyllade modellen ix35, och har minskats ytterligare från 0,350 till 0,329.
D-stolpe med luftintag

D-stolpe med luftintag

I den bakre D-stolpen finns ett speciellt utformat luftintag, som tillsammans med bakspoilern, som går tvärs över bilen, hjälper till att förbättra aerodynamiken. Under spoilern döljs också en bakrutetorkare.

Automatiska dörrhandtag

Automatiska dörrhandtag

Ta en titt på Hyundai NEXO från sidan. Då kommer du att upptäcka att det inte finns några synliga dörrhandtag. Genom att trycka på en knapp rör sig handtagen ut, och när du har satt dig ner i bilen drar sig handtagen automatiskt in igen.

Panoramasoltak

Panoramasoltak

Släpp in solen via det stora panoramasoltaket.

Luftintag

Luftintag

De framträdande luftintagen har designats för att minska vindmotståndet och optimera vindens väg över hjulen.

Kaskadgrill

Kaskadgrill

Mitt på fronten finns Hyundais signatur – kaskadgrillen. Designen är snygg och futuristisk och glider harmoniskt in i strålkastarna.

Aluminiumfälgar

Aluminiumfälgar

De eleganta 17” och 19” aluminiumfälgarna har utvecklats speciellt för NEXO. Designen ska minska luftmotståndet och se till att tillräckligt med luft kyler bromsarna.

LED-varselljus och LED-strålkastare

LED-varselljus och LED-strålkastare

Det unika LED-varselljuset sträcker sig elegant tvärs över fronten. LED-strålkastarna ger ett utmärkt ljus och gör att NEXO är lätt att känna igen på vägen.

LED-bakljus

LED-bakljus

De eleganta LED-bakljusen förstärker känslan av hög kvalitet och snygg design.

Interiörbild instrumentpanel Hyundai NEXO.
Hyundai NEXO kupé interiör design.

Interiör

En interiör inspirerad av dig

NEXOs eleganta och funktionella interiör har utformats för att se till att du har allting nära till hands och inom synhåll. Den stilrena mittkonsolen gör att du bekvämt och säkert kan justera alla inställningar utan att behöva ta ögonen från vägen.
Stor pekskärm

Stor pekskärm

Den stora 12,3" pekskärmen visar navigering, energiförbrukning, infotainment och klimatkontroll. Den är också utrustad med Apple CarPlay™ och Android Auto™.

Rymlig interiör

Rymlig interiör

Med ett bagageutrymme på 461 liter har NEXO gott om plats. Med sätena nedfällda får du tillgång till ett utrymme på hela 1466 liter.

Förarplatsen

Förarplatsen

Med multifunktionsratten har du full kontroll, inte bara över bilen, utan även över funktioner som radio, telefon med mera. Via de praktiska paddlarna på var sida om ratten justerar du nivån på bromskraftsåtervinningen.

Knappväxling

Knappväxling

Du byter lätt mellan de olika körinställningarna – körläge, neutralt, backning eller parkering – genom att bara trycka på knappen, som är placerad enkelt och bekvämt på mittkonsolen. Här hittar du också den elektriska parkeringsbromsen.

Mittkonsol med plats

Mittkonsol med plats

Eftersom NEXO har en elektrisk motor behöver den inte platsen för den traditionella växellådan. Istället utnyttjas platsen för den elektroniska växelväljaren. Under mittkonsolen har det också blivit plats för två extra USB-portar och trådlös uppladdning av mobilen.

Instrumentering

Instrumentering

Bilens eleganta 7-tums LCD-display är helt digital och enkel att avläsa. Där får du den viktigaste informationen, såsom räckvidd och hastighet. På den vänstra sidan kan du också se hur din körstil påverkar förbrukningen. 

Medvetna material

Medvetna material

Även på materialsidan har Hyundai med omsorg valt UL-certifierade biomaterial, som innertak delvis i bambu-baserat material och säten i konstläder.

Vad vill du läsa mer om?

Mer om egenskaper

Mer om egenskaper

Tillbaka till översikt

Tillbaka till översikt