Utforska designen på vätgasdrivna Hyundai NEXO

Design

Designad för att vara snygg 

Den vackra designen är mycket noggrant optimerad för att uppnå de mest aerodynamiska vinklar, för att effektiviteten ska bli så hög som det överhuvudtaget är möjligt. På så sätt har man lyckats sänka vindmotståndet jämfört med tidigare modeller.

LED-varselljus och LED-strålkastare

LED-varselljus och LED-strålkastare

Det unika LED-varselljuset sträcker sig elegant tvärs över fronten. LED-strålkastarna ger ett bra ljus och gör att NEXO är lätt att känna igen på vägen.

Kaskadgrill

Kaskadgrill

Mitt på fronten hittar man Hyundais signatur - kaskadgrillen. Designen är snygg och futuristisk och glider harmoniskt in i strålkastarna.

Luftintag

Luftintag

De framträdande luftintagen har designats för att minska vindmotståndet och optimera vindens väg över hjulen.

Aluminiumfälgar

Aluminiumfälgar

De eleganta 17” och 19” aluminiumfälgarna (beroende på modellversion) har utvecklats speciellt för NEXO. Designen ska minska luftmotståndet och se till att tillräckligt med luft kyler bromsarna.

Automatiska dörrhandtag

Automatiska dörrhandtag

Ta en titt på Hyundai NEXO från sidan. Då kommer du att upptäcka att det finns inga synliga dörrhandtag. Genom att trycka på en knapp rör sig handtagen ut, och när du har satt dig ner i bilen drar sig handtagen automatiskt in igen.

D-stolpe med luftintag

D-stolpe med luftintag

I den bakre D-stolpen finns ett speciellt utformat luftintag, som tillsammans med bakspoilern, som går tvärs över bilen, hjälper till att förbättra aerodynamiken. Under spoilern döljs också en bakrutetorkare.

LED-bakljus

LED-bakljus

De eleganta LED-bakljusen förstärker känslan av hög kvalitet och snygg design.

Byggd för att vara effektiv

Instrumentering

Instrumentering

Bilens eleganta 7-tums LCD-display är helt digital och enkel att avläsa. Där får du den viktigaste informationen, såsom räckvidd och hastighet. På den vänstra sidan kan du också se hur din körstil påverkar förbrukningen. Du kan också se relevanta säkerhetssystem och som något helt nytt visas döda vinklar på skärmen (beroende på modellversion).

Förarplatsen

Förarplatsen

Med multifunktionsratten har du full kontroll, inte bara över bilen, utan även över funktioner som radio, telefon med mera. Via de praktiska paddlarna på var sida om ratten justerar du nivån på bromskraftsåtervinningen.

Knappväxling

Knappväxling

Du byter lätt mellan de olika körinställningarna. Körläge, neutralt, backning eller parkering. Genom att bara trycka på knappen, som är placerad enkelt och bekvämt på mittkonsolen. Här hittar du också den elektriska parkeringsbromsen.

Mittkonsol med plats

Mittkonsol med plats

Eftersom NEXO har en elektrisk motor behöver den inte platsen för den traditionella växellådan. Istället utnyttjas platsen för ett praktiskt utrymme där du kan förvara och ladda mobilen. Under mittkonsolen har det också blivit plats för två extra USB-portar och trådlös uppladdning av mobilen.

Rymlighet i särklass

Rymlighet i särklass

Den smarta SUV-designen ger gott om utrymme i kupén, och NEXO tillhör de bästa i klassen. I bagageutrymmet har man inte heller kompromissat med platsen. Här har du hela 461 liter (VDA). Du kan också fälla ner ett eller flera säten för att få ännu mer plats. Vätgastankarna är utformade så att du får ett platt bagageutrymme, när du fäller ner baksätena. På så sätt får du ett utrymme på hela 1466 liter.

Miljövänliga material

Miljövänliga material

Även på materialsidan har Hyundai med omsorg valt UL-certifierade biomaterial, som innertak i bambu och säten i konstläder.