KONA HEV Sikkerhed Topbanner

Säkerhet KONA Hybrid

Viktigast av allt är säkerheten

Att du och dina kära kan färdas säkert är vår högsta prioritet. Därför har vi uppdaterat Hyundai KONA Hybrid med vårt banbrytande säkerhetssystem, Hyundai Smart Sense, som ger dig snabb och smidig tillgång till ännu fler avancerade säkerhets- och förarassistansfunktioner.
Full koll på korsande trafik

Full koll på korsande trafik

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när du backar ut från ställen där sikten är skymd. Systemet varnar dig både visuellt och med en ljudsignal.

Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I KONA Hybrid övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om du lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt. En ny standardfunktion.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Utökad automatisk nödbroms

Utökad automatisk nödbroms

Ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är standard och kan nu även registrera fotgängare och cyklister.

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här standardfunktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

 

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Rörelsedetektor (LVDA)

Den här smarta funktionen meddelar föraren med en signal när framförvarande fordon börjar röra på sig igen efter att ha stått stilla, t.ex. vid ett stoppljus eller i en kö.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på instrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna standardfunktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Vad vill du läsa mer om?

Sportigt och skulpterat yttre

Sportigt och skulpterat yttre

Mer om design
Bättre respons och kontroll

Bättre respons och kontroll

Mer om prestanda
Klassens bästa uppkoppling

Klassens bästa uppkoppling

Mer om uppkoppling
Högt insteg och modern kupé

Högt insteg och modern kupé

Mer om komfort