Kona Hybrid Topbanner

Egenskaper

Lär känna KONA Hybrids smarta egenskaper

KONA Hybrid är full med smart teknik för att stötta din aktiva livsstil. Förutom det högeffektiva hybridsystemet får du tillgång till allt från intuitiva uppkopplingsfunktioner till ett omfattande utbud av säkerhetsfunktioner i världsklass.

Prestanda

Mer kraft och mindre CO2-utsläpp

Hyundai KONA Hybrid är skapad för att ge dig både stor körglädje, bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp. SUV:en drivs av en bensinmotor med direktinsprutning och en batteridriven elmotor. En kraftfull kombination som ger ett maximalt vridmoment på 265 Nm samt kontroll, styrning och dynamik i toppklass.
Toppfart

Toppfart

CO2-utsläpp

CO2-utsläpp

Acceleration från 0-100 km/h

Acceleration från 0-100 km/h

Bränsleförbrukning

Bränsleförbrukning

Räckvidd enligt WLTP. Räckvidden kan variera en aning beroende på vägförhållanden, körstil och temperatur.

Bensinmotor

Bensinmotor

Den noggrant kalibrerade 1.6-liters turbobensinmotorn med direktinsprutning levererar 105 hk och klassledande bränsleekonomi.

Elmotor

Elmotor

Elektrisk acceleration! Elmotorn bidrar med 43,5 hk och tillför elkraft vid start och under acceleration, vilket leder till förbättrad bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp under körning.

Litiumjon-polymerbatteri

Litiumjon-polymerbatteri

Högeffektsbatteriet på 1,56 kWh har en överlägsen laddnings-/urladdningskaraktäristik och maximerar både körningen på el och energiåtervinningen när du bromsar.

6-växlad dubbelkopplingslåda

6-växlad dubbelkopplingslåda

Den innovativa 6-växlade automatiska dubbelkopplingslådan (DCT) ger mjuka, snabba och bekväma växlingar.

Rattpaddlar

Rattpaddlar

Vill du ta över kontrollen? Använd rattpaddlarna för att byta växel med fingerspetsarna.

Energiflöde

Beroende på den aktuella körsituationen, växlar KONA Hybrid mjukt och smidigt över mellan förbränningsmotorn och elmotorn helt automatiskt. Bromsenergiåtervinningssystemet laddar batteriet genom att låta elmotorn hjälpa till att bromsa bilen. Den energi som ligger lagrad i batteriet används sedan av elmotorn när man accelererar, kör i uppförslut eller i låg hastighet. Det komplexa energiflödet illustreras av följande animationer.
01 Start

Start/låg hastighet

När man startar från stillastående eller kör i låg hastighet, används den elektricitet som ligger lagrad i batteriet för att driva elmotorn vid acceleration.

03 Uphill

Acceleration/uppförsbacke

När man accelererar kraftigt eller kör i uppförslut, arbetar elmotorn och bensinmotorn tillsammans för att maximera accelerationen och minimera bränsleförbrukningen.

04 Speed

Konstant hastighet

Vid konstant hastighet drivs bilen endera av bensinmotorn eller av elmotorn, beroende på vilket som är mest energieffektivt i den aktuella situationen.

05 Downhil

Retardation/nerförsbacke

Bromsenergiåtervinningssystemet laddar batteriet genom att låta elmotorn hjälpa till att bromsa bilen. När man saktar farten eller kör i nedförslut, sparas den rörelseenergi som systemet återvinner i batteriet i form av elektricitet.

02 Breaking

Bromsenergiåtervinning

Vid retardation (t.ex. när man bromsar eller kör i utförslut), fungerar elmotorn som en generator och återvinner och omvandlar rörelseenergi till elektricitet som sedan lagras i batteriet

Minskar förbrukningen och utsläppen: ECO-DAS.

ECO Driving Assistant System (ECO-DAS) hjälper också till att förbättra bränsleförbrukningen och sänka CO-utsläppen. Ett förutseende energihanteringssystem som analyserar färdvägen i navigationssystemet, och utifrån topografin optimerar kraften från både bensinmotorn och elmotorn. Systemet Coasting Guide informerar dig dessutom om en körsituation väntar där det krävs att du sänker hastigheten för att minska bränsleförbrukningen.
Förutse uppförsbacke

Förutse uppförsbacke

När en uppförsbacke förväntas längs färdvägen, och batteriet har låg laddningsnivå, ökar KONA Hybrid användningen av bensinmotorn något för att i förväg ladda batteriet innan man kommer till uppförsbacken. Det gör att elmotorn kan assistera bensinmotorn vid körningen i uppförsbackar och på så sätt minimera bränsleförbrukningen ytterligare.

Förutse nedförsbacke

Förutse nedförsbacke

Om batteriet är tillräckligt laddat, ökar KONA Hybrid användningen av elmotorn innan man börjar köra utför, för att på så sätt minimera bränsleförbrukningen. När man sedan kör nerför, återvinner elmotorn rörelseenergi genom att fungera som broms.

Coasting Guide

Coasting Guide

Assistanssystemet Coasting Guide analyserar färdvägen i navigationssystemet för att kunna varna föraren när en situation som kräver fartminskning är nära förestående (t.ex. om man ska svänga av i en korsning eller på en motorvägsavfart). En ljudsignal och en symbol på instrumentpanelen informerar då föraren om att hen kan ta foten från gaspedalen. Systemet syftar till att sänka bränsleförbrukningen ännu mer genom att låta elmotorn ta över och att minimera inbromsningarna.

Säkerhet

Innovativa säkerhets- och förarassistansfunktioner

Att du och dina kära kan färdas säkert är vår högsta prioritet. Därför har vi uppdaterat Hyundai KONA Hybrid med vårt banbrytande säkerhetssystem, Hyundai Smart Sense, som ger dig snabb och smidig tillgång till ännu fler avancerade säkerhets- och förarassistansfunktioner.

Full koll på korsande trafik (RCCA)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när du backar ut från ställen där sikten är skymd. Systemet varnar dig både visuellt och med en ljudsignal.

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här standardfunktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

 

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Rörelsedetektor (LVDA)

Den här smarta funktionen meddelar föraren med en signal när framförvarande fordon börjar röra på sig igen efter att ha stått stilla, t.ex. vid ett stoppljus eller i en kö.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på instrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I KONA Hybrid övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om du lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt. En ny standardfunktion.

Utökad automatisk nödbroms

Utökad automatisk nödbroms

Ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är standard och kan nu även registrera fotgängare och cyklister.

Uppkoppling

Det senaste inom uppkoppling

Hyundai KONA Hybrid är också uppgraderad med de allra senaste uppkopplingsmöjligheterna. Väljer du till Bluelink® kan du styra en rad funktioner med din röst eller din mobiltelefon, vilket gör alla resor lite roligare och enklare. Den stora 10,25” pekskärmen är redo för både Apple CarPlay™ och Android Auto™ för smidig spegling av dina favoritappar.
Ny 10,25” pekskärm

Ny 10,25” pekskärm

Den stora pekskärmen är snyggt integrerad i mittkonsolen. All navigation, infotainment och klimatval kan du styra enkelt och smidigt härifrån.

Beroende på utrustningsnivå

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är standard och gör din resa ännu smartare och bekvämare. Spegla dina favorit-appar på den 8” stora pekskärmen.

KRELL Premium ljudsystem

KRELL Premium ljudsystem

Den exklusiva ljudanläggningen från KRELL ger ett fantastiskt ljud i hela bilen tack vare tolv högtalare och en 200 mm subwoofer. Bara att skruva upp volymen och njuta!

Beroende på utrustningsnivå

Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Den trådlösa uppladdningsfunktionen i mittkonsolen är nu ännu kraftfullare och snabbare. Glöm skrymmande och besvärliga sladdar!

Beroende på utrustningsnivå

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna standardfunktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Hyundai LIVE Services

Med den 10,25” pekskärmen med navigation ingår det en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services. Njut av tjänster så som trafikinformation, väder, POI, lediga parkeringsplatser och fartkameravarning.
Personlig användarprofil

Personlig användarprofil

Spara dina personliga inställningar som språkval och navigationstyp i LIVE Services-systemet, så slipper du börja om på nytt när du kliver in i KONA Hybrid.

Tankstationer

Tankstationer

KONA Electric hjälper dig att hitta lediga tankstationer och ger dig realtidsuppgifter om aktuella bensinpriser. 

Parkering

Parkering

Hitta snabbt en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner.

Väder

Väder

Det kan vara bra att känna till väderprognosen när du påbörjar din resa. Du kan alltid hålla ett öga på vädret för din aktuella position, destination eller favoritplats.

Fartkameravarning

Fartkameravarning

Varnar dig för både fasta och mobila fartkameror på vägen så du kan koppla av under körningen.

Där lokal lagstiftning tillåter det.

Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser (Point of Interest). Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör.

Alltid ansluten med Bluelink®

Håll dig uppkopplad mot KONA Hybrid via din mobiltelefon! Bluelink® Connected Car Services erbjuder en mängd funktioner som underlättar i vardagen och gör körningen till ett rent nöje.
Ladda ner appen

Ladda ner appen

Du kan ladda ned Bluelink®-appen från Google Play eller hämta den i Apple App Store.

Mer om Bluelink®

Komfort

Njut av komfort utöver det vanliga

Komforten i Hyundai KONA Hybrid har också höjts ett snäpp tack vare ännu fler snyggt integrerade och praktiska funktioner. Passagerarna i baksätet kan njuta av uppvärmda säten och USB-uttag och i det förarfokuserade framsätet kan du bland annat dra nytta av smarta rattpaddlar och elektronisk parkeringsbroms.
Uppvärmda framsäten

Uppvärmda framsäten

Varmt på vintern och härligt svalt på sommaren. Framsätena i KONA Hybrid har eluppvärmda framsäten som standard.

Bekvämt i baksätet

Bekvämt i baksätet

Passagerarna som färdas i baksätet kan du också ge möjligheten att njuta av uppvärmda säten. Dessutom finns ett lättillgängligt USB-uttag så att alla enkelt kan ansluta sina digitala enheter.

Beroende på utrustningsnivå.

LED-stämningsbelysning

Den nya belysningen invändigt lyser upp mittkonsolen och fotutrymmet vid förarsätet vilket förstärker bilens moderna utstrålning.

Beroende på utrustningsnivå

 

Elektronisk parkeringsbroms

Elektronisk parkeringsbroms

Den elektroniska parkeringsbroms kan enkelt aktiveras och avaktiveras med ett enda knapptryck. Du finner den på bilens mittkonsol.

Beroende på utrustningsnivå.

 

 

Backkamera

Backkamera

Backkameran är standard och gör det enkelt att backa och ger dig god sikt bakom bilen när du lägger i backen på din KONA Hybrid.

Head-Up Display

Head-Up Display

Projicerar viktig information direkt på vindrutan, bland annat navigation, hastighet och trafikvarningar med mera.

Beroende på utrustningsnivå

Växlingspaddlar på ratten

Växlingspaddlar på ratten

Gillar du att ha kontroll? Väljer du en KONA Hybrid med 7-växlad automatisk dubbelkopplingslåda (DCT) får du rattmonterade växlingspaddlar som standard.

Uppvärmd ratt

Uppvärmd ratt

Värm dina händer under kalla dagar. Ett knapptryck är allt som krävs för öka temperaturen i ratten.

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Utforska den kaxiga designen

Utforska den kaxiga designen

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din KONA Hybrid