En man kör nya generationen Hyundai KONA Hybrid.

Egenskaper

KONA Hybrid – en SUV med smart teknik

Upptäck teknisk briljans med helt nya KONA Hybrid. Det högeffektiva hybridsystemet väljer automatiskt drivkraft utefter rådande körsituation för optimal bränsleekonomi. Avancerade säkerhets- och förarassistanssystem tillsammans med intuitiv trådlös uppkoppling håller dig både trygg och bekväm när du kör.

KONA Hybrid 2023 i stadsmiljö.
KONA HEV Performance Interior Breaker Lille

Prestanda

Elektrifierande effektivitet

Helt nya KONA Hybrid använder el för att hjälpa dig att köra längre på mindre bensin – utan att du behöver ladda batteriet eller ändra dina körvanor. Hybriddrivsystemet består av både en bensinmotor och en elmotor, som arbetar tillsammans för att ge högklassig bränsleeffektivitet. Regenerativ bromsning laddar batteriet så att du inte behöver göra det.
Hybridkraft

Hybridkraft

1.6 GDi-bensinmotorn och elmotorn arbetar tillsammans för att leverera enastående prestanda, med en kombinerad effekt på 141 hk/104 kW.

Högt vridmoment

Högt vridmoment

Elmotorn bidrar till ett högt vridmoment på maximalt 265 Nm. Det innebär bland annat blixtsnabb acceleration från stillastående.

Acceleration

Acceleration

Den högeffektiva motorn i helt nya KONA Hybrid accelererar från 0 till 100 km/h på 11,2 sekunder.

Så fungerar hybridsystemet

Beroende på den aktuella körsituationen, växlar KONA Hybrid mjukt och smidigt över mellan förbränningsmotorn och elmotorn helt automatiskt. Bromsenergiåtervinningssystemet laddar batteriet genom att låta elmotorn hjälpa till att bromsa bilen. Den energi som ligger lagrad i batteriet används sedan av elmotorn när man accelererar, kör i uppförslut eller i låg hastighet.
KONA HEV Performance Startlowspeed Textpicker

Start / låg hastighet

När man startar från stillastående eller kör i låg hastighet, används den elektricitet som ligger lagrad i batteriet för att driva elmotorn och bilen framåt.

KONA HEV Performance Acceleration Textpicker

Acceleration / uppförsbacke

När man accelererar kraftigt eller kör i uppförsbackar, arbetar elmotorn och bensinmotorn tillsammans för att maximera accelerationen och minimera bränsleförbrukningen.

KONA HEV Performance Constant Speed Textpicker

Konstant hastighet

Vid konstant hastighet drivs bilen antingen av bensinmotorn eller av elmotorn, beroende på vad som är mest energieffektivt i situationen.

KONA HEV Performance Downhill Textpicker

Retardation / nerförsbacke

Bromsenergiåtervinningssystemet laddar batteriet genom att låta elmotorn hjälpa till att bromsa bilen. När man sänker farten eller kör i nedförsbackar, sparas den rörelseenergi som systemet återvinner i batteriet i form av elektricitet.

KONA HEV Performance Regenerative Textpicker

Bromsenergiåtervinning

Vid retardation (t.ex. när man bromsar eller kör i nedförsbackar), fungerar elmotorn som en generator och återvinner och omvandlar rörelseenergi till elektricitet som lagras i batteriet.

Teknik

Smart teknik för full komfort

Dubbel 12,3" display

Dubbel 12,3" display

Den flytande modulen skapar ett högteknologiskt intryck med sina dubbla breda 12,3" skärmar för infotainment och instrumentering.

BOSE Premium-ljudsystem

BOSE Premium-ljudsystem

BOSE Premium-ljudsystem med åtta högtalare och subwoofer har skräddarsytts för att ge en fyllig och omslutande ljudupplevelse.

Hyundai Digital Key

Hyundai Digital Key

Lås smidigt upp bilen genom att hålla din smartphone mot dörrhandtaget på förar- eller passagerarsidan.

Läs mer

Snabb och smidig laddning

Snabb och smidig laddning

Ladda dina enheter snabbt och enkelt med den kraftfulla trådlösa laddaren i mittkonsolen. Där finns också ett 12 V-uttag och två USB-C-uttag. Ytterligare två USB-C-portar finns smart placerade för passagerare i baksätet.

Uppkoppling

Nästa nivå av uppkoppling

Helt nya KONA Hybrid erbjuder sömlös uppkoppling på en ny nivå . Snygg och intuitiv grafik ger dig god överblick på infotainmentsystemet. Dessutom har du den senaste versionen av Bluelink, vilket ger dig fullständiga OTA-uppdateringar (Over the Air) för fordonets mjukvara.
En man öppnar förardörren på KONA Hybrid 2023.
Hyundai digital key watch.
Bluelink® Connected Car Services

Bluelink® Connected Car Services

Bluelink® gör det möjligt för dig att styra en rad funktioner i bilen från din mobiltelefon eller med hjälp av röststyrning, för att göra din vardag ännu bekvämare.

Mer om Bluelink®

Håll dig uppdaterad med OTA

Håll dig uppdaterad med OTA

Helt nya KONA Hybrid kommer med kompletta Over The Air (OTA) mjukvaruuppdateringar, en funktion som gör det möjligt att trådlöst hålla alla bilens system uppdaterade.

Läs mer

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Med hjälp av Apple CarPlay™ och Android Auto™ kan du enkelt spegla din smartphone på den stora 12,3" pekskärmen.

Säkerhet

Banbrytande säkerhets- och förarassistanssystem

Helt nya KONA Hybrid är utrustad med den senaste versionen av Hyundai Smart Sense, vårt banbrytande avancerade förarassistanssystem. Njut av tryggheten med bland annat smart motorvägsassistans som hjälper dig hålla rätt avstånd mitt i körfilen, 360° kamera för att se allt runtomkring när du ska parkera eller låt den fjärrstyrda parkeringsfunktion sköta hela proceduren.
KONA Sikkerhed Breaker Stor
KONA Sikkerhed Breaker Lille
Motorvägsassistans (HDA 1.5)

Motorvägsassistans (HDA 1.5)

Motorvägsassistans är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare, som håller säkert avstånd till framförvarande fordon och håller din bil i rätt körfil, även genom kurvor.

360°-kamera (SVM)

360°-kamera (SVM)

Trånga parkeringsgarage och smala biltvättar är inga problem. 360°-kamera (Surround View Monitor) ger dig överblick kring hela bilen så att du säkrare kan manövrera i exempelvis trånga utrymmen eller upptäcka föremål i närheten.

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Nu kan du se bakåt på vänstra och högra sidan av din KONA Hybrid i den digitala instrumenteringen. Kamerorna aktiveras av bilens blinkers och vid filbyten.

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Med denna funktion parkerar bilen sig själv, utan att någon sitter i bilen. Den kan också köra ut igen, så att det blir lätt för dig att komma in. Allt som krävs är ett klick på din Smart Key.

Autobroms vid backning (PCA-R)

Vid parkering och backing säkerställer PCA-R-systemet att du varnas för fotgängare eller objekt bakom bilen. Systemet aktiverar automatiskt bromsen vid en förestående kollision.

Kupékamera (ICC)

ICC-systemet använder en kamera i kupén för att analysera förarens ansikte och i händelse av dåsighet eller ouppmärksamhet, varna föraren eller ingripa om det behövs.

Automatisk nödbroms (FCA-JT)

Bromsar automatiskt bilen för att undvika kollision. Med hjälp av radar och/eller frontkameran övervakar systemet vägen framför dig och varnar dig om kollisionsrisk med fordon, cyklister eller fotgängare föreligger. Vid vänstersväng i korsningar, genom att aktivera nödbromsen om kollisionsrisk med mötande trafik föreligger.

Aktiv filhållningsassistans (LKA)

Filhållningsassistansen varnar föraren om bilen är på väg ut ur körfältet, och kan aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Varningssystem för korsande trafik bakom bilen (RCCA)

När du backar ut från områden med dålig sikt varnar systemet inte bara om fordon närmar sig från sidan – det ansätter även bromsarna automatiskt.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer

Komfort

Rymlig och mångsidig interiör

KONA Hybrid är mångsidigt fullmatad med komfort och bekvämlighet. Tack vare de uppskalade dimensionerna och den universella elbilsarkitekturen får du en rymligare och mer flexibel kupé. Upptäck en exceptionell nivå av smart teknik och funktioner som förenklar och förbättrar din tid i bilen.
Flexibla säten

Flexibla säten

Luta dig tillbaka. Framsätena i helt nya KONA Hybrid tar komfort till en ny nivå genom sin justerbara fällbarhet som låter dig koppla av ordentligt när du tar en paus från körningen.

Smart elmanövrerad baklucka

Smart elmanövrerad baklucka

Välj till den smarta elmanövrerade bakluckan som öppnas automatiskt när bilnyckeln är i närheten i 3 sekunder. Du kan dessutom anpassa hur mycket luckan ska öppnas.

Sollucka

Sollucka

Öppna upp för världen och låt solen titta in genom att välja till den stora solluckan.

LED-stämningsbelysning interiör Hyundai KONA Hybrid.

LED-stämningsbelysning

Skapa den perfekta atmosfären. Den subtila LED-stämningsbelysningen i instrumentpanelen och framdörrarna låter dig välja bland 64 konfigurerbara färger för att sätta din egen känsla i alla situationer.

Färgväljare Hyundai kONA LED-stämningsbelysning.

Välj mellan 64 färger

Anpassa utseendet och känslan i kupén genom att använda den intuitiva färgväljaren i pekskärmen för att justera LED-stämningsbelysningen.

Ventilerade säten

Ventilerade säten

Upplev svalka på varma dagar. Välj till ventilerade framsäten för förstklassig komfort året runt.

Elektronisk växelväljare

Elektronisk växelväljare

Allt du behöver inom räckhåll. Den eleganta shift-by-wire-växelspaken är placerad precis bakom ratten och ger dig snabb, intuitiv och precis manövrering.

Rattpaddlar

Rattpaddlar

Växla upp eller ner själv med rattpaddlar för en mer dynamisk körupplevelse.

Körlägesväljare

Körlägesväljare

Ändra körläge med en knapptryckning. Välj mellan Eco, Normal och Sport för att anpassa körstilen till rådande situation eller humör.

Förvaring

Mugghållare

Flexibla framsäten

Vad vill du läsa mer om?

Utforska designen

Utforska designen

Utforska N Line

Utforska N Line

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din KONA Hybrid.

Ladda ned PDF

Essential och Advanced.