Hyundai IONIQ 5 elbil i vinterlandskap.

Välkommen vinter. Vi är redo.

Krispiga vinterdagar i strålande solsken är bland det finaste vi har. Men det innebär samtidigt lite större utmaningar för dig och din bil. Därför har vi samlat några enkla råd som hjälper dig vara förberedd för hela vintern.

Stå rustad inför vintern

Låt oss hjälpa dig

Låt oss hjälpa dig

Det viktigt att hålla din bil i gott skick året runt – men kanske allra mest inför vintern. Hos våra återförsäljare kan du boka en extra hälsokontroll där vi går igenom bland annat skicket på dina bromsar, torkarblad, mönsterdjup på däcken och vätskenivåer – allt för att du ska känna dig trygg på vägen i alla situationer.

Säkra sikten

Säkra sikten

Isskrapa till dina bilrutor är ett måste när snön faller och minusgraderna kryper sig på. En genväg till att slippa skrapa rutorna är att använda ett sol- och isskydd från Hyundai. Skyddet täcker vindrutan och de främre sidorutorna för att förhindra isbildning och finns till de flesta av våra modeller. Det går dessutom utmärkt att använda när solen steker på om sommaren.

Byt till bättre skydd

Byt till bättre skydd

När snö och slask omger dina kängor är våra robusta gummimattor ett smidigt alternativ för att skydda din bil mot den värsta smutsen. Våra originalmattor är skräddarsydda för just din bilmodell, sitter säkert på plats och finns till såväl bilgolvet som till bagageutrymmet. Efter en lång dag i skidbacken eller pulsande genom cityslasket är det enkelt att ta ur och skölja av mattorna – så blir de som nya igen.

Ligg steget före

Ligg steget före

Är du mån om att underhålla din bil och öka livslängden är det en god idé att tvätta bilen förhållandevis regelbundet, särskilt under vinterhalvåret. Vid risk för halka är det vanligt att vägsalt sprids ut på våra svenska vägar. Saltet innehåller ofta kalciumklorid eller natriumklorid, vilket leder till rostbildning. Regelbunden biltvätt med avfettning och undersköljning förlänger livslängden på lacken – och så blir den ju dessutom ren och fin!

Få plats till det viktigaste

Få plats till det viktigaste

Planerar du att åka iväg med hela familjen och behöver plats för både skidutrustning och packning? Om bagageutrymmet börjar kännas lite väl trångt kanske du ska fundera på att skaffa taklastbågar och/eller takbox. Gillar du att ha ordning och reda finns dessutom vår smarta transportväska där du kan samla dina prylar på ett ställe. Isskrapor, gummimattor, bilvård-kit och takbox är bara några av alla våra originaltillbehör. I vår tillbehörskatalog kan du se vilka tillbehör som kan vintersäkra just din bilmodell på bästa sätt.