Ioniq 5 Topbanner Komfort

Stort test av Hyundais bagage­­utrymmen

Tänk på bagage­utrymmet när du väljer ny bil

Att köpa ny bil är en stor utgift. Därför kan det vara bra att tänka långsiktigt, då dina behov kanske kommer att se annorlunda ut om några år. Kommer du behöva plats för barnvagn? Eller funderar du på att någon gång skaffa hund? För att du ska kunna bilda dig en uppfattning, har vi gjort ett stort test av bagageutrymmen i några av Hyundais bilmodeller – så att du kan göra ett bra köp och välja en bil som passar även för dina framtida behov.
Bagagerum Breaker Stor
Bagagerum Breaker Lille

Goda råd

Några saker du bör överväga

Det säger sig självt att storleken på bagageutrymmet beror mycket på bilens storlek. Samtidigt finns det ofta mer plats i mindre bilars bagageutrymme än du kanske tror. I många modeller kan du fälla ner baksätet för att skapa mer utrymme när det behövs. Andra modeller har baksäte som kan skjutas framåt för att skapa mer plats åt dina resväskor, barnvagnar eller dylikt.

1. Har du en hobby som kräver plats?

Utövar du en sport eller hobby med utrustning som tar mycket plats i anspråk behöver du såklart ett rymligt bagageutrymme. Då kan du fundera på en Hyundai där baksätet går att fälla ned, för att frigöra extra plats. Behöver du mycket plats rekommenderar vi en i30 Kombi – eller löp linan ut med en av våra större SUV-modeller TUCSON eller SANTA FE.

2. Får barnvagnen plats?

Det kan vara smart att kontrollera så att just din barnvagn får plats i bagageutrymmet på den bilmodell du funderar på att köpa. Det är betydligt smidigare än att i efterhand behöva skruva isär hela barnvagnen för att få plats med den. I många av våra modeller är det emellertid inte nödvändigt då det finns tillräckligt med utrymme.

3. Får hunden hänga med?

Hundar tar ofta plats – även när de ska med i bilen. Vill du försäkra dig om din hunds säkerhet i bilen kan en hundbur vara bra att införskaffa. Har du redan en kan det vara smart att se till så den får plats i bagageutrymmet innan du köper ny bil. Vill du inte ha hundbur kan lastgaller vara en bra idé. Det kan köpas som originaltillbehör till de flesta av våra modeller.

4. Hur är det med trädgårdsavfall?

Alla med trädgård vet hur mycket tid det kan ta att köra fram och tillbaka till återvinningen med sitt trädgårdsavfall när allt inte får plats på en gång. Sopsäckar som tar plats och kanske inte alltid är helt rena. Då hjälper ett större bagageutrymme – i synnerhet med en bagagerumsmatta som skyddar mot smuts. Blir det ofta mycket trädgårdsavfall kan du överväga dragkrok som finns som tillbehör till alla våra modeller – även våra elektriska bilar.

5. Är ett stort bagageutrymme tillräckligt?

Händer det ofta att du finner dig själv i situationer där även det största bagageutrymmet inte räcker till? Då kan det vara klokt att kika på en bilmodell som du kan montera takbox eller dragkrok på. På så vis kan du utan problem åka på långa bilsemestrar med gott om plats i takboxen och med dragkrok kan du hänga på cykelhållare eller köra med släp om det krävs.

6. Åker ni på bilsemester ibland?

Är ni en familj som gärna tar bilen på skidsemester eller ner i Europa på sommaren, är bagageutrymmet en av de första sakerna att ta i beaktning vid köp av ny bil. Resväskor, ryggsäckar, leksaker, elektronik och allt annat som ska med på resan fyller snabbt upp bagaget. Oavsett om du har en liten eller stor familj, om du har tonåringar eller en bebis som kräver barnvagn, är det viktigt att välja en modell med bagageutrymme som möter just dina behov.

Test

Se hur mycket bagage det får plats i våra bilar

Hur mycket kan du egentligen få in i ett bagageutrymme? Du kan alltid läsa dig till hur många liter bagageutrymme våra bilmodeller har – men hur ser det ut i praktiken? Få svaret här.
i10

i10

Hyundai i10 är vår minsta modell på marknaden, men låt dig inte luras av bilens ringa storlek – bagageutrymmet sväljer faktiskt 252 liter. Men, vad betyder det omsatt till packade resväskor eller en barnvagn? Vi tog av hjulen på barnvagnen och så plötsligt fick den plats utan att fälla baksätet. Fäller du dessutom ner baksätet får du plats med hela 1 050 liter.

I10 Tomt
I10 Tasker
I10 Barnevogn
i20

i20

Det finns plats för 352 liter i bagageutrymmet på en i20. Bagageutrymmet i flera av i20-modellerna har dessutom ställbart golv, som går att sänka för att öka utrymmet ytterligare. Här har vi testat en flyttlåda, två resväskor och en barnvagn. Det rymliga bagageutrymmet i i20 klarade uppgiften galant – det fanns till och med plats över. Fäller du ned baksätet kan du komma upp i hela 1 165 liters utrymme.

I20 Tom Bil
I20 Flyttekasseplusfrit Bil
I20 Tasker
I20 Barnevogn
BAYON

BAYON

Vår praktiska och kompakta SUV-modell BAYON är byggd med ett stort och rymligt bagageutrymme på hela 411 liter (och 1 205 liter om du fäller baksätet). Gott om utrymme såväl för vardagen som för fritiden. Flyttlåda, barnvagn eller tre fullpackade resväskor – BAYON klarar det mesta.

Bayon Tomt
Bayon Flyttekasser
Bayon Tasker
Bayon Barnevogn
KONA Electric

KONA Electric

Helt nya KONA Electric har ett av de största bagageutrymmen i sin klass med sina 466 liter. Det betyder rikligt med plats för barnvagn, flyttlådor och resväskor. Så oavsett var du ska och med vem, får du plats med det i din KONA Electric. Och skulle det inte räcka kan du faktiskt tredubbla bagageutrymmet på några sekunder genom att fälla sätena.

Artikel Bagagerum KONA EV 4 Textpicker
Artikel Bagagerum KONA EV 3 Textpicker
Artikel Bagagerum KONA EV 2 Textpicker
 TUCSON

TUCSON

Beroende på vilken TUCSON-modell du väljer, får du ett rymligt bagageutrymme på antingen 558 eller 577 liter. I praktiken innebär det att du slipper montera av hjulen på barnvagnen när den ska med i bilen. Du får plats med flera flyttlådor eller tre fullstora resväskor utan problem. Med det justerbara och fällbara baksätet kan du utöka volymen upp till 1 756 liter (beroende på modell).

Tucson Tomt
Tucson Flyttekasse
Tucson Tasker
Tucson Barnevogn
IONIQ 5

IONIQ 5

Med en IONIQ 5 finns (nästan) inga gränser för hur mycket bagage du kan få med dig. Det finns nämligen bagageutrymmen både fram och bak i bilen! Det bakre bagageutrymmet rymmer 527 liter och fäller du ned baksätet hela 1 587 liter. I motorrummet framtill finns en ”frunk” med ytterligare 57 liter (eller 24 liter i modellen med fyrhjulsdrift). Med IONIQ 5 kan du enkelt ta med dig barnvagn, resväskor, ryggsäckar, fiskespö, barnens leksaker eller familjens fyrbenta vän på äventyr.

Ionioq5 Tomt
Ioniq5 Flyttekasse
Ioniq5 Tasker
Ioniq5 Barnevogn

Alla tester gjordes med en barnvagn av märket Odder

 Kom och provkör en Hyundai – och testa bagageutrymmet

Kom och provkör en Hyundai – och testa bagageutrymmet

När du bokar en provkörning av en av våra Hyundai-modeller har du möjlighet att kolla så att bagageutrymmet passar dina behov. Finns det plats för barnvagnen, jaktutrustningen och/eller golfbagen? Kom ihåg att även testa hur mycket plats du får om du fäller sätena. Våra återförsäljare står alltid till förfogande att hjälpa och vägleda dig.

Boka provkörning