Varkampanj Stemning 2 Topbanner

Förbered din bil för våren

Ljusare och ljusare dagar, fågelkvitter, grönskande natur och solsken i blick. Våren gör sinnet lättare och lockar till fler bilresor, korta som långa. Preppa din bil för säsongen med hjälp av våra tjänster och goda råd.
Nystart med en hälsokontroll

Nystart med en hälsokontroll

För att säkerställa att din bil är i gott skick inför våren och sommaren kan du boka en hälsokontroll hos din lokala Hyundai-verkstad. Tjänsten innebär att en servicetekniker går igenom hela tio viktiga punkter på din bil - allt för att garantera trygga och säkra äventyr bakom ratten.

Läs mer

Tillåt kakor att titta på videon

Ge bromsarna extra kärlek

Under vintern kan grus och salt slita hårt på bromsarna, vilket kan leda till att de presterar sämre och därmed ökar bränsleförbrukningen. För att förlänga bromsarnas livslängd kan du boka bromsservice hos din lokala Hyundai-verkstad. Ett enkelt sätt att upprätthålla säkerheten samt minska risken för förslitning.

Tips och goda råd

Ta del av våra enkla underhållstips och gör din bil vårfräsch. Skulle du vara tveksam kan du alltid kontakta din lokala återförsäljare för vägledning.
100% perfekt sikt

100% perfekt sikt

Dina torkarblad har troligtvis fått jobba hårt under hösten och vintern. Slitna eller gamla torkarblad kan dels försämra sikten och även riskera att repa vindrutan. Byt till nya fräscha torkarblad och fyll på spolarvätska för perfekt sikt.

Bädda ner vinterdäcken

Bädda ner vinterdäcken

När våren gör entré blir det tids nog dags för hjulskifte. Våra smidiga och praktiska hjulpåsar med dragsko skyddar dina vinterdäck och ger ett snyggt och städat intryck där du väljer att förvara dem. Ett set innehåller 4 påsar.

Se fler tillbehör
Rengör utvändigt

Rengör utvändigt

Tvättar du bilen regelbundet så kommer lacken att hålla längre. Håll utkik efter eventuella repor som kan leda till rost. Mindre repor kan du själv åtgärda med ett lackstift i originalfärg som finns hos din lokala återförsäljare.

Rengör invändigt

Rengör invändigt

Det är inte bara utsidan på bilen som räknas. Insidan påverkar också körupplevelsen. Dammsug kupén ordentligt, torka av ytorna med en fuktig trasa och polera fönsterrutor och speglar. Slutligen kan du rengöra luftventilerna från damm.

Rengör underredet

Rengör underredet

Spola av underredet på bilen så att du blir av med vintersäsongens salt och smuts. Rengör med rent vatten och se till att vattentrycket inte är för högt, då det kan skada en eventuell underredesbehandling.

Rekommenderas inte för elbilar.

Kontrollera vätskor

Kontrollera vätskor

Kontrollera regelbundet vätskenivån för spolar-, kylar- och bromsvätska. Platsen för dessa varierar mellan olika bilmodeller. Om du är osäker på var behållarna sitter i din Hyundai kan du vända dig till din lokala återförsäljare.



Kontrollera däcktryck

Kontrollera däcktryck

Korrekt däcktryck innebär att du undviker onödigt slitage. Det ger samtidigt bättre bränsleekonomi och ett stabilt väggrepp. Du hittar bilens rekommenderade däcktryck på insidan av dörren eller i instruktionsboken.