Bilbilder av Hyundai Tucson från sidan

Vinterrusta bilen – expertens tips

Vintern är här med utmaningar som snö och halka för din bil. Vilken utrustning behöver man om olyckan är framme? Och hur ska man förbereda sig? Här tipsar Hyundais expert om prylarna du bör ha koll på.

Den svenska vintern kan slå till med snömoddiga vägar och oväntad blixthalka. Då är det viktigt med en översyn av bilen, både för din säkerhet och för bilens funktion. David Bjerkdahl är produktchef på Hyundai Bilar AB och konstaterar att höst och vinter ställer högre krav på ditt fordon – och på den utrustning du bör ha med dig.

Det här tipsar Hyundais expert om att du bör rusta bilen med:

I bagageutrymmet:

  • Startkablar
  • Bogserlina
  • Snöskyffel
  • Ha gärna även en stor flaska färdigblandad spolarvätska och extra torlkarblad som back-up. Snö och modd kräver extra kraft från vindrutetorkarna.

I kupén:

  • Is-skrapor
  • Snöborste
  • Första hjälpen-kudde
  • Reflexväst
  • Extralampor
  • Gärna handskar och filt för extra säkerhet under fjällsemestern.

Inför vintern är det även viktigt att ha koll på bilens kondition – detaljer som vätskor, lampor, torkarblad samt att klimatanläggningen och AC:n fungerar effektivt. Ett enkelt sätt att säkerställa det här är att genomföra en service innan kylan anländer.

– Då slipper man själv kolla saker som glykolens fryspunkt och batteriet. Verkstaden följer en diger checklista där de viktigaste punkterna ingår – och du får ett kvitto på vad som gjorts under servicen. Det är viktigt att du följer serviceintervallet noga, även på äldre bilar, säger David Bjerkdahl.

Inför bilköpet kan det kännas motigt att kolla försäkringsdetaljer, men ta en titt på att din bil har vägassistans så att du inte blir ståendes i kylan. Till exempel ger Hyundai fem års fri vägassistans som kommer till undsättning inom en timme om du befinner dig i Sverige och senast fyra timmar om du är utomlands – dygnet runt.

Men det absolut viktigaste när du ska ge dig ut på vinterresorna är att ha en bil som är stark nog att anta utmaningen. Hyundai Tucson fick toppbetyg i säkerhet av Euro NCAP medan flera konkurrenter fick minuspoäng, och är hyllad för sin komfort i kupén. Kolla in crossovern som ger lyxigare vinterresor här.

Hoovermodul---Tucson---Front

Forma din Tucson

Med bredast spann av hästkrafter i klassen, avancerad teknologi i utrustningspaketen och en riktigt snygg design är nya Tucson gjord för att formas efter din vilja. Hur skulle du vilja att din Tucson såg ut? Skapa din drömbil här.

Mer om bilen Bygg din bil


Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se