hyundai-i20-smabil-prop960x500

Småbilar – därför älskas de

Pigga, snygga, ekonomiska och lätta att parkera. Det är några av skälen till att småbilarna får tummen upp.

Förra året såldes nästan 50 000 mini- och småbilar i Sverige. Det gör att de nu är uppe på 14 procent av den svenska marknaden, och speciellt i storstadsregionerna mottas de kompakta bilarna med värme. Är du också nyfiken på vad som gör att så många gillar att köra bil i litet format? Här är de populäraste argumenten:

ikon-vardeminskning-utan-text-600x400

Ekonomi

Varför betala för mer än vad du behöver? Både inköpspriset och driftkostnaderna är viktiga anledningar till att många bilägare idag väljer att köpa en mindre bilmodell. Om ni inte är så många i familjen fyller en liten bil ofta behoven utan att ge avkall på komfort och körglädje.

ikon_bransle

Miljö

Lägre bränsleförbrukning innebär mindre utsläpp. En halv liter/milen klarar man sig på vid blandad körning med Hyundais i10 och i20, och de låga utsläppen gör också att många småbilar kvalar in i utsläppsklass Euro 6 som gör att de blir skattebefriade de första fem åren. Bra för miljön – bra för plånboken.

Tucson-TL-Highlightblocks48

Smidighet

Med en liten bil kniper du parkeringsplatserna andra inte får plats i. Minimalt behov av svängrum får dig dessutom att parkera som ett proffs. Perfekt för alla som bor i storstäder.

Design

Det är hos de små bilarna de kaxigaste karosslinjerna och den mest lekfulla designen finns. Många som fastnar för småbilssegmentet letar efter en bil som matchar deras personliga stil.

Säkerhet

Nya bilar har som regel bättre säkerhetsutrustning än äldre modeller. Måste du välja mellan nytt och begagnat kan det därför vara ett bättre val att köpa en mindre bil i nyare årsmodell, som tack vare storleken är lite billigare, än en större, begagnad bil.


Exempel på småbilar

i10-go-kolumnbild

i10 GO! Edition

Privatleasing 2 607 kr/mån

Den smarta citybilen som har vunnit Teknikens Världs småbilstest. För att fira fotbolls-EM 2016 finns den nu som en extrautrustad specialversion vi kallar för GO! Edition. Kostar endast 2 607 kr i månaden när man väljer privatleasing.

Mer om bilen Bygg din bil

i20-go-kolumnbild

i20 GO! Edition

Privatleasing 2 745 kr/mån

Störst i sin klass och hyllad av pressen. För att fira fotbolls-EM 2016 finns den nu som en extrautrustad specialversion vi kallar för GO! Edition. Kostar endast 2 745 kr i månaden när man väljer privatleasing.

Mer om bilen Bygg din bil

i30-go-kolumnbild

Om du vill ha en storlek större

i30 GO! Edition

Privatleasing 3 226 kr/mån

Storsäljaren älskas på grund av sin höga prestanda och låga bränsleförbrukning. För att fira fotbolls-EM 2016 finns den nu som en extrautrustad specialversion vi kallar för GO! Edition. Kostar endast 3 226 kr i månaden när man väljer privatleasing.

Mer om bilen Bygg din bil

i10 modellogo 300x50

”Liten, tyst, lättkörd och bensinsnål! Älskar i10”

Margaretha Brunström

i20 modellogo 340x50

”Riktigt snygg och lagom storlek på bil.”

Maria Grönbeck Moretto

i20 modellogo 340x50

”Den är liten men rymlig.”

Stefan Andersson


Förslag på fler artiklar

Artiklar om privatleasing

Så funkar privatleasing

Varför har privatleasing blivit så populärt så snabbt? Här är de 5 anledningarna som förklarar allt.
Läs artikeln om privatleasing

Artiklar om Hyundais elbil IONIQ

En tjuvtitt på Hyundais elbil

Under 2016 lanserar Hyundai en elbil – som kommer finnas med hela tre drivlinor som alternativ. Bilen IONIQ ger kunderna valet mellan eldrift, laddhybrid och hybrid. Det är första gången en modell finns med de här tre drivlinorna.
Läs artikeln om IONIQ

Santa Fe FL2016 Kampanjbild prop 290x160

Nya Santa Fe 2016 är här!

Premiär för en ny generation av succén Hyundai Santa Fe. Se nyheterna i bilen som har perfektion in i minsta detalj.
Läs om nya Santa Fe 2016


GO edition highlight puff

Vill du ha extrautrustade bilar? Kolla in Hyundai GO! Edition.

Mer om GO! Edition


Tillbaka till Hyundai Magazine

GÅ TILLBAKA
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Välj färg

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.33% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se