Bilen som renar luften när du kör.

Bilen som renar luften när du kör.

NEXO
Från vision till verklighet

Nya NEXO visar Hyundais engagemang och satsning på utvecklingen av teknologiska framsteg som kan bidra till att göra jorden renare. Nya NEXO går på el, men det enda som den släpper ut är vatten.

NEXOs nya bränslecellsystem är en inblick i framtiden för biltransporter. Bilen drivs av vätgas som omvandlas till el i bilens bränslecell och är därför det mest miljövänliga sättet att köra i vardagen.

I motsats till en klassisk elbil, som får elen levererad av ett batteri, producerar NEXO själv sin el genom en kemisk reaktion mellan vätgas och elektricitet i bilens bränslecell.

Regenerativa bromsar. Systemet samlar energi från motorbromsen och använder detta för att ladda batteriet.

Påfyllning av bränsle. NEXO kan nå en räckvidd på 666 km (WLTP). Detta gör det enkelt att pendla mellan hem och arbete och även att kunna köra långa sträckor.

Den vackra designen är mycket noggrant optimerad för att uppnå de mest aerodynamiska vinklarna, sänka vindmotståndet och höja effektiviteten.

Effektivitet överallt. I bilens kupé finns den praktiska multifunktionsratten med paddlar för justering av bromskraftåtervinning och även ett navigationssystem som visar dig var du kan tanka vätgas.

Läs mer om NEXO

 

Besök modellsida