Ren och sann prestanda

Våra N-bilarna är utrustade med kraft och oöverträffad teknik som gör dem lika lämpliga på racingbanan som på vägen. Du måste i princip bara bestämma dig om du föredrar den lite mindre, men inte mindre kraftfulla i20 N, eller bara vill gå all-in på den redan legendariska i30 N. Den nyaste medlemmen i familjen är populära KONA N.

Dina högpresterande val

IONIQ 5 N

IONIQ 5 N

IONIQ 5 N är den första helt elektriska modellen i vår sportiga N-serie. Upptäck en högpresterande elbil som tar renodlad, ofiltrerad körglädje till en helt ny nivå.

 • Motoreffekt fram: 166 kW / 226 hk
 • Motoreffekt bak: 282 kW / 383 hk
 • Hästkrafter: 650 hk (med N Grin Boost)
 • Acceleration: 0-100 km/h på 3,4 sek (Boost)
 • Toppfart: 260 km/h
Mer om IONIQ 5 N
i20 N

i20 N

i20 N är utrustad med kraftfulla detaljer, smarta egenskaper och en turboladdad bensinmotor – en sportig vardagsbil som är redo för allt du vill.

 • Motor: 1,6 liter T-GDi
 • Hästkrafter: 204 hk
 • Acceleration: 0-100 km/h på 6,2 sek
 • Toppfart: 230 km/h
Mer om i20 N
i30 N

i30 N

Populära i30 N är utrustad med aerodynamiska detaljer och kraftfulla funktioner. Lägg till en turbobensinmotor och du kan se fram emot fartfylld körning varje dag.

 • Motor: 2,0 liter T-GDi
 • Hästkrafter: 280 hk
 • Acceleration: 0-100 km/h på 5,4 sek
 • Toppfart: 250 km/h
Mer om i30 N
KONA N

KONA N

KONA N är byggd för racingbanan, samtidigt som den är perfekt för vardagskörning. En välutrustade SUV med stor komfort och fantastisk prestanda.

 • Motor: 2,0 liter T-GDi
 • Hästkrafter: 280 hk
 • Acceleration: 0-100 km/h: 5,5 sek
 • Toppfart: 240 km/h
Mer om KONA N

Prestanda-sommardäck kan orsaka måttligt buller vid utomhustemperaturer under 7º C. Vinterdäck rekommenderas för optimal prestanda vid låga temperaturer.

Prestanda

Enastående prestanda och unik teknik

Det är aldrig tråkigt att köra en Hyundai, och speciellt inte en N-bil. Du får njuta av stor prestanda och spännande funktioner i kombination med perfekt vardagskörning. Vi har lyft fram några av höjdpunkterna nedan.
Enastående kraft vid låga varvtal

Enastående kraft vid låga varvtal

Den nya 2,0 liters T-GDi-bensinmotorn har nu en effekt på 280 hk och levererar ett ännu högre vridmoment och större kraft vid låga varvtal.

N Grin Control

N Grin Control

Ett knapptryck som garanterat ger dig ett leende på läpparna! Tryck på N Grin-knappen när du växlar upp och du får 20 sekunders maximal kraft som både hörs och märks.

Högre vridmoment – mer körglädje

Högre vridmoment – mer körglädje

Den nya 2,0 liters T-GDi-bensinmotorn levererar ett maximalt vridmoment på hela 392 Nm samt en toppfart på 250 km/h.

Startkontroll

Startkontroll

Njut av maximal dragkraft och den snabbaste starten. Systemet minskar hjulspinn eller slirning genom en hård acceleration från en stillastående start, vilket hjälper till att accelerera bilen.

Helt ny N DCT växellåda

Helt ny N DCT växellåda

En 8-stegad dubbelkopplingslåda med rattpaddlar och nya N-funktioner garanterar en ännu sportigare körupplevelse.

Aluminiumfälgar

Aluminiumfälgar

Högpresterande Pirelli P-Zero-däck i kombination med 19” aluminiumfälgar förbättrar köregenskaperna och greppet genom reducerad ofjädrad vikt.

Tillåt kakor att titta på videon

Motorsport- och användarupplevelser

De stora prestandaförbättringarna i nya i30 N är baserade på erfarenheten vi har fått från vårt i30 N TCR-racingpaket och feedback från motorsportsentusiaster.
Porträtt Thierry Neuville Hyundai rallyförare.
"The i20 N is fast and precise. It gives a good sensation, similar to a race car. Like my WRC car, the i20 N is all about performance."

Thierry Neuville, VM-förare i rally

Exteriör

Designad för daglig spänning

Utöver sina högpresterande egenskaper delar N-bilarna en rad motorsportinspirerade designelement. Den sänkta karossen, bakspoilern och det triangelformade bromsljuset är några av de återkommande detaljerna. Det är svårt att inte lägga märke till den kraftfulla stötfångaren med stora luftintag, de sportiga aluminiumfälgarna med N-logo och de röda bromsoken.
Fronten

Fronten

Den aggressiva stötfångaren med stora luftintag och den unika N-grillen ger fronten ett kraftfullt utseende.

Sidan

Sidan

Dynamiska sidokjolar med N-logo och röda accenter framhäver N-bilarnas högpresterande utseende och skapar en visuell koppling mellan bilens fram- och bakdel.

Baksidan

Baksidan

Den bakre takspoilern med integrerat triangelformat bromsljus, den röda reflexlinjen och de dubbla avgasrören understryker KONA N:s kraftfulla prestanda.

Stora hjul och röda bromsok

Stora hjul och röda bromsok

Alla N-bilar har exklusiva 18” eller 19” N-hjul med röda bromsok samt fälgar som pryds med en N-logo.

Tänk stort

Tänk stort

Alla N-bilar har stora avgasrör för att understryka den sportiga exteriördesignen och höja volymen på motorns muller.

Unikt broms- och dimljus

Unikt broms- och dimljus

Alla N-bilar är försedda med motrosportsinfluerade designdetaljer som exempelvis det unika triangelformade broms- eller dimljuset.

Interiör

Sport möter komfort

N-modellerna är skapade för och av människor som verkligen brinner för motorsport. Alla modeller har en elegant och sportig interiör. Kupén är designad för att både ge stor kontroll och komfort. Ergonomin är helt förarfokuserad.
Prestandainformation

Prestandainformation

Du kan övervaka och förbättra dina körvanor med hjälp av ett intelligent datasystem som bland annat upplyser dig om vridmoment, G-kraft, oljetemperatur och acceleration.

Digital instrumentering

Digital instrumentering

Instrumenteringen bakom ratten ger dig information om motoroljetemperatur, vridmoment och turboboost. Den röda zonen på den variabla LED-varvräknaren ändras beroende på oljetemperaturen.

Snabba växlingar

Snabba växlingar

De motorsportsinfluerade paddlarna på baksidan av ratten gör att du alltid kan växla snabbt och enkelt.

Sportsäten

Sportsäten

Beroende på N-modell kan du få bekväma sportsäten i läder, textil eller mocka – alla med inbyggt stöd för långa resor.

N-växelspak

N-växelspak

N-växelspaken har dekorativ blå söm och är klädd i läder för optimalt grepp och stor motorsportskänsla.

Aluminiumpedaler

Aluminiumpedaler

Aluminiumpedalerna förstärker interiörens sportighet och ger dig maximal kontroll.

Konceptbilar

En titt in i framtiden

Våra konceptbilar tillåter oss att tänja på gränserna rörande både design och utveckling, och ger oss en chans att utforska nya idéer och teknologier. Traditionellt har många tillverkare använt dessa bilar för att se konsumenters reaktioner på nya radikala funktioner, och aldrig tagit dem vidare för produktion. Men de senaste åren har vi på Hyundai presenterat ett antal konceptbilar som har legat till grund för utformningen av efterföljande serietillverkade bilar.
RM20e

RM20e

Helt elektrisk prestanda

Den elektriska drivkraft i RM20e säkerställer inte enbart noll koldioxidutsläpp under körning utan ger också blixtsnabb respons tack vare högt vridmoment från start. Hållbarhet och hisnande körupplevelse i ett.

Projekt RM

Projekt RM

"Racing Midship"

Project RM lanserades 2012 för att utveckla och koppla samman ny högpresterande motorsportsteknologi med framtida N-bilar. Detta mobila ”labb” är drivkraften i den progressiva utvecklingen av N-serien.

Veloster N ETCR

Veloster N ETCR

Högpresterande elbil

Veloster N ETCR lanserades 2019 och blev starten på en ny era. Lärdomarna från denna racerbil gjorde att RM20e bibehöll sin prestanda, och att vardagsbilförare fick en tystare kupé samt bättre respons och köregenskaper.

N Option

N Option

Utställningsbil

Utställningsbilen i30 N Option visar hur högprestandatillvalen kan utvecklas. Vi på Hyundai vill kunna tillgodose behoven hos kunder som vill göra sina N-bilar ännu mer personliga.

RN30

RN30

Racingkonceptbil

Syftet med Hyundai N är att skapa högpresterande bilar som låter vardagsförare uppleva nöjet med sportbilsegenskaper. Konceptbilen RN30 lanserades på Paris Motor Show 2016 som ett förkroppsligande av detta syfte.

Vision GT

Vision GT

Gran Turismo

Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo visar vår passion för högpresterande N-teknik och fungerar som en påminnelse om Hyundais 50-årsjubileum 2017.

Vad vill du läsa mer om?

N Line-modeller

N Line-modeller

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Historien om N

Historien om N