Det stora prestationstestet

Vi kommer ingenstans om vi inte tänjer på gränserna – eller vågar ta nya vägar. Det är själva grundstenen när det kommer till vårt engagemang i motorsportvärlden: Inte bara en jakt på pallplatser, utan också en möjlighet att skapa nya och bättre lösningar för framtiden. Av samma anledning deltar Hyundai framför allt i motorsportens mest krävande grenar: Rally-VM och 24-timmarsracing.
Hyundai Motorsport på grus
Hyundai Motorsport Rally

WRC

World Rally Championship

Hyundai i20 Coupe N WRC

WRC, som står för World Rally Championship, har varit en av motorsportens höjdpunkter i decennier. Ett världsmästerskap som arrangerats sedan 70-talet där internationella rallyförare tävlar mot varandra i en rad deltävlingar i olika krävande miljöer. Hyundai deltar med specialbyggda i20 Coupe WRC – och är ett av de ledande teamen.

Tillåt kakor att titta på videon

WRC team

Våra olika team står bakom framgångarna med våra specialbyggda rallybilar.
Thierry & Martijn

Thierry & Martijn

Belgaren Thierry Neuville går 2023 in på sin tionde säsong med Hyundai, så man kan lugnt säga att han känner oss utan och innan. Tillsammans med honom som kartläsare för tredje året sitter Martijn Wydaeghe, efter två positiva säsonger tillsammans som besättning. Paret har redan fyra WRC-segrar.

Esapekka & Janne

Esapekka & Janne

Duon Esapekka Lappi och Janne Ferm anslöt sig till Hyundai 2023 och kör i den hybriddrivna i20 N Rally1 Hybrid. Finländarna tar med sig flera års WRC-erfarenhet, åtta pallplatser och en seger i Rally Finland. Trots sin omfattande erfarenhet från rallytoppen är Esapekka den yngsta föraren i vår uppställning 2023.

Dani & Cándido

Dani & Cándido

Efter en stark WRC-säsong 2022 där de tog tre pallplatser kommer spanjorerna Dani Sordo och Cándido Carrera återigen att tävla i i20 N Rally1 Hybrid under utvalda tävlingar 2023. Grusspecialisterna har samlat ihop totalt fem pallplatser från åtta evenemang. Säsongen 2023 blir Danis tionde med teamet och den tredje med Cándido vid sin sida.

Craig & James

Craig & James

Craig Breen tävlade med Hyundai mellan 2019 och 2021 och återvände 2023. Med Hyundai tog irländaren fyra WRC-pallplatser, varav tre stycken 2021. Tillsammans med en ny kartläsare, James Fulton, utgjorde de en formidabel kraft i WRC. Craig Breen gick tragiskt bort i en olycka under förberedelserna inför Croatia Rally 2023. Hans engagemang och passion för motorsporten kommer alltid finnas med oss och våra tankar går till Craigs familj, vänner och hans många fans.

Senaste nyheter och resultat

Senaste nyheter och resultat

Besök Hyundai Motorsports hemsida för nyheter om WRC, resultat och uppdateringar.

motorsport.hyundai.com
About Breaker Large Motorsport
About Breaker Small Galstad Motorsport

TCR

Touring Car Racing

Motorsport Bil 2

Den första TCR-tävlingen genomfördes 2014, och är idag en av de mest populära racingtävlingarna i världen. Serien levererar spännande dueller runt om i världen mellan både fabriksägda lag och privata lag. Hyundai Motorsport har tagit hem otaliga segrar de senaste åren, bland annat med i30 N TCR och Veloster N TCR.

Tillåt kakor att titta på videon

R5

Rally Car Racing

Motorsport Bil 3

R5-serien har under de senaste 10 åren utvecklats till en av de mest spännande rallytävlingarna strax efter WRC. Serien riktar sig främst till världens mest framstående biltillverkare, men även privata team kan delta. Hyundai Motorsport deltar med den specialutvecklade i20 R5.

Ta reda på mer om Hyundai Motorsport

Följ oss på sociala medier och var först med senaste nytt.
Upplev i30 N TCR i din mobil

Upplev i30 N TCR i din mobil

Sätt våra racingbilar och dina färdigheter på prov i vår VR-app.

Ladda ner appen

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Historien om N

Historien om N

N-modeller

N-modeller

N Line-modeller

N Line-modeller