Motorsport Topbanner

Hyundai Motorsport

Det stora prestationstestet

Vi kommer ingenstans om vi inte tänjer på gränserna – eller vågar ta nya vägar. Det är själva grundstenen när det kommer till vårt engagemang i motorsportvärlden: Inte bara en jakt på pallplatser, utan också en möjlighet att skapa nya och bättre lösningar för framtiden. Av samma anledning deltar Hyundai framför allt i motorsportens mest krävande grenar: Rally-VM och 24-timmarsracing.

I Sverige

i20 N WRC Rally1 och Oliver Solberg

Oliver Solberg

En spännande säsong i årets Rally-VM väntar. Samtliga bilar måste använda sig av elhybridteknik och för första gången på 20 år deltar en svensk i mästerskapet. Ny fabriksförare för den högpresterande i20 N WRC Rally1 är nämligen den blott 20-årige Oliver Solberg. Han ska tillsammans med den engelska co-drivern och kartläsaren Elliott Edmondson vara med och slåss i några av mästerskapets totalt 13 tävlingar, fördelade på fyra kontinenter. En storsatsning från Hyundais sida för att hitta framtidens rallymästare.

About Breaker Large Motorsport Rally
About Breaker Small Motorsport Rally

WRC

World Rally Championship

Motorsport Bil 1

WRC, som står för World Rally Championship, har varit en av motorsportens höjdpunkter i decennier. Ett världsmästerskap som arrangerats sedan 70-talet där internationella rallyförare tävlar mot varandra i en rad deltävlingar i olika krävande miljöer. Hyundai deltar med specialbyggda i20 Coupe WRC – och är ett av de ledande teamen.

Tillåt kakor att titta på videon

WRC team

Våra olika team står bakom framgångarna med våra specialbyggda rallybilar.
Thierry & Martijn

Thierry & Martijn

Ott & Martin

Ott & Martin

Dani & Cándido

Dani & Cándido

Oliver & Elliott

Oliver & Elliott

About Breaker Large Motorsport
About Breaker Small Galstad Motorsport

TCR

Touring Car Racing

Motorsport Bil 2

Den första TCR-tävlingen genomfördes 2014, och är idag en av de mest populära racingtävlingarna i världen. Serien levererar spännande dueller runt om i världen mellan både fabriksägda lag och privata lag. Hyundai Motorsport har tagit hem otaliga segrar de senaste åren, bland annat med i30 N TCR och Veloster N TCR.

Tillåt kakor att titta på videon

R5

Rally Car Racing

Motorsport Bil 3

R5-serien har under de senaste 10 åren utvecklats till en av de mest spännande rallytävlingarna strax efter WRC. Serien riktar sig främst till världens mest framstående biltillverkare, men även privata team kan delta. Hyundai Motorsport deltar med den specialutvecklade i20 R5.

Ta reda på mer om Hyundai Motorsport

Följ oss på sociala medier och var först med senaste nytt.
Upplev i30 N TCR i din mobil

Upplev i30 N TCR i din mobil

Sätt våra racingbilar och dina färdigheter på prov i vår VR-app.

Ladda ner appen

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Historien om N

Historien om N

N-modeller

N-modeller

N Line-modeller

N Line-modeller