Effekt som får hjärtat att slå snabbare

Hyundai N - våra högpresterande bilar - är rolig att köra och bjuder både på dynamiska köregenskaper som gör vardagen bättre samt exklusiva N-funktioner som får förarens hjärta att slå snabbare.

Om N

Född i Namyang och finslipad på Nürburgring

N står både för Namyang och Nürburgring. Det är nämligen på vårt globala forsknings- och utvecklingscenter i Namyang i Sydkorea, som vi på Hyundai skapar några av världens mest högpresterande bilar. Och det är på den legendariska tyska racingbanan Nürburgring, som bilarna testas och finslipas till perfektion. Våra N-bilar är helt enkelt byggda för att alltid leverera och ge dig adrenalinpåslag.
Hyundai N race test bana.
Hyundai N prestanda detaljer front och fälg.

Födelseplatsen

Det globala forsknings- och utvecklingscentret i Namyang i Sydkorea är hjärtat i Hyundai Motors och födelseplatsen för våra N-bilar. Centret består av en mängd anläggningar och testvägar och upptar en yta på 3,3 miljoner kvadratmeter. Med forskare och faciliteter i världsklass fungerar Namyang som den ultimata tankesmedjan för utvecklingen av vår högpresterande N-serie.
Hyundai N performance testbilar framför testcenter.
Hyundai N logo över flygbild på racingbana.

Europeiskt tekniskt center i Nürburgring

På racingbanan Nürburgring Nordschleife, hem för Hyundai Motor European Technical Center, utförs accelererade hållbarhetstester. Detta testcenter ställer världens mest avancerade bilteknik mot de allra tuffaste vägförhållandena – ett bevis på Hyundais målinriktade engagemang för fortsatt utveckling av högpresterande teknik.
Never just drive

Never just drive

En åktur är inte bara en åktur. N gör varje ögonblick bakom ratten till en oförglömlig upplevelse.

Tillgänglighet

Tillgänglighet

N motiverar alla motorsportsentusiaster att hålla liv i sin passion. N-bilar är både lättillgängliga och uppfyller prestandaönskemålen.

 Autenticitet

Autenticitet

N-bilen är en sann ledare och dominerar WRC och TCR. N är skapade av legender i branschen och är designade att leverera sann prestanda.

Spännande

Spännande

N är aldrig tråkigt. Hästkrafter förvandlas till oförglömliga upplevelser som får dig att vilja ha mer.

Tillåt kakor att titta på videon

Historien

Drivkraft från motorsports-framgångar

2012 tillkännagav Hyundai sitt återinträde i WRC och presenterade den nya konceptbilen i20 WRC på Paris Motor Show. Och efter nästan ett decenniums utveckling av N-serien med motorsportsinspirerade bilar, omfattar utbudet nu även i30 N, i20 N och KONA N.
2012 – en ny spelare på banan

2012 – en ny spelare på banan

2012 presenterade vi konceptbilen i20 WRC på Paris Motor Show och tillkännagav vårt återinträde i WRC. Och bara tre månader senare etablerades Hyundai Motorsport i Alzenau, Tyskland.

2013 – fullskalig debut

2013 – fullskalig debut

2013 markerade vår fullskaliga rallydebut med lanseringen av den förbättrade i20 WRC Concept Car på Genève Motor Show, samt etableringen av vårt europeiska tekniska center på Nürburgring.

2014 – vi tar en pallplats

2014 – vi tar en pallplats

Vi firade vår första seger i Rally Germany 2014 och tog fyra pallplatser och slutade på fjärde plats i WRC med vår i20 WRC. Albert Biermann utsågs till Executive Vice President i december.

2015 – en glimt av framtiden

2015 – en glimt av framtiden

Steg för steg har våra ingenjörer byggt, undersökt och utvecklat ny teknik sedan 2012. Hösten 2015 tillkännagavs den kommande lanseringen av den högpresterande N-serien.

2016 – N gör ytterligare framsteg

2016 – N gör ytterligare framsteg

Allmänhetens första glimt av prestandan hos i30 N skapade mycket höga förväntningar. Och vi genomförde 24-timmarstävlingen Nürburgring Endurance Race med en prototyp av i30 N.

2017 – en ny bil för en ny era

2017 – en ny bil för en ny era

2017 markerade den prisbelönta i30 N premiären för vår högpresterande N-serie, och i30 N TCR vann sin första tävling någonsin på Zhejiang-banan i Kina.

2018 – en nystart

2018 – en nystart

2018 lanserades Veloster N och i30 Fastback N och divisionen High-Performance Vehicle & Motorsport grundades. Vi ledde även WTCR-serien tack vare ett toppresterande team och i30 N TCR-förare.

2019 – WRC-vinnare

2019 – WRC-vinnare

2019 säkrade vi vår första titel i FIA World Rally Championship (WRC) och avslutade säsongen i det absoluta toppskiktet – endast 5 år efter vår WRC-debut 2014.

2020 – nästa generation

2020 – nästa generation

Nya i30 N och nya i30 Fastback N lanseras med stora prestandaförbättringar. Baserade på erfarenheter från vårt tävlingsmonster i30 N TCR och värdefulla åsikter från N-entusiaster världen över.

2021 – ännu mer fart

2021 – ännu mer fart

Två nya N-modeller lanseras: KONA N och i20 N. Den sistnämnda en racingkapabel hot hatch inspirerad av rallybilen i20 WRC. Elantra N TCR och i30 N TCR kammade hem första- respektive andraplacering under 24-timmarstävlingen Nürnburgring 24 Hours.

Tillåt kakor att titta på videon

DNA

Tydligt motorsports-DNA

Vi har alltid dragit lärdom från erfarenheterna vi fått från vårt framgångsrika racingdeltagande och tillämpat dem på vår N-serie. Varje N-bil har integrerad motorsportteknik med en koppling till WRC och TCR.
Skarp kurvtagning

Skarp kurvtagning

Lika sugen på skarpa svängar som du är – en N-bil är utrustad med ett imponerande utbud av högpresterande komponenter som möjliggör körning i världsklass.

En sportbil för vardagen

En sportbil för vardagen

En dag på racingbanan eller daglig pendling? Du kan när som helst ändra en N-bils köregenskaper till att passa högpresterande racerkörning eller bekväm vardagsåkning.

Racingprestanda

Racingprestanda

N-bilar är skapade för att leverera på racingbanan. Inga ytterligare justeringar krävs. Även standardhjulen är designade för optimal prestanda.

Tillåt kakor att titta på videon

Hyundai verkstad mekaniker N bil prestanda.
Mekaniker på verkstad Hyundai i20 N WRC rallybil.

Människorna bakom

Möt skaparna av N-serien

Vi på Hyundai vill utveckla tekniken för att skapa spännande och bekväma bilar som inte enbart riktar sig till en utvald grupp av människor utan tilltalar de breda massorna.
Albert Biermann Hyundai N porträtt.
“Hyundai will develop the technology to create fun and pleasant cars that are not just for a specific subset of people. We want to appeal to a much wider audience. We will disrupt the market with a high-performance vehicle that embodies the fun and enjoyment of driving.”

Albert Biermann, President

Porträtt Thomas Schemera Hyundai N.
”Hyundai N will be the most respected manufacturer of high-performance products in its segment that gets the hearts of customers racing and keeps them coming.”

Thomas Schemera, Executive VP

N-experter tänjer på gränserna

Människorna bakom N-serien skapar fantastisk teknologi och älskar sitt jobb. The performance development division består av olika avdelningar som fokuserar på att förbättra allt från NVH (Noise, Vibration, Harshness) till körning, bromsning, kylning och aerodynamik. Alla idéer tas om hand av High Performance-avdelningen. Strukturen förenklar kommunikationen mellan de olika experterna och snabbar upp utvecklingsprocessen.
Drivkraften

Drivkraften

“Det handlar inte om att skapa ett begränsat antal motorer som kostar en förmögenhet och endast får upplevas av några få, utan vi arbetar i stället hårt för att utveckla högpresterande motorer som kan ses överallt.“

Rambygget

Rambygget

“Med erfarenheterna från skapandet av WRC Rally-bilen i ryggen, gav vi oss på fullskalig utveckling av massproducerade högpresterande bilar, vilket tog synen på våra bilar till en ny nivå.“

Körkänslan

Körkänslan

“Just nu arbetar utvecklarna hårt för att skapa en bil som inte bara kan göra det vanliga, utan också gör körningen roligare.“

Designen

Designen

“Vi designar ett lättare, starkare och säkrare chassi.“

Prestanda-sommardäck kan orsaka måttligt buller vid utomhustemperaturer under 7º C. Vinterdäck rekommenderas för optimal prestanda vid låga temperaturer.

Vad vill du läsa mer om?

N-bilar

N-bilar

N Line-modeller

N Line-modeller

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten