LADDHYBRIDER

Funderar du på att skaffa en laddhybrid 2018? Med en laddhybrid får du bättre bränsleekonomi, lägre driftskostnader samt renare luft, utan att du behöver kompromissa med räckvidden. Batteriet laddas under körning eller via en extern strömkälla med hjälp av sladd.

IONIQ-plug-in-transparent

Så fungerar en laddhybrid

En laddhybrid kombinerar en vanlig förbränningsmotor med en uppladdningsbar elmotor och ett batteri. Laddhybriden kan använda antingen förbrännings- eller elmotorn för att driva bilen. Den drivs alltså av el när du väljer det, och bensin när du behöver det. På så sätt kan du köra det som i folkmun kallas miljöbil och uppnå en lång räckvidd på samma gång. För maximal prestanda kan en laddhybrid även använda båda drivkällorna samtidigt.

Laddning och räckvidd

Tack vare kombinationen av en elmotor, batteri och förbränningsmotor är laddhybridens räckvidd lång. Med vår laddhybrid IONIQ plug-in kan du köra upp till 63 km på el innan bensinmotorn tar över och du får samma räckvidd som en vanlig bil. När bilens batteri är lågt går den automatiskt in hybridläget och du kan köra med förbränningsmotorn istället.

Batteriet laddas delvis under körning, men framför allt via en extern strömkälla. Det går att ladda bilen via ett vanligt uttag för hushållsel, men vi rekommenderar starkt att du installerar en laddbox för säker laddning.

Om du vill jämföra bland annat räckvidden i olika laddhybrider kan du göra det här.

ioniq 3 cropped

3 ANLEDNINGAR TILL ATT INSTALLERA EN LADDBOX

Läs artikeln

IONIQ-cropped

VANLIGA FRÅGOR OM ELBILAR

Läs artikeln

ioniq cropped lästips

LADDA VAR DU ÄN ÄR - HEMMET, JOBBET, RESAN

Läs artikeln

Vår laddhybrid - IONIQ plug-in

IONIQ-plug-in-transparent


  • Kör el när du väljer, bensin när du behöver
  • Moderna aktiva säkerhetsfunktioner samt uppkoppling
  • Ökad bränsleeffektivitet med aerodynamisk design

Upptäck IONIQ plug-in

Pris och finansiering

Att köpa en laddhybrid har flera ekonomiska fördelar. Den 1 juli 2018 började ett bonus malus-system gälla för personbilar, lätta lastbilar samt lätta bussar. I samband med bonus malus uppkommer de nya begreppen klimatbonusbil, neutralbil och malusbil, vilka ersätter miljöbilar och supermiljöbilar.

Vår IONIQ plug-in klassas som klimatbonusbil, vilket innebär följande:

  • Släpper ut 0-60 gram CO2/km
  • Berättigad till bonus
  • Minimal skatt på 360 kr/år

Säkerhet och teknik

När det gäller säkerheten är det ingen skillnad mellan konventionella bilar och hybridbilar. Exempelvis har våra hybridbilar belönats med högsta betyg av den oberoende trafiksäkerhetsorganisationen Euro NCAP.

Utöver säkerheten har de även flera smarta funktioner som gör dina bilresor bekvämare, som Apple CarPlay, och sladdlös mobilladdning.

Utrustad med aktiva säkerhetsfunktioner

Autobroms
med detektering av fotgängare.

Kollisions-
varning.

Döda
vinkeln-varning.

Varning för korsande trafik vid backning.

Filhållningsassistans och filbytesvarning.

Vårt miljöarbete

Vi ser oss själva som miljöbilspionjärer och arbetar aktivt för att behålla den rollen. Ett av våra senaste initiativ var lanseringen av en renodlad elbilspool i Amsterdam.

Hyundai arbetar även med Project IONIQ, vårt långsiktiga forsknings- och utvecklingsprojekt, som genom innovation kommer att omdefiniera vår framtida syn på rörlighet.

I Project IONIQ är en av fyra huvudinriktningar att vi ska vara fria från miljöföroreningar och energiutsläpp. Det första steget i Project IONIQ var att lansera IONIQ hybrid, IONIQ electric och IONIQ plug-in. I och med lanseringen blev vi först i världen med att erbjuda en elhybrid, laddhybrid och ren elbil i en och samma biltyp.

Undrar du något?

Saknar du någon information eller vill få svar på en knepiga fråga?

Vi finns i chatten till höger eller i nedan kanaler kl 8-18 på vardagar för att hjälpa till!

Eller besök din Hyundaihandlare för att få veta mer.

Hitta Hyundaihandlare

Kontakta oss på kundservice@hyundai.se eller 020-677 677

Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se