Hyundai KONA Electric design

Så lång räckvidd har en Hyundai elbil

Med en laddad bil är du klar att köra. Men hur långt kan du egentligen köra på en uppladdning? Och vad gör du när det börjar bli dags att ladda? Här reder vi ut begreppen och går på djupet kring våra elektriska bilars räckvidd.

Räckvidd för dina behov

Sikkerhed Autonomus

Våra elektriska bilar erbjuder olika lång räckvidd beroende på hur stort batteri de är utrustade med. Vilken Hyundai och räckvidd som är rätt för dig beror på många saker, bland annat är det viktigt att du tänker på hur långt du vanligtvis kör, om du behöver dra tungt och vilka laddningsmöjligheter du har i din närhet. Om du har frågor eller vill ha råd kring ditt bilval är du varmt välkommen att kontakta din lokala återförsäljare.

Hitta återförsäljare

Så långt kan du köra

I vardagen

I vardagen

Vår elektriska bilar täcker de flesta vardagspendlares räckviddsbehov. En helt uppladdad plug-in hybrid kan ta dig flera mil på enbart el medan en helt elektrisk bil som exempelvis IONIQ 5 erbjuder upp till hela 507 km. Allt hänger på hur långa sträckor du vill och behöver köra dagligen.

Under helger

Under helger

På helgen finns det tid att ge sig iväg på äventyr. Bakom ratten på en hybrid behöver du bara tänka på resmålet, hybridsystemet väljer automatiskt den kraft som lämpar sig bäst för stunden. Våra plug-in hybrider och elbilar har alla lång elektrisk räckvidd och en fridfull resa mellan Göteborg och Stockholm är inte nåt problem i en KONA Electric till exempel.

På semestern

På semestern

Långledig? Kanske dags att åka på bilsemester utomlands? Med Charge myHyundai kan du ladda din elektriska Hyundai på över 300 000 platser i Europa – med hjälp av en app eller ett laddkort. Det gör det superenkelt att fylla på med ny energi var du än är, och lägga allt fokus på resan. I appen kan du dessutom se lediga laddpunkter, aktuella priser och laddhistorik.

Räckvidd enl. WLTP. Räckvidden kan variera beroende på vägförhållanden, körstil, temperatur m.m. 

Hur är det att köra elektriskt på vintern?

Hur är det att köra elektriskt på vintern?

Hur är det att köra elektriskt på vintern? Hur påverkas räckvidden? Med en uppvärmd bil och anpassad körstil, där du undviker kraftiga accelerationer och inbromsningar, så kan du bibehålla din elektriska Hyundais räckvidd. Läs artikeln och få fler tips på hur du får ut det mesta av den kalla årstiden med din bil.

Läs mer

Då är det dags att ladda

Bilen ger två varningar

Bilen ger två varningar

Innan batteriet är helt urladdat får du två varningar. Den första varningen är en notifikation och en ljudsignal om att du har en begränsad räckvidd. Den andra varningen består av två varningslampor och en reducering av kraft. När metertalet når 0 stannar din bil och du måste ladda den innan du kan köra vidare. Det är därför en god idé att ladda din elektriska bil vid varje möjlighet.

 

5 tips för bättre räckvidd

Fa Ut Maximalt Av En Uppladdning

5 tips för att köra så långt som möjligt på en uppladdning:

 1. Slå på ECO-läget
 2. Kör jämt och anpassa din körning efter trafiken, så undviker du att slösa ström på acceleration. 
 3. Bromsa så mycket som möjligt med hjälp av den elektriska motorn.
 4. Genom att köra lite långsammare på motorvägen  sparar du mycket energi, och restiden är i stort sett oförändrad.
 5. Använd endast klimatanläggningen på förarsidan om du kör ensam. 

Vad vill du läsa mer om?

Teknik och utrustning i elektriska bilar

Teknik och utrustning i elektriska bilar

Se vårt utbud av elektriska bilar

Se vårt utbud av elektriska bilar

Uppladdning av elektriska bilar

Uppladdning av elektriska bilar

Vanliga frågor

Om räckvidd

På el- och hybridbilar erbjuder vi hela 8 års garanti på batteripaketet. Dock max 160 000 km.

Ja. Vid lägre temperaturer stiger vindmotståndet, och det påverkar räckvidden. Detta gäller alla bilar – även konventionella bilar. Kyla och frost gör att du kör kortare sträcka på varje liter. Vinterdäck och snö på vägen ger också en ökad energiförbrukning. Samma sak gäller om du till exempel använder klimatanläggningen, sätesvärmen eller elvärmen i bakrutan.

Laddning hemma

Det bästa sättet att ladda hemma är att installera en laddbox. Då kan du alltid ladda batteriet snabbt, säkert och enkelt. Hyundai samarbetar med CLEVER, som kan hjälpa till att installera en intelligent laddbox. I nödsituation, då du inte har tillgång till en laddbox, är det också möjligt att ladda din bil via en vanlig väggkontakt med medföljande 230 volt AC-laddare. Vi rekommenderar dig att bara göra detta i ett nödläge, eftersom det kan medföra en risk för överhettning. Husets elinstallation är nämligen inte konstruerat för den form av belastning, som krävs för att ladda en elbil.

 

Laddning på offentliga laddningsstationer

På en offentlig laddningsstation med växelström kan du ladda din bil under längre tid. Det kan till exempel vara på din arbetsplats. Dessa laddningsstationer är för det mesta inte utrustade med laddningskabel, så den måste du själv ha med dig. På offentliga laddningsstationer med likström (snabbladdning) kan du ladda din bil så mycket som möjligt på kortast möjliga tid. Dessa hittar man oftast på tankställen, hotell och restauranger längs motorvägen. Snabbladdning är vanligtvis dyrare än normal laddning, men å andra sidan kan du ladda bilen mycket snabbare.

Ja. Med Charge myHyundai kan du ladda på över 300 000 platser i hela Europa – med en app eller ett fysiskt kort. För att komma i gång och ladda enklare och mer prisvärt behöver du bara registrera dig på chargemyhyundai.com, sedan är det fritt fram att fylla på batteriet hos alla ledande leverantörers laddstationer.

Om din bil är utrustad med ett navigationssystem kan du med Hyundais LIVE Services se tillgängliga laddningsstationer i ditt närområde. Du får 7 års gratis abonnemang på Hyundais LIVE Services när du köper en Hyundai elbil eller plug-in hybridbil.

Hur långt du kan köra på en laddning beror på bilmodell. Se de exakta räckvidderna här:

KONA Electric

NEXO

IONIQ 5

När bilen har helt slut på ström stannar den. Innan batteriet är helt tomt får du en varning. Den första varningen är ett meddelande och en ljudsignal om att du har begränsad räckvidd. Den andra varningen består av två varningslampor och minskad kraft. När mätarställningen når 0 stannar din bil, och du är tvungen att ladda den innan du kan köra vidare. Det är klokt att ladda din elektriska bil varje gång du har möjlighet till det, så att du undviker att batteriet blir helt tomt.

Du kan nå en längre räckvidd i din elbil genom att följa dessa råd:

 • Slå på ECO-läge
 • Kör jämnt och anpassa körningen efter trafiken, så att du undviker att slösa ström på acceleration
 • Släpp trycket på gaspedalen i god tid, så att du bromsar så mycket som möjligt med den elektriska motorn
 • Genom att köra lite långsammare på motorvägen sparar du mycket energi, och restiden är i stort sett oförändrad.
 • Kyl ner eller värm upp din bil innan du kör genom att koppla upp bilen för laddning och ställ in tidpunkten för avfärd – så behöver du inte förbruka ström på detta när du kör
 • Om du kör ensam så kan du nöja dig med att använda klimatanläggningen enbart för förarsätet