KONA Electric services

Hitta din elektriska Hyundai

Vilken elektrifierad bil som är bäst för dig beror på din livsstil och dina körbehov. Kan du ladda bilen hemma? Om inte, hur många offentliga laddningsstationer finns i din närmiljö? Kör du främst långa eller korta sträckor? Hur mycket lastutrymme behöver du? Vi har ett brett utbud av elektrifierade bilar så det finns garanterat en som är rätt för dig.

Vilken elektrifierad bil ska jag välja?

Har du funderat på att köpa en elektrifierad bil, men är osäker på vilken sort du ska välja? Här kan du lära dig mer om skillnaden mellan olika typer av elektrifierade bilar och ta reda på vilken som bäst matchar dina egna körbehov.

Elbil

Elbil

En helelektrisk bil drivs enbart av el och den släpper inte ut någon koldioxid under körningen*. Du kan ladda bilen via en laddbox hemma eller på en laddningsstation. Batteriet laddas dessutom även automatiskt under körning.

Passar dig som:

  • Vill köra på enbart el.
  • Har möjlighet att ladda batteriet hemma och/eller på jobbet.
Vårt utbud
Plug-in hybrid

Plug-in hybrid

Med en plug-in hybrid kör du på både el och bensin, och får njuta av det bästa från två världar. Uppladdning kan ske via en laddbox hemma eller på en laddningsstation, och batteriet laddas även automatiskt under körning.

Passar dig som:

  • Pendlar långt varje dag och vill köra den sträckan på enbart el.
  • Har möjlighet att ladda batteriet hemma och/eller på jobbet.
Vårt utbud
Hybrid

Hybrid

Bakom ratten på en hybrid kör du på både el och bensin. Men till skillnad från en plug-in hybrid, sköter hybriden allt på egen hand och väljer automatiskt den kraft som bäst lämpar sig för stunden. Du behöver bara kliva in och ge dig iväg.

Passar dig som:

  • Kör långa sträckor varje dag.
  • Inte har möjlighet att ladda batteriet hemma eller på jobbet.
Vårt utbud
Bränslecell

Bränslecell

I en bränslecellsbil, eller vätgasbil, kör du på enbart el. Men till skillnad från en klassisk elbil, som får kraft från ett batteri, producerar den här typen sin egen el i en bränslecell. Tankning sker på en vätgasstation och tar cirka 5 min.

Passar dig som:

  • Gillar innovation och vill ha en räckvidd på upp till 666 km.
  • Har möjlighet att tanka vätgas i närheten av hemmet eller jobbet.
Vårt utbud

*Ett visst CO2 släpps ut under tillverkning av bilen.

Vad vill du veta mer om?

Uppladdning av elektriska bilar

Uppladdning av elektriska bilar

Teknik och utrustning i elektriska bilar

Teknik och utrustning i elektriska bilar

Se vårt utbud av elektriska bilar

Se vårt utbud av elektriska bilar

Vanliga frågor

Om elektriska bilar

Det finns ett stort urval av elektrifierade bilar med flera typer av batterier. När du väljer bil bör du överväga: Kan du ladda bilen hemma eller ej? Om ej, hur nära har du till uppladdningsmöjlighet? Kör du långa eller korta sträckor? Hyundai har Sveriges bredaste utbud av elektriska bilar – utforska vårt utbud här:

Elektrifierade bilar från Hyundai

Med en elbil kör du endast på el. En elbil släpper inte ut något CO2 under körning. Du kan ladda bilens batteri via kabel hemma eller på laddstationer. Batteriet laddar dessutom upp sig själv när du bromsar.

Se vårt utbud här

Med en plug-in hybridbil kör du på el och bensin och får det bästa av två världar. Du kan ladda bilens batteri via kabel hemma eller på laddstationer. Batteriet laddar dessutom upp sig själv när du bromsar.

Se vårt utbud här

Med en hybridbil kör du på el och bensin. Det mindre batteriet laddas under körningen. Storleken av batteriet avgör om det är en hybrid eller en mildhybrid.

Se vårt utbud här

Med en vätgasbil eller bränslecellsbil kör du på enbart el. Det enda den släpper ut under körning är vatten. Till skillnad från en klassisk elbil som får sin el levererad av ett batteri, producerar en vätgasbil sin el i en bränslecell. En vätgasbil tankas på en vätgasstation på endast 5 minuter.

Se vårt utbud här