Hev Topbanner

Hybrider från Hyundai

Våra hybrider är enkla att köra och hybridsystemet sköter sig självt – du behöver bara kliva in och ge dig i väg. Under motorhuven samverkar en bensin- och en elmotor i perfekt symbios, och den drivkraft som lämpar sig bäst för stunden används. I stadstrafik är hybrider extra bränsleeffektiva då elkraft kan användas helt och hållet vid exempelvis låga hastigheter och start efter stopp vid rödljus. Utforska alla våra bekväma hybrid-bilar och hitta din favorit.
KONA Hybrid

KONA Hybrid

KONA Hybrid har precis lika vass design och hög körposition som sina andra familjemedlemmar. Det finns gott om plats för allt i din vardag och du får dessutom den fantastiska möjligheten att köra på både bensin och el. En perfekt SUV för dig som är ute efter bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp.

Från 269 900 kr

Privatleasing från 3 625 kr/mån

 

Läs merBoka provkörning

TUCSON Hybrid

TUCSON Hybrid

TUCSON Hybrid kännetecknas av uppseendeväckande design och hög säkerhet. Det speciella är att denna modell drivs av både en batteridriven elmotor och en klassisk bensinmotor. Det gör att den passar dig som söker en SUV men också vill minska dina koldioxidutsläpp och förbättra din bränsleekonomi.

Från 354 900 kr

Privatleasing från 4 760 kr/mån

 

Läs merBoka provkörning

SANTA FE Hybrid

SANTA FE Hybrid

SANTA FE Hybrid drivs av en turbobensinmotor och en batteridriven elmotor. Du behöver inte ändra dina körvanor eller tänka på laddning – bilen skiftar automatiskt mellan de båda motorerna. En lyxig och mångsidig familje-SUV som passar dig som vill optimera din bränsleekonomi och sänka dina koldioxidutsläpp under körning.

Från 534 900 kr

 

Läs merBoka provkörning

Tre fördelar med att köra en hybrid

Att våra hybrider är smarta nog att själva avgöra när bensin eller el ska användas ger dig en rad fördelar.
Bättre bränsleekonomi

Bättre bränsleekonomi

En hybrid stöttar förbränningsmotorn med elkraft och minskar därmed din bränsleförbrukning.

Lägre bilskatt

Lägre bilskatt

Det går inte åt lika mycket drivmedel under körning när du väljer en hybrid vilket resulterar i minskade koldioxidutsläpp och därmed lägre bilskatt.

Större körglädje

Större körglädje

En hybrid växlar automatiskt mellan el och bensin och behöver inte laddas med en extern kabel, du kan fokusera helt på körupplevelsen.

Vilken hybrid passar dig?

I vårt breda sortiment ingår även en rad olika laddhybrider och mildhybrider. Ta reda på mer om de olika varianterna så kan du enklare hitta den hybrid som bäst passar dig.
Vill du köra längre på el? Satsa på en laddhybrid

Vill du köra längre på el? Satsa på en laddhybrid

En laddhybrid drivs med hjälp av både en klassisk förbränningsmotor och en elmotor. Du kan ladda bilen via en laddbox eller på en laddningsstation. Om du vill kunna köra längre sträckor på enbart el kan detta vara hybriden för dig.

Är en laddhybrid rätt för dig?
Snabbguiden till valet av hybrid eller laddhybrid

Snabbguiden till valet av hybrid eller laddhybrid

Vi har ett brett utbud av hybrider och plug-in hybrider, alla redo att ge dig en tystare körupplevelse och lägre bränsleförbrukning. Men vilken variant passar dig allra bäst? Läs vår snabba guide och ta reda på vilken variant som är mest rätt för dig.

Vad väljer du: hybrid eller laddhybrid?
Skillnaden på en mildhybrid, laddhybrid och hybrid

Skillnaden på en mildhybrid, laddhybrid och hybrid

Mildhybrid, plug-in hybrid och hybrid. Vad är egentligen skillnaden på dessa tre olika elektrifierade varianter? Hybrid betyder korsning eller blandning och har blivit ett samlingsnamn på fordon som drivs av mer än en kraft, vanligtvis bensin eller diesel plus el.

Vanliga frågor om hybrider

Det finns inga dumma frågor! Här får du svaren på de tre vanligaste frågorna om våra populära hybridbilar.
Behöver man ladda en hybrid?

Behöver man ladda en hybrid?

Nej, för en hybrid behöver inte laddas med en kabel överhuvudtaget. Bilen laddas under körning tack vare så kallad bromsregenerering. När du saktar in återvinns energin som passerar genom bromsarna och används för att ladda bilen.

Vad händer om elen tar slut i en hybridbil?

Vad händer om elen tar slut i en hybridbil?

Ingenting! Då tar förbränningsmotorn över och du kan fortsätta dit du ska utan uppehåll.

Kan en hybrid dra ett släp?

Kan en hybrid dra ett släp?

På de flesta av våra hybrider går det att montera en dragkrok. Vår största SUV SANTA FE Hybrid har en maximal dragkapacitet på hela 1 650 kg. Vill du ha ännu mer plats kan de flesta modeller dessutom utrustas med takräcken och en takbox.

Maxa hybridens köregenskaper

Under motorhuven på en hybrid samverkar en bensin- och en elmotor och den väljer automatiskt den kraft som lämpar sig bäst för stunden. Bilen laddas automatiskt under körning tack vare så kallad bromsregenerering vilket ger dig bättre bränsleekonomi. Drivlinans unika köregenskaper ger dig flera fördelar vid olika vägförhållanden.
Landsväg

Landsväg

När du kör på en landsväg förekommer många olika hastighetsgränser och hybridens förmåga att växla mellan bensin och el kan utnyttjas till max. Bränsleförbrukningen minskar och bilen laddas när du saktar ner i kurvor och bromsar in vid sänkta hastighetsgränser.

Motorväg

Motorväg

När du befinner dig på en motorväg och kör i höga hastigheter stöttar hybridens elkraft den klassiska förbränningsmotorn vid acceleration. Du får helt enkelt en extra skjuts vid omkörningar och när du befinner dig på en påfart.

Stadstrafik

Stadstrafik

När du kör i tät stadstrafik kommer hybriden till sin rätt då elkraft kan användas helt och hållet vid exempelvis låga hastigheter och uppstart efter stopp vid rödljus. Detta minskar bränsleförbrukningen och gör körningen tyst och bekväm.

Bilägande i en klass för sig

Vår hybrider är tillverkade för att kunna ge dig många års körglädje. På köpet följer en rad förmånliga garantier och ser du till att serva din bil hos oss kan du vara säker på att den alltid presterar på topp.
En Hyundai-hybrid kommer med batterigaranti

En Hyundai-hybrid kommer med batterigaranti

När du köper en hybridbil från oss ingår 5 års nybilsgaranti med fri körsträcka, precis som för alla andra modeller. Dessutom täcks batteripaketet av en garanti på hela 8 år eller 160 000 km, beroende på vad som inträffar först.

Mer om garanti
Vi håller din hybrid i toppskick

Vi håller din hybrid i toppskick

Vid varje service ser vi till att din Hyundai fungerar perfekt, oavsett om du kör en hybrid, elbil eller en bensindriven modell. Genom att följa de schemalagda serviceintervallerna för din elhybrid får du ut maximal körglädje – samtidigt som garantin fortsätter att gälla.

Mer om service och underhåll
Provkör en hybrid

Provkör en hybrid

Hos din lokala Hyundai-återförsäljare står våra hybrider redo för dig. Ge dig ut på en åktur idag.

Boka provkörning

Upptäck våra andra motortyper

Tillbaka till startsidan

Tillbaka till startsidan

Elbilar

Elbilar

Plug-in hybrider

Plug-in hybrider

Bensin- och dieselbilar

Bensin- och dieselbilar