Hev Topbanner

Hybrider från Hyundai

Välj den hybrid som passar dig

Våra hybrider är enkla att köra och hybridsystemet sköter sig självt – du behöver bara kliva in och ge dig i väg. Under motorhuven samverkar förbränningsmotorn och elmotorn och bilen väljer automatiskt den drivkraft som lämpar sig bäst för stunden. I stadstrafik är hybrider bränsleeffektiva då eldriften ofta används vid låga hastigheter och vid start efter stopp vid rödljus. Utforska våra bekväma hybrid-bilar och få reda på mer om hur de fungerar.
Guide Till Bilval Motortyper Hybrid Breaker Large
Guide Till Bilval Motortyper Hybrid Breaker Small

Att överväga

En hybrid är ett bra val om...

Du vill minska bränsleförbrukningen

Du vill minska bränsleförbrukningen

En hybridmotor ger bättre bränsleekonomi och lägre utsläpp än en konventionell bensin- eller dieselmotor.

Du kör längre sträckor

Du kör längre sträckor

Om du dagligen har längre pendling eller ofta kör långa sträckor, ger en hybrid dig den flexibilitet du behöver.

Du vill inte behöva ladda

Du vill inte behöva ladda

Batteriet i en hybrid laddas automatiskt när du kör. Du behöver inte skaffa laddbox eller hitta laddstationer.

Passar en plug-in hybrid bättre?

Passar en plug-in hybrid bättre?

En plug-in hybrid är ett bra val för dig som kör kortare sträckor och har möjlighet att ladda hemma eller på jobbet. Men faktum är att det fungerar bra även på längre sträckor, om du vill och har möjlighet att stanna för att ladda på vägen, för att köra mer på el än med förbränningsmotorn.

Mer om plug-in hybrider

Mer om att köra hybrid

Att våra hybrider är smarta nog att själva avgöra när bensin eller el ska användas ger dig en rad fördelar.
Bättre bränsleekonomi

Bättre bränsleekonomi

En hybrid stöttar förbränningsmotorn med elkraft och minskar därmed din bränsleförbrukning.

Lägre bilskatt

Lägre bilskatt

Det går inte åt lika mycket drivmedel under körning när du väljer en hybrid vilket resulterar i minskade koldioxidutsläpp och därmed lägre bilskatt.

Större körglädje

Större körglädje

En hybrid växlar automatiskt mellan el och bensin och behöver inte laddas med en extern kabel, du kan fokusera helt på körupplevelsen.

Tucson Hev Breaker Large Family04 Interactive Shot
Tucson Phev Breaker Small Dancer03 Lifestyle Interior

Fördelar med en hybrid från Hyundai

Vår hybrider är tillverkade för att kunna ge dig många års körglädje. På köpet följer en rad förmånliga garantier och ser du till att serva din bil hos oss kan du vara säker på att den alltid presterar på topp.
En Hyundai-hybrid kommer med batterigaranti

En Hyundai-hybrid kommer med batterigaranti

När du köper en hybridbil från oss ingår 5 års nybilsgaranti med fri körsträcka, precis som för alla andra modeller. Dessutom täcks batteripaketet av en garanti på hela 8 år eller 160 000 km, beroende på vad som inträffar först.

Mer om garanti

Vi håller din hybrid i toppskick

Vi håller din hybrid i toppskick

Vid varje service ser vi till att din Hyundai fungerar perfekt, oavsett om du kör en hybrid, elbil eller en bensindriven modell. Genom att följa de schemalagda serviceintervallerna för din elhybrid får du ut maximal körglädje – samtidigt som garantin fortsätter att gälla.

Mer om service och underhåll

Våra bilar

Möt våra hybrider

KONA Hybrid

KONA Hybrid

KONA Hybrid har precis lika vass design och hög körposition som sina andra familjemedlemmar. Det finns gott om plats för allt i din vardag och du får dessutom den fantastiska möjligheten att köra på både bensin och el. En perfekt SUV för dig som är ute efter bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp.

Från 279 900 kr

Privatleasing från 4 095 kr/mån

 

Läs mer
TUCSON Hybrid

TUCSON Hybrid

TUCSON Hybrid kännetecknas av uppseendeväckande design och hög säkerhet. Det speciella är att denna modell drivs av både en batteridriven elmotor och en klassisk bensinmotor. Det gör att den passar dig som söker en SUV men också vill minska dina koldioxidutsläpp och förbättra din bränsleekonomi.

Från 359 900 kr

Privatleasing från 5 200 kr/mån

 

Läs mer
SANTA FE Hybrid

SANTA FE Hybrid

SANTA FE Hybrid drivs av en turbobensinmotor och en batteridriven elmotor. Du behöver inte ändra dina körvanor eller tänka på laddning – bilen skiftar automatiskt mellan de båda motorerna. En lyxig och mångsidig familje-SUV som passar dig som vill optimera din bränsleekonomi och sänka dina koldioxidutsläpp under körning.

Från 534 900 kr

 

Läs mer

Boka provkörning

Provkör en hybrid

Besök din lokala Hyundai-återförsäljare för att provköra en hybrid och upplev det sömlösa samspelet mellan elmotorn och förbränningsmotorn. Våra återförsäljare svarar dessutom gärna på frågor om ifall en plug-in hybrid eller rentav elbil skulle fungera för just dina förutsättningar.

Upptäck våra andra motortyper

Tillbaka till startsidan

Tillbaka till startsidan

Elbilar

Elbilar

Plug-in hybrider

Plug-in hybrider

Bensin- och dieselbilar

Bensin- och dieselbilar

Vanliga frågor

Nej, för en hybrid behöver inte laddas med en kabel överhuvudtaget. Bilen laddas under körning tack vare så kallad bromsregenerering. När du saktar in återvinns energin som passerar genom bromsarna och används för att ladda bilen.

Ingenting! Då tar förbränningsmotorn över och du kan fortsätta dit du ska utan uppehåll.

På de flesta av våra hybrider går det att montera en dragkrok. Vår största SUV SANTA FE Hybrid har en maximal dragkapacitet på hela 1 650 kg. Vill du ha ännu mer plats kan de flesta modeller dessutom utrustas med takräcken och en takbox.

Under motorhuven på en hybrid samverkar en bensin- och en elmotor och den väljer automatiskt den kraft som lämpar sig bäst för stunden. Bilen laddas automatiskt under körning tack vare så kallad bromsregenerering vilket ger dig bättre bränsleekonomi. Drivlinans unika köregenskaper ger dig flera fördelar vid olika vägförhållanden.

Landsväg

När du kör på en landsväg förekommer många olika hastighetsgränser och hybridens förmåga att växla mellan bensin och el kan utnyttjas till max. Bränsleförbrukningen minskar och bilen laddas när du saktar ner i kurvor och bromsar in vid sänkta hastighetsgränser.

Motorväg

När du befinner dig på en motorväg och kör i höga hastigheter stöttar hybridens elkraft den klassiska förbränningsmotorn vid acceleration. Du får helt enkelt en extra skjuts vid omkörningar och när du befinner dig på en påfart.

Stadstrafik

När du kör i tät stadstrafik kommer hybriden till sin rätt då elkraft kan användas helt och hållet vid exempelvis låga hastigheter och uppstart efter stopp vid rödljus. Detta minskar bränsleförbrukningen och gör körningen tyst och bekväm.