Elbiler Topbanner

Elbilar från Hyundai

Kraftfulla, innovativa och helt elektriska. Vi erbjuder ett brett utbud av elektrifierade bilar, och väljer du en elbil från Hyundai är du med oss och leder utvecklingen framåt. Det finns många fördelar med att köra en elbil. Noll koldioxidutsläpp under körning leder till lägre bilskatt, som bidrar till att du får mer över i plånboken. Den blixtsnabba responsen tack vare elmotorns omedelbara vridmoment är en annan fördel som garanterat ger dig ett leende på läpparna. Hitta den som passar din livsstil här nedan.
KONA Electric

KONA Electric

KONA Electric är en helt elektrisk SUV med en praktisk hög körposition och kaxig design. Den passar dig som har en fartfylld vardag och vill ha gott om plats för både bagage och passagerare. KONA Electric finns med två olika batteripaket så att räckvidden kan matchas med just dina körbehov.

Från 409 900 kr

Privatleasing under revidering

 

Läs merBoka provkörning

IONIQ 5

IONIQ 5

IONIQ 5 är en helt elektrisk crossover för dig som vill ha en innovativ elbil med smarta funktioner. Bilen har futuristisk design, laddas från 10-80% på bara 18 minuter och tar dig från 0-100 km/h på 5,2 sekunder. Ett externt uttag på bilen låter dig använda den som en powerbank även när bilen är avstängd.

Laddtider gäller vid uppladdning under optimala förhållanden med 800 volt.

Från 559 900 kr

Privatleasing under revidering

 

Läs merBoka provkörning

Ta reda på mer om att köra elektriskt

Att köra på el är både roligt och mer hållbart än att köra en bensin- eller dieseldriven bil. I en elbil från Hyundai har du lång elektrisk räckvidd och alla modeller är utrustade med ny smart teknik och klassledande säkerhetsfunktioner. Ta reda på mer om hur det är att köra elektriskt!
Så enkelt är det att ladda en elbil

Så enkelt är det att ladda en elbil

Det är lätt att ladda en elbil i dagsläget. Du kan göra det hemma via en laddbox eller på en laddningsstation när du är på väg. Men hur går uppladdningen egentligen till? Och hur lång tid tar det? Läs vidare för att lära dig mer.

Mer om uppladdning
Ta reda på mer om räckvidd

Ta reda på mer om räckvidd

Med en laddad bil är du klar att köra. Men hur långt kan du egentligen köra på en uppladdning? Och vad gör du när det börjar bli dags att ladda? Här reder vi ut begreppen och går på djupet kring räckvidd.

Mer om räckvidd
Utforska tekniken i våra elbilar

Utforska tekniken i våra elbilar

Bilteknologin har utvecklats enormt på sistone. Det som gör att vi kan erbjuda elbilar där du får tillgång till massor av smarta funktioner som gör resan ännu bättre. Här kan du lära dig mer om vår intelligenta teknik.

Mer om teknik och utrustning
10 påståenden om elbilar

10 påståenden om elbilar

Trots det växande utbudet och intresset för elbilar finns det fortfarande en hel del återkommande fördomar om att köra på el. Läs artikeln där vi sticker vi hål på några av de vanligaste myterna.

Vad kostar det att ladda en elbil?

Vad kostar det att ladda en elbil?

Vad kostar det att ladda en elbil hemma jämfört med ett besök på en publik laddstation? Vi förklarar vad som gäller när du laddar el istället för att tanka bensin eller diesel.

Så klarar elbilen vintern

Så klarar elbilen vintern

Under vintermånaderna får en elbil känna på både kyla, fukt och vägsalt. Att hålla lite extra koll på bilen under den kalla säsongen är en god idé för att undvika onödigt slitage. Vi har samlat 5 bra vintertips för alla elbilsägare.

Läs mer
Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Vanliga frågor om elektrifierade bilar

Hur lång tid tar det att ladda batteriet? Vad är räckvidden? Vad är bonus malus? Vilken garanti har batteriet? Hur stora är servicekostnaderna? Vi svarar på de vanligaste elbils-frågorna.

Läs mer
Elbil eller plug-in hybrid?

Elbil eller plug-in hybrid?

Med elbil kör du enbart på el och utan koldioxidutsläpp. Bakom ratten på en plug-in hybrid kör du både på el och bensin, eftersom dessa modeller drivs av både en elmotor och en klassisk förbränningsmotor. Vilken typ som passar dig bäst beror på dina körbehov och livssituation.

Mer om plug-in hybrider

Fördelar med en elbil från Hyundai

Ladda på över 300 000 platser

Ladda på över 300 000 platser

Med Charge myHyundai kan du ladda på över 300 000 platser i hela Europa – med en app eller ett fysiskt kort. För att komma i gång och ladda enklare och mer prisvärt behöver du bara registrera dig på chargemyhyundai.com, sedan är det fritt fram att fylla på batteriet hos alla ledande leverantörers laddstationer.

Läs mer
Generöst garantipaket på köpet

Generöst garantipaket på köpet

Litiumjon-polymerbatteriet i våra elbilar omfattas av en garanti på 8 år eller 160 000 km, beroende på vad som inträffar först. Och förutom det så ingår givetvis 5 års nybilsgaranti med fri körsträcka – så att du kan fokusera på den elektriska körupplevelsen och njuta av ett bekymmersfritt bilägande.

Mer om garantier

Så bibehåller du räckvidden

Körstil, utrustning och väder är faktorer som påverkar elbilars räckvidd. För att du ska kunna köra så länge som möjligt utan att behöva ladda ska du tänka på att:
Kora Jamnt

Köra jämnt och planerat i så hög utsträckning som möjligt. Höga hastigheter och många oplanerade stopp och starter minskar räckvidden.

Varm Upp

Värm upp eller kyl ner bilen under tiden den laddas genom att programmera klimatanläggningen. Då förblir batteriet fulladdat och temperaturen regleras med energi från elnätet.

Kontrollera

Kontrollera så att du har rätt däcktryck och montera av extrautrustning när den inte behövs. En tung bil kräver mer energi för att ta sig framåt.

Boka in en elektrisk körupplevelse

Boka in en elektrisk körupplevelse

Att köra en elbil är en väldigt speciell upplevelse. En elbil drivs av en elmotor vilket innebär att den saknar växellåda och utvecklar fullt vridmoment från start. I praktiken betyder det att körupplevelsen påminner om en bil med automatlåda – fast med ännu snabbare och framför allt tystare respons. Du kan helt enkelt se fram emot en otroligt bekväm och rolig provkörning - boka tid hos din lokala Hyundai-återförsäljare nu.

Boka provkörning

FAQ

Har du funderat på att köpa en elektrifierad bil, men är osäker på vilken sort du ska välja? Här kan du lära dig mer om skillnaden mellan olika typer av elektrifierade bilar och ta reda på vilken som bäst matchar dina egna körbehov.

Läs mer

Ja! Det är minst lika säkert att köra en elektrisk bil som att köra en bensinbil. Om en kollision utlöser bilens krockkuddar frånkopplas högspänningsbatteriet genast från resten av bilen. I en ren elbil finns det dessutom inget bränsle som kan antändas.

En ren elbil består av mycket färre delar som ska servas och underhållas. Eftersom den inte drivs av en förbränningsmotor behöver man varken byta olja eller oljefilter på den. Dessutom har den inte heller någon växellåda, koppling, kuggrem, kamaxel, katalysator, tändstift eller liknande, dvs delar som kan slitas eller gå sönder. Därför kan service av en elbil vara billigare än en bensinbil.

Läs mer

Att pendla med en elbil från Hyundai kan vara en riktigt bra affär. Elektricitet är i regel billigare än bensin och diesel. Inte ens de mest ekonomiska bensin- eller dieselbilar kan mäta sig med el- och hybridbilar när det gäller den totala bränslekostnaden. Dessutom kan du passa på att ladda bilen den tid på dygnet då det är som billigast enligt ditt elavtal.

Upptäck våra andra motortyper

Tillbaka till startsidan

Tillbaka till startsidan

Plug-in hybrider

Plug-in hybrider

Hybrider

Hybrider

Bensin- och dieselbilar

Bensin- och dieselbilar