Guide till bilval

Guide till bilval

För de flesta är det en stor investering att köpa ny bil. Då det är viktigt att köpa en bil som täcker alla dina behov ligger det mycket övervägande bakom ett slutgiltligt beslut. Här är fyra saker du bör tänka på när du ska köpa en ny bil:

Hur stor ska den vara?

Om du har barn krävs det kanske en bil med gott om plats, som i Hyundai i30. Om du bor i en stad kanske du föredrar en mindre bil, som Hyundai i10; lätt att köra runt i och får plats överallt. Du kanske även vill ha släp till din bil - i så fall ska du komma ihåg att kontrollera hur mycket bilen får dra. Hyundai TUCSON kan t.ex. dra upp till 1 900 kg (1.6 T-Gdi 177 hk - manuell).

Hur mycket får den kosta?

Kom ihåg att inkludera alla omkostnader när du beräknar vad din nya bil får kosta, där ibland avbetalning på lån, bensin, försäkring, service med mera.

Vilken utrustning ska den ha?

Bestäm vilken utrustning som är ett måste för dig. Hyundai Limited Edition-modellerna byggs med massor av utrustning - särskilt när det gäller säkerhet, komfort och uppkoppling. Klicka in på bilarna nedan för att se exakt vilken utrustning som följer med de olika modellerna.

Hur långt ska du köra?

Om du har kort väg till arbetet är det kanske perfekt med en mindre bil som är lätt att manövrera, som Hyundai i10. Har du lite längre att köra kan det vara värt att satsa på komfort och större överblick, som i Hyundai KONA och TUCSON. Kom också ihåg att fundera på om bilen ska användas till t.ex. bilsemestrar, då utrymme har stor betydelse. I så fall är i30 eller TUCSON ett bra val.

Vilken modell passar dig?

Vi har ett brett utbud av bilar inom olika kategorier. Ta reda på vilken modell som passar dig.

Minibil

Små bilar

För dig som vill ha en mindre men rymlig bil.

Läs mer

I30 Stationcar

Familjebil

För dig som vill ha plats åt hela familjen.

Läs mer

KONA EV

Hybrid- och elbilar

För dig som vill minska på dina CO2-utsläpp.

Läs mer

TUCSON Design Exterior (1)

SUV

För dig som vill ha gott om plats och bra sikt.

Läs mer

I30 N (1)

Prestandabilar

För dig som vill ha optimal prestanda.

Läs mer

Vilken motor passar dig?

El

El

Med en elbil kör du på bara el. En elbil släpper inte ut någon CO2 under körningen*. Du kan ladda bilens batteri via en kabel hemma eller på en laddningsstation. Batteriet laddar dessutom upp sig själv när du bromsar.

Plug-in Hybrid

Plug-in Hybrid

Med en plug-in hybrid kör du på el och bensin, och får det bästa från två världar. Du kan ladda bilens batteri via en kabel hemma eller på en laddningsstation. Batteriet laddar dessutom upp sig själv när du bromsar.

Hybrid/Mildhybrid

Hybrid/Mildhybrid

Med en hybridbil kör du på el och bensin eller diesel. Det mindre batteriet laddas under körning. En hybrid har ofta ett kraftfullare batteri än en mildhybrid, men båda stöttar förbränningsmotorn med elkraft.

Bränslecell

Bränslecell

Med en bränslecellsbil (ibland även kallad vätgasbil) kör du endast på el. Det enda som släpps ut under körningen är vatten. Men i motsats till en klassisk elbil, som får elen levererad av ett batteri, producerar en vätgasbil själv sin el i en bränslecell.

Bensin

Bensin

Bensinbilen erbjuds med en mängd olika motorvarianter. Många moderna bensinmotorer är idag utrustade med ISG (Idle Stop&Go). Det här systemet stänger automatiskt av motorn när bilen stannar vilket gör att bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen minskar. 

Diesel

Diesel

En dieselbil erbjuds även den i flera motorvarianter, och har ett högre vridmoment än bensinbilar och kraftfullare motor, men är ofta mer bränslesnål. Den är något högre beskattad på grund av ett miljötillägg på fordonsskatten.

Allt du behöver veta om att köra elektriskt

Allt du behöver veta om att köra elektriskt

Här kan du läsa mer om våra elektriska och energieffektiva bilar, få information om hur de olika modellerna fungerar samt få råd och vägledning om vilken typ av bil som passar just dig.

Våra elektriska bilar
Vad är skillnaden mellan de olika hybridmodellerna?

Vad är skillnaden mellan de olika hybridmodellerna?

Hybrid, plug-in hybrid och mildhybrid. Vad betyder det och vad skiljer dem åt?

Läs mer

Varför Hyundai?

Garanti1 (1)

Hos Hyundai erbjuder vi dig 5 års garanti utan kilometerbegränsning. Att vi utan att tveka kan erbjuda dig en garanti utan kilometerbegränsning beror på att vi känner våra bilar i grunden – inte minst kvaliteten. Det tycker vi ska komma våra körglada kunder till del.

Mer om garanti
Garanti Batteri

På våra el- och hybridbilar erbjuder vi ytterligare hela 8 års garanti på batteripaketet. Dock max 160 000 km. Därmed kan du vara säker på att även om det är ny teknik, så har Hyundai testat och utvecklat dessa batteripaket, så att vi kan erbjuda dig denna fabriksgaranti.

Mer om garanti
Vejhaelp V2

När du köper en ny Hyundai från en svensk Hyundai-återförsäljare får du automatiskt gratis Hyundai Vägassistans i Sverige och resten av Europa, med undantag av Grönland och Färöarna. Som Hyundai-ägare kan du upprätthålla vägassistansprogrammet under hela bilens livstid. Du behöver bara se till att serva bilen med jämna mellanrum på en auktoriserad Hyundai-verkstad i Sverige.

Mer om vägassistans
Euroncap Logo

Din säkerhet är av största vikt när vi designar och tillverkar våra bilar. Därför har både i30, SANTA FE, KONA, NEXO och IONIQ fått högsta betyg i säkerhet vid det välkända testinstitutet Euro NCAP. Med en Hyundai kör du tryggt och säkert, och kan njuta av säkerhetsutrustning i toppklass.

Mer om Euro NCAP