Hyundai är stolta sponsorer av svensk segling

Visste du att Sverige är ett av världens båttätaste länder? En tredjedel av landets vuxna befolkning färdas med fritidsbåt minst en gång per säsong. Skärgård, sjöar och kanaler ger Sverige unika förutsättningar för ett rikt båtliv. Det är därför inte förvånande att segling är en av våra största folkrörelser. Hyundai är sedan flera år stolta sponsorer av svensk segling. Här kan du läsa mer om vår segelbåt Hyundaibåten – en av världens största och snabbaste enskrovskappseglingsbåtar – och om vår uppskattade kappseglingstävling Hyundai Cup!


Hyundaibåten

Hundaibåten är byggd 1999 av Ron Holland Yatch Design AB på Pendennisvarvet i Storbritannien. Med en längd på 100 fot och en höjd på 40 meter över havet är hon en av världens största enskrovskappseglingsbåtar. Hon är till och med så hög att hon inte fritt kan segla under Ölandsbron. Storseglet är 290 kvm och med rätt vind kan hon komma upp i sin toppfart som ligger en bit över 30 knop. Hyundaibåten har tagit hem flera prestigefyllda vinster, bland annat ihop med den legendariske seglaren Pelle Pettersson.

Fakta:

Klass: Super Maxi 100
Längd: 30,5 meter (100 fot)
Mast: 40 meter (131 fot)
Bredd: 6,5 meter (21 fot)
Djup: 4,5 meter (14,8 fot)
Vikt: 35 ton
Köl: 13 ton
Segel: Storsegel 290 m2
Spinnaker: 700 m2
Besättning: 25 personer vid tävling
Hastighet: 30+ knop
Designer: Ron Holland
Varv: Pendennis

Hyundaibåten utan text

Hyundaibåten kommer med rätt förutsättningar upp i 30 knop och har slagit hastighetsrekord i nästan alla tävlingar hon varit med i.

HYUNDAI CUP

Seglingstävlingen Hyundai Cup är öppen för såväl proffs som amatörer samt för en- och flerskrovsbåtar. I samband med folkfesten Skärgårdsdagarna i Nynäshamn går starten den 26 augusti 2017. Totalt tävlar upp till 200 båtar med så kallad jaktstart, där minsta båt starter först. Hyundaibåten startar i vanlig ordning sist av alla, flera timmar efter första båt. I Hyundai Cup tävlar deltagarna om en ny bil. Hyundaibåten deltar i tävlingen men avstår självklart från prispallen.

Kappseglingar 2017

20 maj Lidingö runt
2 juli ÅF Offshore Race (Gotland Runt)
19 augusti Tjörn Runt
26 augusti Hyundai Cup

Läs mer om Hyundai Cup

I augusti kör vi igen! Anmäl dig till Hyundai Cup nu.

Till Hyundai Cup

”Segling är ett äventyr i det lilla”

Hyundaibåten är en av de snabbaste enskrovsbåtarna i världen och har slagit hastighetsrekord i nästan alla tävlingar hon varit med i. Undrar du hur det känns det att segla en sådan bjässe? Hyundais kapten Per Loheden är förmodligen den som är bäst lämpad att svara på frågan.

– Jag har varit 14 år på båten. Det har varit en otrolig massa kappseglingar och fina somrar, säger han.
Med 40 meter i masthöjd är Hyundaibåten en av världen största enskrovsbåtar. Det krävs 24 man i besättningen för en kappsegling och det gäller att ha en besättningen med god sjövana.
– Det kräver oerhört mycket samarbete. Det kan vara svårt att höra och se i busigt väder. Då får man kommunicera med tecken eller med hjälp av att man känner varandra väl, berättar Per Loheden.
Besättningsgänget har sett ungefär likadant ut år från år, några byts ut men de flesta kommer tillbaka. Det finns en kärntrupp på mellan 15-18 personer som varit med från start.
– Vi gör de kappseglingar som är möjliga. Har vi flyt med rätt vindstyrkor så har vi goda chanser att vinna.
Hyundaibåten kommer med rätt förutsättningar upp i 30 knop och har slagit hastighetsrekord i nästan alla tävlingar hon varit med i.
Förra året seglade Hyundaibåten 4 000 sjömil. Det längsta norrut de kommit är Luleå, men det har också blivit turer till Helsingfors och Köpenhamn.

– Vi har gjort en väldig massa segling runt Skandinavien.
Som längst bar det iväg hela vägen till S:t Petersberg och Tallin. Hyndaibåten är ”en bra båt”, som Per Loheden uttrycker det.
– Hon rör sig lugnt och stadigt med lång vattenlinje.
Per Loheden vet vad han pratar om, han har seglat sedan sjuårsåldern och har i runda slängar ungefär 50 års båterfarenhet. För honom var det barndomssomrarna i Bohuslän som väckte passionen för båtlivet.
–  Segling är ett äventyr i det lilla. Jag känner harmoni med horisonten omkring mig, berättar han.
Under många år har segling varit Per Lohedens huvudsaklig sysselsättning, men han har aldrig upplevt att det blivit för enahanda. Inom områden som teknikutveckling och design händer det nya saker hela tiden. Nya material öppnar upp för nya möjligheter och håller nyfikenheten vid liv och han uppmanar alla som är sugna på att börja att ta chansen.
– Det är bara att sätta igång! Det tar lite tid att lära sig men det är värt det.


Segling är ett äventyr i det lilla. Jag känner harmoni med horisonten omkring mig.
– Per Loheden
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se