Red Tucson vinter - prop 930x500

Tackla vintern säkert med fyrhjulsdrift

Nu har vintern greppat Sverige på allvar. Fyrhjulsdrift ger dig extra trygghet på vägen – och minskar risken för att vädret hindrar din framfart. Såhär fungerar det.

bilbilder-tucson-pa-vinterresa-sno
Med fyrhjulsdrift, rattvärme och uppvärmda säten är crossovern Hyundai Tucson perfekt för vinterresor.

Bilbilder Tucson på vinterresa - ljuslyktor
Led-strålkastare med kurvtagningsfunktion lyser upp vägen framför dig.

I skrivande stund visar SMHI:s snödjupskarta att endast några få hörn i Sydsverige har barmark. Vädret ställer extra krav på dig som bilförare, men tänk på att det faktiskt inte är de lägsta temperaturerna som skapar de svåraste förhållandena. Faktum är att risken för blixthalka är som störst när temperaturen ligger mellan +3°C och -3°C. En stor fara för årstiden är att väggreppet kan ändras plötsligt, exempelvis på broar, i svackor eller skuggade områden.

En bra extraförsäkring vintertid är fyrhjulsdrift. En fyrhjulsdriven bil beter sig helt annorlunda mot en tvåhjulsdriven. Avancerade sensorer mäter bland annat hjulhastighet, rattvinkel och sidoacceleration, och på bråkdelen av en sekund känner systemet av minsta tendens till sladd så att bilens riktning kan korrigeras genom att bromsa individuella hjul och minska gaspådraget.

Kraften på alla däck gör därmed att kurvtagningen blir mycket tryggare, till skillnad mot när endast två hjul måste parera och styra tyngden från hela bilen. Vid acceleration slår fyrhjulsdriften genast till, så att du även vintertid kan känna dig trygg i omkörningar. Fotfästet på vägen blir mycket stabilar, och framför allt, fyrhjulsdriften minskar risken för att däcken börjar spinna och tappa fäste – en av de vanligaste och mest obehagliga risksituationerna vintertid. Dessutom kommer moderna fyrhjulsdrivna bilar som exempelvis Tucson och Santa Fe med en funktion som anpassar inbromsning och acceleration i kurvor, så att bilen själv hjälper dig i halt väglag när en kurva ökar risken för problem. Lägger du dessutom till en hög markfrigång, som finns i Tucson och Santa Fe, kommer du tillsammans med fyrhjulsdrift enkelt kunna forcera parkeringsplatsens plogvallar.

Därför gillas SUV:arna på vintern

tucson 48v beskuren

Starka Tucson

Tucson fick toppbetyg när Euro NCAP utförde rigorösa säkerhetstester på bilen. Den avancerade teknologin inkluderar bland annat filhållningsassistans, dödavinkelvarning, autobroms och om bilen skulle kollidera med en människa löser motorhuven ut och höjs för att minska skaderisken. Tillsammans med sin styrka på utmanande vägunderlag och sin komfort har bilen hyllats och skapat försäljningsrekord.

Mer om bilen Bygg din bil

santa-fe-image-grid-3

Lyxiga Santa Fe

Klassiska SUV:en Hyundai Santa Fe har moderna säkerhetsfunktioner som en 360 graders-kamera, som exempelvis gör parkeringar vid snäva trottoarkanter ännu lättare. Med den adaptiv farthållarn bromsar bilen automatiskt in och gasar beroende på hastigheten som bilen framför dig håller. Utforska Santa Fe här.

Mer om bilen Bygg din bil

Bilbilder av Hyundai Tucson från sidan
Som bilist bör man alltid tänka på att hålla avstånd – men just nu är det viktigt att vara extra generös mot framförvarande bilar, för vinterväglaget kan förlänga bromssträckan med 3–4 gånger. Givetvis måste dina vinterdäck hålla måttet och se alltid till att ha påfylld spolarvätska, med en extraflaska i bilen.

Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se