i40-dieselartikel-prop930x500

Därför väljer svenskarna dieselbilar

Dieselbilarna fortsätter att hålla ett starkt grepp om bilköpen i Sverige. 2015 valde hela 58 procent av personerna som köpte en ny bil diesel. Vad är anledningen till dieselbilarnas popularitet? Och vem passar de? Här hittar du förklaringen.

Ny statistik från Bil Sweden visar att dieselbilarna fortsätter att dominera de svenska bilköpen. Antalet nyregistrerade dieselbilar ökade med drygt elva procent under 2015, till 200 109 fordon. Därmed utgjorde andelen dieslar 58 procent av de nya bilar som köptes.

Anledningarna till dieselbilarnas popularitet är flera. Motorerna är vridstarka vilket innebär att du får styrka i låga varvtal och därmed en mjukare körning. Flera dieselmodeller når även en nivå i bränslesnålhet som gör att de klassas som en miljöbil och därmed får en automatisk skattebefrielse under fem år.

Till exempel finns en storsäljare som Hyundai i30 med både bensin- och dieselmotor, men väljer du dieselvarianten 1.6 CRDi med 110 hästkrafter och manuell växellåda så förbrukar bilen endast 0,39 liter/mil vid blandad körning, och släpper endast ut 9,4 gram koldioxid, vilket gör den till en miljöbil. (Se miljöbilen här.)

Privatleasing av i30 - prop 290x160
Dieselbilarna fortsätter att dominera marknaden. Nu finns ett erbjudande på storsäljarna i30 och i40 värt upp till 29 000 kr.
Mer om bilen Bygg din bil

Bränslesnålheten jämfört med bensin är extra viktig att överväga för personer som kör mycket och långt. Vi Bilägare gjorde en utredning som visar att det blir billigare med en dieselmotor om du kör mer än cirka 1 000 mil/år. Vid inköp kan dock dieselbilarna vara något dyrare, men just nu bjuder Hyundai på dieselpaketet och ger även vinterhjul gratis, värt upp till 29 000 kr för i30 och i40. [Se erbjudandet här, endast januari ut.]
– Detta erbjudande gick ut sista januari (2016) och är därför inte längre aktuellt. Se våra aktuella erbjudanden här

Erbjudandet skapades för att fira att i30 och i40 vann utmärkelsen billigaste kombibilarna att äga, i den studie som oberoende KVD/Bilpriser.se gjorde när de jämförde ägandekostnader för 20 vanliga kombimodeller. Bilarnas goda kvalitet ger därmed låga service- och försäkringskostnader, tillsammans med låga bränslekostnader, låg värdeminskning och skatt. Med det nuvarande erbjudandet på gratis dieselpaket blir i30 och i40 svårslagna på marknaden.


Förslag på fler artiklar


Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se